винетки 2016
-
- потребител
- Регистриран: 05 сеп 2008, 13:44
- Модел на автомобила: Focus
- Status: Извън линия
винетки 2016
Здравейте,
имам вътрешно убеждение, че приходите от продажбата на винетки тази година, а както се знае и от предишни постоянно намалява, за това и се опитаха
да компенсират с това почти 30% увеличение, ясно е че приходите явно са намалявали за две години(2014/2015) с над 20%, и сега се опитват да компенсират. Понеже не могат да откажат обещаните приходите на нашият човек от печатницата , нямаше как да спрат още тази година с свинетката и да преминат към толл такси.
Та така изложено твърдо се съмнявам, че от 01.01.2017 ще има такова нещо като свинетка, първо защото е неефективно, второ идват избори и няма да дразнят хората.
И сега да дойдем да въпроса, ако не си купя свинетка за 100 лв. тази година 2016, може да ме глобят, ако ме проверят - 300 лв. Колко пъти
могат да ми наложат тази глоба, освен глобата има ли някаква друга санкция. Да речем, че отивам на море, спират ме и ме глобяват 300 лв. , след 2 седмици се връщам . пак ме спират, още една глоба ли ще ми наложат от 300лв.
След като ми напишат каквото там каквото се пише - кой ще ме принуди да платя тези 300 лв? Каква е давността на глобата?
Благодаря.
имам вътрешно убеждение, че приходите от продажбата на винетки тази година, а както се знае и от предишни постоянно намалява, за това и се опитаха
да компенсират с това почти 30% увеличение, ясно е че приходите явно са намалявали за две години(2014/2015) с над 20%, и сега се опитват да компенсират. Понеже не могат да откажат обещаните приходите на нашият човек от печатницата , нямаше как да спрат още тази година с свинетката и да преминат към толл такси.
Та така изложено твърдо се съмнявам, че от 01.01.2017 ще има такова нещо като свинетка, първо защото е неефективно, второ идват избори и няма да дразнят хората.
И сега да дойдем да въпроса, ако не си купя свинетка за 100 лв. тази година 2016, може да ме глобят, ако ме проверят - 300 лв. Колко пъти
могат да ми наложат тази глоба, освен глобата има ли някаква друга санкция. Да речем, че отивам на море, спират ме и ме глобяват 300 лв. , след 2 седмици се връщам . пак ме спират, още една глоба ли ще ми наложат от 300лв.
След като ми напишат каквото там каквото се пише - кой ще ме принуди да платя тези 300 лв? Каква е давността на глобата?
Благодаря.
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Re: винетки 2016
По-добре не пробвай, че да не дойдат едни лоши чичковци, да ти опишат имотите. 

-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
В написаното от теб, няма абсолютно нито едно изречение, което да е вярно.edmon написа:Здравейте,
Благодаря.
-
- потребител
- Регистриран: 05 сеп 2008, 13:44
- Модел на автомобила: Focus
аз се чудя тия що така с лека ръка правят билетчето 1.60 пък то имало бая заблуден народ 

-
- потребител
Ей такива хора ни трябват като теб, за да се оправят нещата, дето всичко им е ясно
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
За да накарат хората да си купят карти, за да им приберат парите авансово, като това осигурява евтиния превоз.edmon написа:Аз се чудя тия що така с лека ръка правят билетчето 1.60
А заблудените няма да си купят карти, и ще плащат повече. Това ще са предимно кратко приходящите в София.edmon написа:пък то имало бая заблуден народ
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Следващата стъпка е увеличение на абонаментните карти за градския транспорт с поне 50% на пук на обещанията, че няма да увеличават тяхната цена. Гарантирам! Още преди края на 2016. Ще се измъкнат с до болка познатата фраза "Не може билетчето 1.60, пък картите толкова евтини - сега всички пътуват с карти и градският транспорт е на загуба". Вече знаем номерата им и нищо не може да ни учуди. Увеличаване цената на винетките бе поредния пладнешки обир. Бе повече от ясно, че и тези приходи просто ще потънат в неизвестността, както и се случи. Ясно е че никой не прави и ремонтира пътища, само някоя дупка се пълни - поредна доза прах в очите. Ако се задържат тези управници (да не дава Господ), до 2018 година винетката ще е още по-скъпа, градският транспорт също, ток, парно, вода.....в общи линии всичко. Ще въведат такса за паркиране пред блока. Дори предвиждам нов данък "въздух", разбира се под друга форма и с друго име. Гарантирам. Но всеки народ си заслужава управниците.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Нека да обсъждаме софийския градски транспорт в друг раздел подходящ за това. Относно винетките ще кажа, че трафик камерите не могат да видят дати на залепените стикери на стъклото, но могат да видят има или няма стикер в дясната част на стъклото! Глоба се налага всеки път, когато бъдеш хванат без винатка.
времето е като парите-никога не стига
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
То, затова минетките ги правят с различни цветове...
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Стани дистрибутор на винетки. На касовия апарат му е позволена разлика 2 часа от реалното астрономическо време. Караш, спират те, пишат ти акт. Тогава си вадиш касовия апарат, който показва време преди 2 часа и си пускаш една касова бележка и фактура за продадена винетка. После...обжалваш постановлението, защото тя глобата е за незаплатена такса, а не за винетка. Ти таксата си я платил... преди 2 часа.
Дали това обаче има смисъл за 100 лева на година...от сега ти казвам, че няма. От София до Благоевград, със седмична винетка са ме спирали 8 (осем) пъти само за да ми видят винетката.
Дали това обаче има смисъл за 100 лева на година...от сега ти казвам, че няма. От София до Благоевград, със седмична винетка са ме спирали 8 (осем) пъти само за да ми видят винетката.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 21 юни 2006, 12:47
- Модел на автомобила: екс Ford Fiesta 1.1 '94г. с BRC, сега Opel Astra G '03г. комби-метан
Мен друго ме притеснява. Вече почти не минавам през път, на който да не са монтирани т.нар. "трафик камери". В един прекрасен момент ще ни турнат по един чип в колата и ще ни забият едни такси за всеки изминат километър, че с носталгия ще си спомняме за винетката.
В България има само един вид пътни знаци - пожелателни.
-
- потребител

Целта на тези трафик камери е да броят броя коли, които преминават. Могат,ако искат, и да се види с каква скорост е минало МПС-то.
Едно време, когато е нямало камери, са слагали хора, които да броят и записват всяко преминало МПС
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Спокойно и това ще стане, само трябва да се направят законодателни промени. Първо обаче трябва да се промени изборния кодекс, после конституцията с което твърдо да се установи постоянната власт на ГЕРБ и после каквото пискат това ще стане.BOROOO написа:Мен друго ме притеснява. Вече почти не минавам през път, на който да не са монтирани т.нар. "трафик камери". В един прекрасен момент ще ни турнат по един чип в колата и ще ни забият едни такси за всеки изминат километър, че с носталгия ще си спомняме за винетката.
Преди време настина се броеше ръчно, но това се случваше за определен период и не толкова на често като позиция. После хората бяха заменени от индуктивни датчици в асфалта. Не мога да се убедя, че в момент на финансов недоимък ще се прави тази инвестиция само заради по-добра статистика. Тези камери явно са с добра резолюция, снимат денем и нощем. Със съответен софтуер, могат да мерят без проблем и скорост и да разпознават номера. Даже и чип няма да трябва да се слага по колите, просто ще четат номера и ще начисляват таксата, ще проверяват за валидна застраховка и платен пътен данък и разни други екстри.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!