Изтекла книжка ( всички да бъркат по документите)
-
- потребител
- Регистриран: 03 сеп 2008, 23:35
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1,8TD
- Status: Извън линия
Изтекла книжка ( всички да бъркат по документите)
Колегииии , малко съм объркан , не мога да разбера нещо.
Отнеха ми талона за това 4е карам с изтекла книжка.
Глобата 100-500 - моля всеки да провери кога изтича неговата че поне само аз да съм спонсор.
Добре а аз сега мога ли да управлявам . Не мога да си взема новата книжка без талона , а талона ми е още някъде по пътищата. Трябва да ми излезе НП и тогава
Ами сега ако ме спрат пак , 20 лв рушвет ли.
Дори и КАТ казват според зависи.
Успокоите ме малко. Идват празници трябва да се кара
Отнеха ми талона за това 4е карам с изтекла книжка.
Глобата 100-500 - моля всеки да провери кога изтича неговата че поне само аз да съм спонсор.
Добре а аз сега мога ли да управлявам . Не мога да си взема новата книжка без талона , а талона ми е още някъде по пътищата. Трябва да ми излезе НП и тогава
Ами сега ако ме спрат пак , 20 лв рушвет ли.
Дори и КАТ казват според зависи.
Успокоите ме малко. Идват празници трябва да се кара
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Изтекла книжка ( всички да бъркат по документите)
Има противоречива практика за това по съдилищата.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
На Четвъртата среща на клуба през 2007 г. в Априлци дойде колега, на когото при ПТП са отказали да му признаят каското, защото е карал с изтекла (само 2 дни) книжка. Тогава много от нас с трепет извадиха свидетелствата за правоуправление, за да проверят кога им изтича книжката.
Оказва се, че проблема е сериозен, но служителите на КАТ Пътна полиция би трябвало да правят разлика между това да караш без документи и да караш с изтекъл документ. Ако се срещтна с някой служител ще сондирам и техните мнения. Интересно е как те гледат на този казус и дали са склонни да пускат такива водачи само с устна забележка, естествено ако няма някакво тежко нарушение.
НО ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ, ЗАЩОТО 1999-2000 година ЗАПОЧНА СМЯНАТА НА ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ ПО НОВИЯ МОДЕЛ!

Оказва се, че проблема е сериозен, но служителите на КАТ Пътна полиция би трябвало да правят разлика между това да караш без документи и да караш с изтекъл документ. Ако се срещтна с някой служител ще сондирам и техните мнения. Интересно е как те гледат на този казус и дали са склонни да пускат такива водачи само с устна забележка, естествено ако няма някакво тежко нарушение.
НО ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ, ЗАЩОТО 1999-2000 година ЗАПОЧНА СМЯНАТА НА ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ ПО НОВИЯ МОДЕЛ!

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
И при мен имаше нещо подобно - живеех си с мисълта, че след като книжката ми е от 2000 година то трябва да я сменявам чааааак 2010, само че след като ме спряха 2007 се оказа че съм шофирал с изтекла книжка цели 3 години!!! И то след като ме спират поне веднъж месечно! Оказа се че при издаването на новите документи не са ми издали нова книжка с валидност 10 години, само за срока на старата тъй като не съм бил представил надлежното медицинско свидетелство. Добре че бяха свестни ченгета та само забележка ми направиха.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Питай и нещо друго, че аз нямам познати полицаиnikolovvd написа:... Ако се срещтна с някой служител ще сондирам и техните мнения...

На мен книжката ми важи до 11.01.2012г., а на талона ми пише, че е издаден на 10.12.2001г.
Има един месец разминаване, с коя дата трябва да се съобразявам

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Със това което пише в книжката, разликата е защото талона е издаден, когато си отишъл да си вземаш книжката след един месец ( не вярвам да си пуснал бърза поръчкаsamsung_bg написа:Питай и нещо друго, че аз нямам познати полицаиnikolovvd написа:... Ако се срещтна с някой служител ще сондирам и техните мнения...![]()
На мен книжката ми важи до 11.01.2012г., а на талона ми пише, че е издаден на 10.12.2001г.
Има един месец разминаване, с коя дата трябва да се съобразявам

А пък когато стане въпрос за плащане, първата работа на застрахователите е да намерят причина да не платят.
Догодина изтичат документите за самоличност на поне 80% от целокупния български народ и ще трябва да се сменят(със съответното задръстване на паспортните служби), въпрос на време е и да се въведат новите по-скъпи задгранични паспорти( стария формат ще важи до изтичане срока на валидност), така че не е зле да се замислите дали едно преждевременно сменяне няма да ви спести средства, време и нерви.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Ами няма оправия, сега карам с изтекла книжка и с акт вместо талон. не мога да си взема новата книжка без да върна талона и старата книжка.
Не мога да намеря точка в закона която да посочва такива случеи.
Сега се водя неправоспособен водач.
Не мога да намеря точка в закона която да посочва такива случеи.
Сега се водя неправоспособен водач.
-
- потребител
- Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
- Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.
Ами като ти излезе постановлението за акта отиваш и го плащаш.Тогава ти връщат талона и си подаваш документите за преиздаване на книжката.Мисля,че искат и медицинско заверено от очен лекар,а ако имаш професионалните категории,трябва да минеш през всички лекари.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Сменяйте всичко преди да му изтече срока,че ще е жив ужас като тръгне цялото стадо да сменява.Имаше полъх от здрав разум преди години,цялата процедура да е по службите в РПУ-тата....ама си остана само нежен полъх,разсеял се над административните дебри на МВР.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- nikolovvd
- потребител
Според мен колегата трябва да се допита до КАТ.
Мисля, че може да подадеш документите за преиздаване на книжката и докато стане готова след един до три месеца всичко ще е минало.
Мисля, че може да подадеш документите за преиздаване на книжката и докато стане готова след един до три месеца всичко ще е минало.
-
- потребител
Проблема е решен мом4ета. Подадох документи за нова книжка но сега съм неправоспособен и ако ме спипат( това е инфо на КАТ) още по голяма глоба.
Допитах се до адвоката ми и тои ми потвърди че аз НЕ съм неправоспособен а просто съм с изтекла книжка и докато чакам новата може да шофирам с акта и с старата книжка. На гишето в кат ги помолих да ми издадат документ или някакъм входящ номер но ми тряснаха малкото бяло прозорче на гишето.
А как ще си взема книжката попитах- ами с разписката от банката. Те такова нещо нема.Маината му . Сега ако ме спрат ще се дават рушвети маи.
Необходимите документи са .
1. Отивате в кат и вземате една бланка за медицински преглед.
2. Отивате в паспортно или кат и вземате бланката за книжка.
3. Една снимка
4. попълвате всичко в къщи на спокоиствие и отивате в вашата банка.Платете по банков път а не на гишето на СИ банк в кат. Така спестявате 5 лв.
5. Поликлиника или нещо сходно и очен преглед. Не е необходимо личният ви лекар да заверява нещо. Обезателно обаче на регистратурата на медицинското заведение заверете бланката за преглед .
6. С тези документи в кат и подавате всичко на гишето.
до десет работни дни би трябвало да ви издадат новата книжка. на мен ми отне 3 часа всичко и таксите са
Преглед 8 лв
обикновенна поръчка на книжка 18 лв + банков превод 1 лв.
Допитах се до адвоката ми и тои ми потвърди че аз НЕ съм неправоспособен а просто съм с изтекла книжка и докато чакам новата може да шофирам с акта и с старата книжка. На гишето в кат ги помолих да ми издадат документ или някакъм входящ номер но ми тряснаха малкото бяло прозорче на гишето.
А как ще си взема книжката попитах- ами с разписката от банката. Те такова нещо нема.Маината му . Сега ако ме спрат ще се дават рушвети маи.
Необходимите документи са .
1. Отивате в кат и вземате една бланка за медицински преглед.
2. Отивате в паспортно или кат и вземате бланката за книжка.
3. Една снимка
4. попълвате всичко в къщи на спокоиствие и отивате в вашата банка.Платете по банков път а не на гишето на СИ банк в кат. Така спестявате 5 лв.
5. Поликлиника или нещо сходно и очен преглед. Не е необходимо личният ви лекар да заверява нещо. Обезателно обаче на регистратурата на медицинското заведение заверете бланката за преглед .
6. С тези документи в кат и подавате всичко на гишето.
до десет работни дни би трябвало да ви издадат новата книжка. на мен ми отне 3 часа всичко и таксите са
Преглед 8 лв
обикновенна поръчка на книжка 18 лв + банков превод 1 лв.
-
- потребител
е това ако не е каръщина. Приеха закона че можеш до 6 месеца да ползваш изтекли документи. мамка муууууууууууу. Аз съм 100 лв назад.
Пуууууууу.
Пуууууууу.
- nikolovvd
- потребител
Не си единствения карък във форума!
Аз като напълня резервоара до горе на следващия ден свалят цената на бензина с 3-4 %. При мен си е правило това положение.
Ако по пътя от Видин до София има само един полицай и го е хванал мързела, само заради мен излиза от колата да ме спре.
И понеже се знам какъв сам Тотев, Марко Тотев (нещо като Бонт, Джеймс Бонт) гледам да съм винаги редовен от всякъде.

Аз като напълня резервоара до горе на следващия ден свалят цената на бензина с 3-4 %. При мен си е правило това положение.
Ако по пътя от Видин до София има само един полицай и го е хванал мързела, само заради мен излиза от колата да ме спре.
И понеже се знам какъв сам Тотев, Марко Тотев (нещо като Бонт, Джеймс Бонт) гледам да съм винаги редовен от всякъде.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ами със този самолет, дето караш, като те видят само от любопитство ще те спратnikolovvd написа:Не си единствения карък във форума!
И понеже се знам какъв сам Тотев, Марко Тотев (нещо като Бонт, Джеймс Бонт) гледам да съм винаги редовен от всякъде.![]()

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!