Застраховка - кражба
- MegatroniC
- потребител
- Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
- Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI - Местоположение: Бургас
- Контакти:
- Status: Извън линия
Застраховка - кражба
Може ли да се направи застраховка само спещу кражба ?
Преди бях чувал за каско но не пълно което можеш да застраховаш колата само срещу кражба на нещо от нея или зялата кола, има ли такава услуга. Кой застрахователни дружества предлагат добри условия за таката застраховка ? Питам ако някой е правил че нямам възможност да тръгна по фирмите за да разпитам.
Преди бях чувал за каско но не пълно което можеш да застраховаш колата само срещу кражба на нещо от нея или зялата кола, има ли такава услуга. Кой застрахователни дружества предлагат добри условия за таката застраховка ? Питам ако някой е правил че нямам възможност да тръгна по фирмите за да разпитам.
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Код: Избери всички
Застраховка "Гражданска Отговорност" 2006
При сключване на застраховка "Гражданска Отговорност" с
НОВАТА комбинирана полица ЗД "БУЛ ИНС" АД за една
година с еднократно плащане - получавате:
Застраховка "Гражданска Отговорност"
- за една година, САМО ЗА 95 ЛЕВА
Застраховка автокаско за кражба и грабеж
- за цяло МПС до 10 000 лева, ДО 10 ЛЕВА
Застраховка злополука
- с покритие от 5000 лева, САМО ЗА 5 ЛЕВА
Застраховка "Пълно Автокаско"
При сключена застраховка "Гражданска Отговорност" за
една година, получавате 10% отстъпка при сключване на
застраховка "Пълно Автокаско"

- MegatroniC
- потребител
- Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
- Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI - Местоположение: Бургас
- Контакти:
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
За БулИнс това не важи - единствения минус е, че ако не си виновен за щетата, но нямаш протокол, ти изплащат по-малка сума.greek написа:и аз се интересувах от същото преди да направя пълното каско но ми казаха доста солена цена та се отказах и си направих пълно.
по въпроса за чукнатата броня -вярно ли е че вече за всяка щета при застрахователя се ходи с протокол отКАТ
Просто не би трябвало да е задължително протокол, защото все пак си правиш пълно автокаско. Ако вали градушка, пак ли ще ти искат протокол от КАТ?!

- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Не е задължително да си с протокол за всяка щета. В ЛевИнс и БулИнс със сигурност се минава и без протокол.
Но ако щетата е причинена от ПТП, независимо дали щетата е само драскотина, е препоръчително да се извика КАТ, защото когато се започне ремонта на колата и се свали например бронята може да се открият и други щети, и ако имаш протокол от КАТ, имаш право да извикаш застраховатателя за втори оглед и в този случай не само, че идва, но и прави втори протокол.
Ако щетата при ПТП сте я писали като "удар на паркинга" и се уговорите с този, които ви е ударил да ви плати нещо, втория оглед е по трудно да се организира и евентуално застрахователя да доплати.
Затова най-добре да се вика КАТ, ако щетата е причинена от друго МПС.
Но ако щетата е причинена от ПТП, независимо дали щетата е само драскотина, е препоръчително да се извика КАТ, защото когато се започне ремонта на колата и се свали например бронята може да се открият и други щети, и ако имаш протокол от КАТ, имаш право да извикаш застраховатателя за втори оглед и в този случай не само, че идва, но и прави втори протокол.
Ако щетата при ПТП сте я писали като "удар на паркинга" и се уговорите с този, които ви е ударил да ви плати нещо, втория оглед е по трудно да се организира и евентуално застрахователя да доплати.
Затова най-добре да се вика КАТ, ако щетата е причинена от друго МПС.
FORD - Feel the difference.
- shmitc
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4TDCI'04, Ford Fiesta 1.4TDCI'08
- Контакти:
Поли,не съм много съгласен с теб.Наскоро направих ПТП от което протокола ми излезе след 20 дена поради еди каква си процедура.След ПТП-то отидох в 'БулИнс' за оглед и снимане на щетите.Инспекторите ми казаха следното:Господине завеждаме Ви щетата със входящ номер,но докато не ни представите констативен протокол щетата няма да бъде пусната за разглеждане и оценка.Като ми излезе протокола го занесох и след още 15 дена си взех парите.Че мисълта ми беше,незнам дали без протокол може да се направи нещо.
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Shmitc, и аз не съм много съгласна с теб, да не кажа въобще не съм съгласна и ще напиша с кое.
При ПТП:
1. идва КАТ
2. взима проба за алкохол
3. взима писмени обяснения на всяка от страните и съответно написва акт на виновния участник
4. съставя протокол в 3 екземпляра, 1 за КАТ, и по един за всеки от участниците;
5. към протокола съставя скица на ситуацията, при която е възникнало ПТП, която скица се подписва от всяка от страните.
6. ако ПТП е леко произшествие дава екземпляр от протокола непосредствено след издаването му, т.е. веднага
7. ако ПТП е тежко, виновния участник / по първоначалните данни/ се явява в КАТ, където дава писмени обяснение, правят му се допълнителни кръвни проби за алкохол, протокола се съставя и дава на лицата 1 ден по късно;
8. ако ПТП е причинено от неизвестен извършител / лице, което е избягало след пречиняването на ПТП/, то тогава протокола се съставя до 1 месец, след ПТП-то.
Следователно НЕ се налага да се чака за протокола 15 дни, освен ако ПТП не е заведено като "тежко произшествие".
Веднага след ПТП се взима протокола и се отива при застрахователя.
А парите от застрахователя винаги се взимат 15 работни след завеждане на щетата / такъв е и законоустановения срок за това/, освен ако плащането е "безкасово" и ремонта го извършва сервиз, с които застрахователя има сключен договор за това ии в този случай не се взимат пари, но и нищо не се чака освен сервиза
При ПТП:
1. идва КАТ
2. взима проба за алкохол
3. взима писмени обяснения на всяка от страните и съответно написва акт на виновния участник
4. съставя протокол в 3 екземпляра, 1 за КАТ, и по един за всеки от участниците;
5. към протокола съставя скица на ситуацията, при която е възникнало ПТП, която скица се подписва от всяка от страните.
6. ако ПТП е леко произшествие дава екземпляр от протокола непосредствено след издаването му, т.е. веднага
7. ако ПТП е тежко, виновния участник / по първоначалните данни/ се явява в КАТ, където дава писмени обяснение, правят му се допълнителни кръвни проби за алкохол, протокола се съставя и дава на лицата 1 ден по късно;
8. ако ПТП е причинено от неизвестен извършител / лице, което е избягало след пречиняването на ПТП/, то тогава протокола се съставя до 1 месец, след ПТП-то.
Следователно НЕ се налага да се чака за протокола 15 дни, освен ако ПТП не е заведено като "тежко произшествие".
Веднага след ПТП се взима протокола и се отива при застрахователя.
А парите от застрахователя винаги се взимат 15 работни след завеждане на щетата / такъв е и законоустановения срок за това/, освен ако плащането е "безкасово" и ремонта го извършва сервиз, с които застрахователя има сключен договор за това ии в този случай не се взимат пари, но и нищо не се чака освен сервиза

FORD - Feel the difference.
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
Не можах да разбера за какво спорите
Преди година и малко ми удариха задната броня на един паркинг (неизвестен извършител
) - обадих се на агентката (булинс) - тя вика дай протокол от КАТ - викам какъв протокол !? - извършителя го няма ... след малко ми се обади и каза да я закарам на оглед ... направиха снимки и ... това беше: БЕЗ ПРОТОКОЛ - платиха ми 250 лв. (по-скоро Аз не им платих 2-та вноска на каското) - освен ако сега не са променили правилата ... или всеки офис си има собственна политика !?

Преди година и малко ми удариха задната броня на един паркинг (неизвестен извършител