Автокаско -дайте съвет :(

И как да се борим с тях!? Петте секунди преди катастрофата. Това можеше и да не се случи.
Потребителски аватар
tisho_tbk
потребител
потребител
Регистриран: 25 фев 2007, 18:07
Модел на автомобила: Mondeo'2009 2L TDCI 103kw
Контакти:
Status: Извън линия

Автокаско -дайте съвет :(

Мнение от tisho_tbk » 13 фев 2008, 23:00

Е*ати късмета. Преди 1 -2 часа паркирах колата и когато тръгвах трябваше да направя маневра. Оглеждам се в огледалата като "избягъл от затвор" и давам на заден бавничко и по едно време тупппппп. Гледам в огледала - нищо. Слезнах да видя и една бетонна саксия ми се хили на среща. Видях щетите - задната броня е доста удрана :'(. Имам автокаско, но досега не ми се е налагало да я ползвам. Е, явно сега ще се наложи.

Някой знае ли как се процедира в такава ситуация? Трябва ли акт от КАТ?

И още едно питане - предното стъкло е ударено от камък. има малка дупка (не точно дупка,но е напукано) - не е тръгнало да се цепи, но все пак ....... Ако отида в застрахователната компания, дали ще искат да ми сменят стъклото само заради тая малка дупка? до колкото знам от КАТ спират колата, защото не е изправна(заради дупката):(

На колата се радвам по-малко от 1 месец. сложих газово, смених сумати неща и накрая .........

Кажете какво се прави при застрахователите?
:((: :((: :((:

Потребителски аватар
Mondi
потребител
потребител
Регистриран: 08 ное 2007, 18:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo

Re: Автокаско -дайте съвет :(

Мнение от Mondi » 13 фев 2008, 23:52

tisho_tbk написа:Е*ати късмета. Преди 1 -2 часа паркирах колата и когато тръгвах трябваше да направя маневра. Някой знае ли как се процедира в такава ситуация? Трябва ли акт от КАТ?

И още едно питане - предното стъкло е ударено от камък.
Кажете какво се прави при застрахователите?
:((: :((: :((:
Събитието е на паркинг , ще ти изплатят сума равна на 70% от стойноста . Това без протокол от КАТ ! Прозореца , ако не е изрично описан при сключването на полицата че е с пукнатина/дупка или квото там също ще ти изплатят , а някой от застрахователите работят директно с фирми - "Кобра" например и те пращат направо там за смяна като те поемат разходите .

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 14 фев 2008, 09:21

Ще ти дадат протокол за щета,там ще пишеш,че си намерил колата си ударена на паркинга,не знаеш кой и кога го е направил и ще ти изплатят парички.
Ако пишеш ,че си нацелил саксия може да те изкарат виновник...евентуално,макар,че автокаското изплаща щети без значение виновен или невинен.
А ти си събери парчетата и иди да ти я залепят за 40лв.Не си заслужава да купуваш нова,вече има много места където ги лепят.

Потребителски аватар
tisho_tbk
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от tisho_tbk » 14 фев 2008, 09:28

значи тя наистина ударена в саксия (беще тъмно и саксията бе с един мръсен цвят - нищо се не вижда). та няма счупено от бронята, само дебели и дълбоки дръскотини, но е мноо грозно - ужас. удара е от долната част на задната броня и няма как да стане ако някой ме удари. :(. Май ще трябва да си признавам

Потребителски аватар
varta777
потребител
потребител
Регистриран: 16 окт 2007, 17:31
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1998 Zetec-S 16V 75HP
Контакти:

Мнение от varta777 » 14 фев 2008, 10:18

Абе пишеш че така си я намерил и това е. Каското не плаща за всички щети. Ако нямаш протокол от кат казваш че е на паркинг и толкожа. Аз се бях ударил с един пич и не чакахме КАТ и понеже и аз си мислех че каското трябва така или иначе да изплатят щетите си описах всичко както си беше и отговора беше без протокол от КАТ ви изплашаме един голям к.у.р
Love sucks. Good love swallows

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI

Мнение от Атанас » 14 фев 2008, 21:21

Като начало кажи кой ти е застрахователя. Има такива, които ще ти платят щетата без да задават въпроси дали ти си ударил саксията или тя теб и да не те правят на маймуна. Има и такива, които няма да ти платят до тогава, до когато не им предоставиш протокол от КАТ в който пише, че саксията се е движела с несъобразена с пътната обстановка скорост... Същото важи и за пукнатината на стъклото.

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 05 окт 2008, 20:12

чудя се при пукнато предно стъкло ,при което няма следи от удър от камъче дали БУЛИНС ще ми изплатят някой лев при положение ,че имам пълно каско
днес сутринта стъклото беше здраво ,а вечерта вече беше пукнато
времето е като парите-никога не стига

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 05 окт 2008, 20:27

pepy1 написа:при което няма следи от удър от камъче
Ми направи си следи, то това е най-лесното :wink:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
tisho_tbk
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от tisho_tbk » 05 окт 2008, 22:10

би трябвало да няма проблем, нали отначало правят оглед и тогава не е е описано че е напукано... следователно е станало след затраховането => трябва да кихат! :twisted:

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Контакти:

Мнение от pepy1 » 08 окт 2008, 21:39

май съм пре...
описаха щетата ,НО ще ми платят като им представя вактура от автостъкла Мустанг и до 20 работни дни щели да платят
т.е. трябва да го сменя и тогава ще плащат ,а аз мислех да го поотложа малко,ама май нямя да стане

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител

Мнение от mrdds » 09 окт 2008, 09:29

моето стъкло се пукна лятото като полях колата със студена вода,а тя беше яко напечена.
В протокола за щета описах,че съм си намерил колата така.Изплатиха ми 155лв по експертна оценка и не са искали никакви фактури.После ходих при някъв майстор,който ги лепи и за 30лв ми го залепи.Сега нищо не личи от пукнатината.
Застрахователя е Алианц- доволен съм от тях,имам доста щети заведени при тях до сега никога не са ми искали фактури за оправяне на щетите.

belleamie
потребител
потребител
Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
Модел на автомобила: ?

Мнение от belleamie » 09 окт 2008, 16:59

Надявам се, да не ви заблудя с мнението си, но доколкото зная това дали ще ти дадат парите и ти се оправяй както можеш, или ще платят директно издадената от сервизен обект фактура зависи от сумата, на която е застрахована колата. При по-ниските суми на застраховане ти дават парите и те пускат да се оправяш сам, а при по-високите има възлагателни писма към сервиза, надлъгване с фактури (от което печелят сервизите) и прочие, но във втория случай сервиза издава фактурата директно на името на застрахователя, а не на теб.
Cars make CO2 and trees absorb CO2.
By driving my car I'm feeding a tree and helping the environment.

Изображение

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Контакти:

Мнение от pepy1 » 09 окт 2008, 21:38

отидох при застрахователя ми ,в случая БУЛ ИНС заведоха щета ,но се почувствах пре... защото трябва да си сменя стъклото във фирма Мустанг с която работи въпросния застраховател(и плаща 100% тяхните фактури) и с фактурата при тях или по факса да им я пратя ,от тогава почва отброяването на 20 работни дни за плащането -а аз мислех да взема кеш сега и да сменя по късно ,но явно мутрите са винаги един ,а може би 2 хода преди всички останали

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 09 окт 2008, 21:54

pepy1 написа:......-а аз мислех да взема кеш сега и да сменя по късно ...........
Значи ти трябва фактура от Мустанг, прояви изобретателност.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Контакти:

Мнение от pepy1 » 09 окт 2008, 22:23

немога ,помогни ми

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 10 окт 2008, 09:03

За съжаление нямам позиции там.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

procyon
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 21:24
Модел на автомобила: FIESTA

Мнение от procyon » 28 окт 2008, 21:49

Айде и аз да попитам :))
Имам пълно каско. Колата ми се подпали по време на движение. 9-годишна е и ми казаха, че няма да я признаят за пълна щета и ще я ремонтират в техен сервиз (дадоха ми възлагателно писмо). Сега обаче от сервиза ми се обадиха и казаха, че от застрахователното са направили някаква оценка, която далеч не покрива всички неща, които са за смяна и за останалите трябва аз да си платя. Това нормална практика ли е? И може ли да направя нещо - аз реален достъп до тази оценка нямам (не взимам обезщетение по експертна оценка), така че май не мога да искам втора оценка. И въобще кой контролира доколко тези от застрахователното ще ми оправят колата и в какво състояние ще бъде като ми я върнат?

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител

Мнение от mrdds » 29 окт 2008, 10:58

застрахователя е длъжен да изплати всички щети по автомобила на сервиза,особено когато колата се ремонтира във възложителен сервиз.Или в сервиза се опитват да измъкнат пари от теб или застрахователя не е коректен.В такъв случай отивш при застрахователя и му даваш оценката на сервиза,ако откаже да ти прави повторна оценка повдигаш граждански иск в съда,консултираш се с адвокат и съда назначава експертиза от вещи лица,които извършват оценка на щетите.Ако оценката излиза доста над оценката на застрахователя ще трябва да ти изплати съдебната оценка.
Застрахователите добре го знаят това и още преди да се е насрочило делото ще ти изплатят пълната сума по ремонта защото знаяр,че ще изгубят в съда.Просто трябва да си отстояваш позицията и да се бориш.

Кажи кой е застрахователя да го имаме в предвид.

dreidrei
потребител
потребител
Регистриран: 26 юли 2006, 15:11
Модел на автомобила: притежавал Ескорт 1.8TD ENDURA-DE, 66kW, '98г, хечбек, Ghia

Мнение от dreidrei » 29 окт 2008, 11:42

При коректни застраховател и сервиз, от сервиза трябва да си викат застрахователя за вторичен и т.н. оглед, колкото се налага. Поне в моя миналогодишен случай беше така - викали са застрахователите на 2 вторични огледа.

procyon
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 21:24
Модел на автомобила: FIESTA

Мнение от procyon » 29 окт 2008, 13:05

mrdds написа: Кажи кой е застрахователя да го имаме в предвид.
Застрахователят е Виктория.

Още не са ми дали оценката от сервиза - казаха ми, че още търсят части и не могат да калкулират цената.
В такъв случай отивш при застрахователя и му даваш оценката на сервиза,ако откаже да ти прави повторна оценка повдигаш граждански иск в съда,консултираш се с адвокат и съда назначава експертиза от вещи лица,които извършват оценка на щетите.
Ами така ще направя :) Аз първо мислех, че нямам право на оценка тъй като тази оценка не е за мен а за сервиза, но щом не е така ще се възползвам.
Мерси и ще ви държа в течение :)

Отговори

Върни се в “ЗАСТРАХОВКИ, КАТ и ПТП”