Пускане в движение на автомобил-молба за помощ
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2006, 15:49
- Модел на автомобила: Opel Rekord C Coupe 1700, 1971
Opel Rekord D Coupe 1975 - Местоположение: София
- Контакти:
- Status: Извън линия
Пускане в движение на автомобил-молба за помощ
Здравейте! Искам да се обърна с питане и молба по следния въпрос: става дума за закупуване на автомобил, който е спрян от движение за да не му се плащат данъци. Колата е с нови софийски рег. номера, обаче моят постоянен адрес не е в СФ. Как би следвало да се процедира за пускането й в движение, къде? Благодаря за съветите.
- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Да, пускането в движение става там, както и регистрацията на твое име. При положение, че не си купил още колата, защо не пробваш да накараш сегашния собственик да я "пусне в движение" в София? Има вероятност да си докараш доста главоболия с тази покупка
Между другото от доста време се дължи данък и на спрените от движение автомобили.

Между другото от доста време се дължи данък и на спрените от движение автомобили.
- Атанас
- потребител
Той трябва да го направи в КАТ София. Неприятното е, че има много коли за регистрация и чакането е голямо. Колата минава през каналите и следят за всичко - един колега го върнаха за изгоряла лампа за осветяване на номера. В този смисъл можеш да имаш ядове - да приемем, че си от града Х, отиваш там, прехвърлят ти я на твое име и не ти дават талона, защото трябва оправиш нещо. В същото време си си взел 1 или 2 дни отпуска за да се прибереш в гр.Х и да я регистрираш и съответно нямаш време да я оправиш. Псувайки се прибираш в Сф. и хайде другата седмица същата процедура отново...
-
- потребител
- Контакти:
Благодаря за мненията. Говорих със собственика - талонът на колата, както може да се очаква за спрян амтомобил - е в КАТ. Въпросът е - не се ли получава омагьосан кръг? За да се регистрира колата по моя постоянен адрес, трябва да има стария талон, а той е в КАТ СФ. А той май не може да се вземе без колата да мине на техн. преглед в СФ?Атанас написа:Мисля, че имаше опция от КАТ да ти дадат временно свидетелство, с което да можеш да закараш колата за регистрация
Може би решението е в това временно свидетелство , за което говори колегата Атанас?
Надявам се да не отегчавам форумците с този казус

- Атанас
- потребител
Говоря (пиша) малко наизуст. На собственика са му дали бележка от КАТ че му е спряна колата от движение. В тази бележка би трябвало да се съдържат основните данни за колата (номер на рама, на двигател), и с нея той може да ти я продаде.
Най-подробна информация могат да ти дадат от КАТ, защо не отидеш да питаш. Мисля, че колегата НАСКО от форума беше полицай (може и да бъркам) предполагам ще ти е по-полезен.
Не ни отегчаваш в никакъв случай, опитваме се да си бъдем полезни един на друг.
Най-подробна информация могат да ти дадат от КАТ, защо не отидеш да питаш. Мисля, че колегата НАСКО от форума беше полицай (може и да бъркам) предполагам ще ти е по-полезен.
Не ни отегчаваш в никакъв случай, опитваме се да си бъдем полезни един на друг.
-
- потребител
- Контакти:
Аз точно това се мъчих да направя два дни и малко след предишния ми пост се свързах по тел с КАТ, единственият тел, на който ми отговориха 982 31 78, беше - според сайта на КАТ - Сектор 03 - "Административно обслужване на гражданите".Атанас написа:В тази бележка би трябвало да се съдържат основните данни за колата (номер на рама, на двигател), и с нея той може да ти я продаде.
Човекът беше любезен, но доста лаконичен за съжаление. Дано не съм разбрал погрешно, за което се извинявам - Той каза точна това, че тази бележка за спрян автомобил НЕ е доказателство за собственост и трябвало да се отиде в КАТ на гише 7 - 8, където да издадат удостоверение за собственост, след което с него при нотариус за сделката.
А за регистрацията по постоянен адрес ми каза: вече както си му е реда с договора и колата се отива в съответния КАТ и там те (КАТ) изисквали от КАТ СФ да им изпратят стария талон, за да бъде извършена регистрацията.
Това, което не ми стана ясно е дали трябва да имам от КАТ СФ някакво временно свидетелство, с което да закарам колата?
Уфффффффффф . . .
- Атанас
- потребител
90% от работата си я свършил
Собственикът ще отиде до КАТ и там ще му издадат въпросното удостоверение за собственост. Остава да звъннеш до КАТ и да питаш как да им закараш колата за да мине "преглед" и да я пуснат в движение.
п.п.
Това временно свидетелство или бележка, или който както иска му казва е споменато и в ЗДвП.
чл.177, ал.4 казва следното:
с глоба от 100 до 300лв се наказва:
който управлява моторно превозно средство, спряно от движение, без
разрешение на службата за контрол на Министерството на вътрешните работи;
те за това разрешение говоря

п.п.
Това временно свидетелство или бележка, или който както иска му казва е споменато и в ЗДвП.
чл.177, ал.4 казва следното:
с глоба от 100 до 300лв се наказва:
който управлява моторно превозно средство, спряно от движение, без
разрешение на службата за контрол на Министерството на вътрешните работи;
те за това разрешение говоря
- naftova pechka
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2007, 11:10
- Модел на автомобила: FIESTA II 86г., 1600 D, 54 h.p.
Renault Kangoo 1870 D, 65 h.p. - Местоположение: София
моята кола я взех така
моята кола беше в софия, спряна от движение, но беше регистрирана в друга област....сключих договор, застраховка трябва да има служебна бележка от КАТ че е спряна от движение, замества талона на колата и въобще всички необходими документи за регистрация пред КАТ...отидох в кат софия с документите и едновременно с пререгистрацията я пуснаха в движение....не са ми взели някаква допълнителна такса нито са искали предварително да е пусната в движение. ако я караш така рискуваш спиране и акт /има временно разрешение за пускане в движение/....на твой риск...
-
- потребител
- Контакти:
Да попитам във връзка с 14-дневния срок за пререигстрация в КАТ, за да не отварям нова тема: Има ли начин този срок да се удължи? Имам предвид в КАТ?
Става въпрос за това, че колата, трябва да се регистрира в друг град и съответно да мине техн. преглед, а това ми е почти невъзможно да стане в 14-дневния срок, тъй като трябва да се закара на ремонти, диагностики и т.н. преди това. Отделно от това мисля, че ще ми се наложи за две седмици през септември да отсъствам от БГ, а не ми се ска да отлагам сделката.
Дали в КАТ могат да издадат някакво удостоверение или свидетелство за удължаване на този срок?
Става въпрос за това, че колата, трябва да се регистрира в друг град и съответно да мине техн. преглед, а това ми е почти невъзможно да стане в 14-дневния срок, тъй като трябва да се закара на ремонти, диагностики и т.н. преди това. Отделно от това мисля, че ще ми се наложи за две седмици през септември да отсъствам от БГ, а не ми се ска да отлагам сделката.
Дали в КАТ могат да издадат някакво удостоверение или свидетелство за удължаване на този срок?
-
- потребител
- Контакти:
Дано да съм от полза. Свързах се, макар от n-тия път с КАТ.
Ето какво ми обясниха по тел. любезно: Става дума за този 14-дневен срок за регистрация в КАТ.
Всъщност в този двуседмичен срок трябва да се представи пред КАТ само копие от договора за покупко-продажба, след което те го въвеждат в системата си, дават ти някакъв номер(това не го разбрах много) и т.н.
А вече след това отиваш на техн. преглед, когато колата е ремонтирана, сервизирана - изобщо готова.
Казаха ми, че няма проблем да си се движа преди това - примерно от сервиз на сервиз, от майстор на майстор
Ето какво ми обясниха по тел. любезно: Става дума за този 14-дневен срок за регистрация в КАТ.
Всъщност в този двуседмичен срок трябва да се представи пред КАТ само копие от договора за покупко-продажба, след което те го въвеждат в системата си, дават ти някакъв номер(това не го разбрах много) и т.н.
А вече след това отиваш на техн. преглед, когато колата е ремонтирана, сервизирана - изобщо готова.
Казаха ми, че няма проблем да си се движа преди това - примерно от сервиз на сервиз, от майстор на майстор