акт/наказателно постановление

И как да се борим с тях!? Петте секунди преди катастрофата. Това можеше и да не се случи.
Потребителски аватар
naftova pechka
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2007, 11:10
Модел на автомобила: FIESTA II 86г., 1600 D, 54 h.p.
Renault Kangoo 1870 D, 65 h.p.
Status: Извън линия

акт/наказателно постановление

Мнение от naftova pechka » 24 сеп 2007, 17:00

здравейте колеги! по образование съм юрист, смятам, че що годе съм разбрал принципите в административно-наказателния процес, до сега жалбите ми са постигали ефект, но напоследък чувам неща, които ме объркват и ми звучат невероятно.....реда до сега:
спират ме-пишат ми акт и ми вземат контролния талон /синия/ - карам 1 месец с акт, отивам в КАТ ако наказ. постановление не е готово ми удължават срока, ако не ми връчват Наказ. постановление и ми връщат контролния талон. От връчването тече 7 дневен срок за обжалване, през който не могат да ми съберат глобата принудително, ако обжалвам НП влиза в сила с последното решение на съда и едва тогава дължа на държавата парите за глобата.
чувам, някакви неща, че сега първо плащаш за да ти дадат НП и талона, а ако съм се наточил да се жаля????.струва ми се невероятно.......почвам да си мисля, що висях 5 години в университета като наученото отива на вятъра.

пък и този текст от закона е доста ясен
(3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наложеното наказание "глоба" се заплаща в едномесечен срок от влизането в сила на наказателното постановление или съдебното решение или определение на съда при обжалване.

моля ако някой скоро е ходил в КАТ по такъв въпрос да разкаже. а колегите юристи да дадат мнение

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 24 сеп 2007, 19:21

:) http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=12536" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г

Мнение от isoiso » 24 сеп 2007, 19:47

Колега, Нафтова печка :) явно си наясно с правото, аз също съм учил, винаги можеш да обжалваш може и да спечелиш, ако знаеш за какво да се хванеш. Отделен въпрос е струва ли си похабените нерви и време :!: Според мен - не :) Освен това ако си се разписал на акта ти дефакто вече си си признал. Можеш да обжалваш само наказанието, а не обстоятелствата. Ако мислиш нещо да правиш другия път не разписвай акта! Имаш право.

Потребителски аватар
naftova pechka
потребител
потребител

дали

Мнение от naftova pechka » 25 сеп 2007, 09:58

пред съда отново се събират и изясняват всички доказателства и факти.....подписаният акт според мен също може да се оспорва с оглед на фактите изложени в него....както и да е..... идеята ми беше друга..чувам че в момента за да ти дадат НП трябвало първо да си платиш???????????? това ме притеснява и ми се струва адски странно
дали наистина е така???

Потребителски аватар
momo76
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.

Мнение от momo76 » 25 сеп 2007, 11:12

За да ти дадат наказателното постановление не ти искат пари. След като го получиш имаш срок 1 месец да платиш. След като платиш ти връщат синьто талонче. Само не разбрах този един месец как караш - нямаш нито акт нито талонче, май с наказателното постановление ама за това не съм сигурен.

Потребителски аватар
naftova pechka
потребител
потребител

хм.стана по-объркано

Мнение от naftova pechka » 25 сеп 2007, 18:47

добре де, но ако го обжалвам??? дори и да загубя НП ще влезе в сила едва с окончателното решение на съда, а това се случва след около поне 1 година. какво правя до тогава???? на един колега тези дни му изтича акта та ще събера информация от извора.
при всички положения е странно, но това все пак е България, още повече КАТ :lol:

Отговори

Върни се в “ЗАСТРАХОВКИ, КАТ и ПТП”