предпазен колан и бременност
-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2006, 11:55
- Модел на автомобила: seat
- Status: Извън линия
предпазен колан и бременност
Днес ми написаха акт, защото шофирам без предпазен колан. Как се даказва бременност / и аз не съм убедена, че съм бременна/ и какво трябва да правя.Благодаря ви!!
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Да...,член 102,ал.2,т.1/мисля/ от ЗДП
И за да те развеселя,ще допълня:
Оня ден ме спират катаджии и единият вика-Дайте ми основателна причина за това че сте без колан. А сега смешната част:Казвам г-н Полицай виждате ме че съм големичък,преди време си бях извадил от джипито бележка и я бях заверил в КАТ по чл.102,ал.2,т.2/т.2 гласи-освен бременни жени също и лица чието физическо състояние не позволява използването на колан/.Та не я нося в момента,но с тия колани вместо да изпишем вежди,да не извадя очи викам,неудобен ми е колана и това си е.Чиляка каза-добре приятен път,а аз викам аривидерчи и пътувам

П.П. А бележка разбира се не съм вадил никога,щото колана си ми пасва идеално де
/сеща се за снимката във фън секцията,на оня с волгата,дето се протегнал през задната врата/

И за да те развеселя,ще допълня:
Оня ден ме спират катаджии и единият вика-Дайте ми основателна причина за това че сте без колан. А сега смешната част:Казвам г-н Полицай виждате ме че съм големичък,преди време си бях извадил от джипито бележка и я бях заверил в КАТ по чл.102,ал.2,т.2/т.2 гласи-освен бременни жени също и лица чието физическо състояние не позволява използването на колан/.Та не я нося в момента,но с тия колани вместо да изпишем вежди,да не извадя очи викам,неудобен ми е колана и това си е.Чиляка каза-добре приятен път,а аз викам аривидерчи и пътувам

П.П. А бележка разбира се не съм вадил никога,щото колана си ми пасва идеално де

- vlad
- потребител
- Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
- Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
- Контакти:
http://www.clubford.org/portal/content/view/106/95/greek написа:Абе казвайте по рано за тия бележки ....мен вече ме олепиха![]()
м/у другото колко е глобата?
в глава "Административнонаказателна отговорност" са изброени нарушенията и размера на глобите
http://www.clubford.org/portal/content/view/108/95/
тук можеш да видиш колко точки ще ти вземат за нарушението
А най лесно за нарушенията се ориентирай от тук, и погледни посочения чл. в Закона за глобата
http://www.clubford.org/portal/content/view/109/95/

За колан- 40лв. и 10.т.
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Моят е краен случай,а за правенето на интересни,те това му е интересното на Българина.Правенето на интересни и правещите се на интересни са движели прогреса през вековетеPolly написа:..... да се правиме на интересни .......Бележките и други подобни "хитринки" е хубаво да се използват само в краен случай, а не да са практика.mrdds написа:а като си разбиете главите в стъклото......

Тези дето карали без колани при катастрофа умирали,другите с коланите при ПТП,били като живи

Държа да уточня,че горното ми неудобрение за карането с колан,важи само за водачите,пътниците винаги и задължително трябва да са с колан.

- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
честно казано в града няма особен смисъл от колана- 6км - около час
т.е. 6км/ч Повечето време кибичиш в задръствания.
Като ходиш пеша с каска и протектори ли го правиш!?
иначе имал съм кофти изживявания и дори при 30 км/ летиш към преднота стъкло.
разбира се при 160 няма никаква разлика, но я си представи че в ситуция си успял да намалиш достатъчно - до към 40-60 примерно там някуде има сми.
т.е. 6км/ч Повечето време кибичиш в задръствания.
Като ходиш пеша с каска и протектори ли го правиш!?
иначе имал съм кофти изживявания и дори при 30 км/ летиш към преднота стъкло.
разбира се при 160 няма никаква разлика, но я си представи че в ситуция си успял да намалиш достатъчно - до към 40-60 примерно там някуде има сми.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Да, ама не! Поради това сега брат ми е на 2 метра под земята. Всички в автомобила са били с колани с изключение на него и сега са живи и здрави.demiro написа:Държа да уточня,че горното ми неудобрение за карането с колан,важи само за водачите,пътниците винаги и задължително трябва да са с колан.
А както си в задръстване и някой изтребител те хакне с 100+ км/ч какво значение има, че караш с 5-6 км/ч, като 100+5=105 .
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
erik77desi
Ами ако наистина си бременна мисля че е по успокояващо за всички участници в това деяние да си с колан а не с бележка,поне така е в останалия бял свят щото има модели коли на който ако нямаш колан нямаш и еърбег а това е лошо съчетание и ако на среща ти изпреварва някой много тунингован с 24 часа учебно-кормуване..., мисля че трябва да свикваме и с колани и със включените фарове и ред други простотииспоред някои от нас.
Поздрави!
Ами ако наистина си бременна мисля че е по успокояващо за всички участници в това деяние да си с колан а не с бележка,поне така е в останалия бял свят щото има модели коли на който ако нямаш колан нямаш и еърбег а това е лошо съчетание и ако на среща ти изпреварва някой много тунингован с 24 часа учебно-кормуване..., мисля че трябва да свикваме и с колани и със включените фарове и ред други простотииспоред някои от нас.
Поздрави!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ей хора колана върши работа не е само прищявка с цел да се налагат глоби. Може би начина на налагане насила а не с разяснение и убеждение на водачите. Не съм от стриктните в тази насока въпреки това което искам да споделя, може би ще помогна на някой.
Виждал съм смачкани коли и всики вътре без драскотина, виждал съм и хора надлежно вързани с колан които не са имали късмет да отцелееят, някой път не може да се прецени дали колана би спасил хората в колата, но за двама водачи съм напълно сигурен, че ако си бяха сложили коланите щяха да отцелеят тъй като купето около седалките не беше изобшо деформирано (между другото и двете коли бяха Форд-Фиеста и Орион).
Който не вярва че колана върши работа не само при катастрофа да направи следния тест спускане по позната отсечка с много завои да се спусне максимално бързо с колан и без и да обърне внимание на натварването на ръцете си по време когато спира интензивно и в този момент завива.
Въпреки всичко всеки сам решава дали иска да живее. Може би ако не е задължителен колана ще се ползва по-често(български синдром)
Виждал съм смачкани коли и всики вътре без драскотина, виждал съм и хора надлежно вързани с колан които не са имали късмет да отцелееят, някой път не може да се прецени дали колана би спасил хората в колата, но за двама водачи съм напълно сигурен, че ако си бяха сложили коланите щяха да отцелеят тъй като купето около седалките не беше изобшо деформирано (между другото и двете коли бяха Форд-Фиеста и Орион).
Който не вярва че колана върши работа не само при катастрофа да направи следния тест спускане по позната отсечка с много завои да се спусне максимално бързо с колан и без и да обърне внимание на натварването на ръцете си по време когато спира интензивно и в този момент завива.
Въпреки всичко всеки сам решава дали иска да живее. Може би ако не е задължителен колана ще се ползва по-често(български синдром)
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Нещо по-дълго бях замислил да описвам и разказвам но ме мързи
гаранция се радвате
Начи за мен е по-комфортно с колана, лепи ме за седалката и по-малко подскачам насам-натам. Така ми се струва май.
Свикнал съм с колан и си го слагам преди да съм запалил.
Мноо пъти си казвам запали пусни съеднителя и тогава си сложи колана да има време малко колата да позагрее и да завърти маслото в ск. кутия, предимно го правя преди да запаля.
Оня ден колега си купил автомобил (Audi 80 B4 Avant) отивам с него и брат му да оставим аудито да му слагат аларма. Оставихме аудито и се връщаме с брат му и аз на задната седалка и си сложих колана.
Май не съм добре а ?

Начи за мен е по-комфортно с колана, лепи ме за седалката и по-малко подскачам насам-натам. Така ми се струва май.
Свикнал съм с колан и си го слагам преди да съм запалил.
Мноо пъти си казвам запали пусни съеднителя и тогава си сложи колана да има време малко колата да позагрее и да завърти маслото в ск. кутия, предимно го правя преди да запаля.
Оня ден колега си купил автомобил (Audi 80 B4 Avant) отивам с него и брат му да оставим аудито да му слагат аларма. Оставихме аудито и се връщаме с брат му и аз на задната седалка и си сложих колана.

Май не съм добре а ?
Последна промяна от paci на 28 сеп 2006, 01:10, променено общо 1 път.
-