Разлика м-у застраховките?
-
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2007, 20:13
- Модел на автомобила: мечтае за фиеста
- Status: Извън линия
Разлика м-у застраховките?
Понеже понятие си нямам кое за какво и защо се плаща та да попитам (не се смейте
но мразя бумащини а момента със документи и т.н все повече наближава )
Гражданската отговорност е задължителна нали така?
Каското служи за обезщетение при кражба или удар ???
Какво става ако се жасна и имам само гражданска без каско?Раходите по ремонта аз ли си ги поемам или и от ГО се взема някой лев?
Как се определя сумата за каското?
Освен гражданската безотговорност и пътния данък друго какво задължително се плаща?
Мерси

Гражданската отговорност е задължителна нали така?
Каското служи за обезщетение при кражба или удар ???
Какво става ако се жасна и имам само гражданска без каско?Раходите по ремонта аз ли си ги поемам или и от ГО се взема някой лев?
Как се определя сумата за каското?
Освен гражданската безотговорност и пътния данък друго какво задължително се плаща?
Мерси

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Re: Разлика м-у застраховките?
Отговори:showMANiak написа:Понеже понятие си нямам кое за какво и защо се плаща та да попитам (не се смейтено мразя бумащини а момента със документи и т.н все повече наближава )
1.Гражданската отговорност е задължителна нали така?
2.Каското служи за обезщетение при кражба или удар ???
3.Какво става ако се жасна и имам само гражданска без каско?4.Раходите по ремонта аз ли си ги поемам или и от ГО се взема някой лев?
5.Как се определя сумата за каското?
6.Освен гражданската безотговорност и пътния данък друго какво задължително се плаща?
Мерси
1.Да,на територията на РБ е абсолютно задължителна
2.Каското в зависимост какво е(пълно или частично)служи за обезщетение на собственика при различни инциденти и събития-ПТП,природни бедствия,кражба,вандализъм,посегателства на трети лица и т.н,които в договора с застрахователите се описват подробно.
3.Ако се жаснеш недай Боже,и органите на реда установят,че ти си виновен за "жаскането" твоя застраховател ще изплати щетите на трети лица пострадали от твоето жаскане

4.В т.3 поясних
5.Застрахователната сума се определя на базата на пазарната оценка на твоя автомобил.Тоест ако е оценен на 5000лв като го откраднат получаваш 5 бона.Ако ти се счупи прозорец от камък по пътя ще ти платят стойността на стъклото по пазарни цени+сумата за труд.
6.Винетка.
Добавям 7т.Трябва задължително в колата си да имаш светлоотразителна жилетка,триъгълник(но не този от часовете по математика),пожарогасител и аптечка.
Надявам се ,че разбра отговорите на въпросите.
Успех ти желая и внимавай с жаскането!!!

-
- потребител
-
- потребител
-
- потребител
- Регистриран: 05 юли 2007, 20:55
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0i 16V / 99г.
-
- потребител
- Регистриран: 05 юли 2007, 20:55
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0i 16V / 99г.
искаш да кажеш ми тя ми е оценена на 11,000 лева от застрахователитеcenzor написа:Колкото ти пише в договора... АКо са я застраховали на 5000лв , получаваш 5000 ( минус евентуално изплатени преди това щети ).jorkata_30 написа:ами ако ми я задигнат колата и имам пално каско колко ще ми изплатят
.... сори за малко може би тъпия въпрос
ми дано не ми се случва да я задигнат ама си струва освен ако не вземат да шикалкавят.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
1.Никой застраховател няма да ти я оцени за колкото ти кажеш.Не можеш да караш кола за 5 бона ,а да искаш да я застраховат за 15.
2.Като я "жаснеш" застрахователя ще изплати щетите по частите и ремонта,които части нищо общо нямат с пълната оценка на колата.Те се определят от пазарната стойност на повредите-най често с ценовата листа на някой магазин/сервиз.
3.застраховател така лесно пари не дава,особенно когато става въпрос за много пари.Започват се разследвания,констатаций от полицията,почват да ти търся кусури(не си заключил колата,алармата ня ти е заработила......)само и само да не ти платят.
А и да ти платят ще бъде след повече от 1месец.
2.Като я "жаснеш" застрахователя ще изплати щетите по частите и ремонта,които части нищо общо нямат с пълната оценка на колата.Те се определят от пазарната стойност на повредите-най често с ценовата листа на някой магазин/сервиз.
3.застраховател така лесно пари не дава,особенно когато става въпрос за много пари.Започват се разследвания,констатаций от полицията,почват да ти търся кусури(не си заключил колата,алармата ня ти е заработила......)само и само да не ти платят.
А и да ти платят ще бъде след повече от 1месец.