акт/наказателно постановление
- naftova pechka
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2007, 11:10
- Модел на автомобила: FIESTA II 86г., 1600 D, 54 h.p.
Renault Kangoo 1870 D, 65 h.p. - Местоположение: София
- Status: Извън линия
акт/наказателно постановление
здравейте колеги! по образование съм юрист, смятам, че що годе съм разбрал принципите в административно-наказателния процес, до сега жалбите ми са постигали ефект, но напоследък чувам неща, които ме объркват и ми звучат невероятно.....реда до сега:
спират ме-пишат ми акт и ми вземат контролния талон /синия/ - карам 1 месец с акт, отивам в КАТ ако наказ. постановление не е готово ми удължават срока, ако не ми връчват Наказ. постановление и ми връщат контролния талон. От връчването тече 7 дневен срок за обжалване, през който не могат да ми съберат глобата принудително, ако обжалвам НП влиза в сила с последното решение на съда и едва тогава дължа на държавата парите за глобата.
чувам, някакви неща, че сега първо плащаш за да ти дадат НП и талона, а ако съм се наточил да се жаля????.струва ми се невероятно.......почвам да си мисля, що висях 5 години в университета като наученото отива на вятъра.
пък и този текст от закона е доста ясен
(3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наложеното наказание "глоба" се заплаща в едномесечен срок от влизането в сила на наказателното постановление или съдебното решение или определение на съда при обжалване.
моля ако някой скоро е ходил в КАТ по такъв въпрос да разкаже. а колегите юристи да дадат мнение
спират ме-пишат ми акт и ми вземат контролния талон /синия/ - карам 1 месец с акт, отивам в КАТ ако наказ. постановление не е готово ми удължават срока, ако не ми връчват Наказ. постановление и ми връщат контролния талон. От връчването тече 7 дневен срок за обжалване, през който не могат да ми съберат глобата принудително, ако обжалвам НП влиза в сила с последното решение на съда и едва тогава дължа на държавата парите за глобата.
чувам, някакви неща, че сега първо плащаш за да ти дадат НП и талона, а ако съм се наточил да се жаля????.струва ми се невероятно.......почвам да си мисля, що висях 5 години в университета като наученото отива на вятъра.
пък и този текст от закона е доста ясен
(3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наложеното наказание "глоба" се заплаща в едномесечен срок от влизането в сила на наказателното постановление или съдебното решение или определение на съда при обжалване.
моля ако някой скоро е ходил в КАТ по такъв въпрос да разкаже. а колегите юристи да дадат мнение
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:

- isoiso
- потребител
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
Колега, Нафтова печка
явно си наясно с правото, аз също съм учил, винаги можеш да обжалваш може и да спечелиш, ако знаеш за какво да се хванеш. Отделен въпрос е струва ли си похабените нерви и време
Според мен - не
Освен това ако си се разписал на акта ти дефакто вече си си признал. Можеш да обжалваш само наказанието, а не обстоятелствата. Ако мислиш нещо да правиш другия път не разписвай акта! Имаш право.

- naftova pechka
- потребител
дали
пред съда отново се събират и изясняват всички доказателства и факти.....подписаният акт според мен също може да се оспорва с оглед на фактите изложени в него....както и да е..... идеята ми беше друга..чувам че в момента за да ти дадат НП трябвало първо да си платиш???????????? това ме притеснява и ми се струва адски странно
дали наистина е така???
дали наистина е така???
- naftova pechka
- потребител
хм.стана по-объркано
добре де, но ако го обжалвам??? дори и да загубя НП ще влезе в сила едва с окончателното решение на съда, а това се случва след около поне 1 година. какво правя до тогава???? на един колега тези дни му изтича акта та ще събера информация от извора.
при всички положения е странно, но това все пак е България, още повече КАТ
при всички положения е странно, но това все пак е България, още повече КАТ