Относно Пълно Каско
- jasonsmith
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2005, 15:07
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1991 1.1mi
- Status: Извън линия
Относно Пълно Каско
Здравейте, на едната вежда ми е избила малко ръжда.. Чудя се дали да не направя една шмекерия, и дали ще има смисъл : Тъйа като имам пълно каско, минавам на първа скорост покрай някой стълб, и я одрасквам (като разбира се гледам да не засегна калник или някоя друга част от колата, която е здрава), толкова колкото да мина през застр. фирма да взема някой лев,
Колко мислите че ще ми дадат мошениците и дали има смисъл
? 
Колко мислите че ще ми дадат мошениците и дали има смисъл

- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
Ако направиш точно това ще ти трябва протокол от КАТ. Ще ти наложат и глоба (това е проверено от мой колега преди един месец- нахвърли му се стълбче против паркиране или пък беше висок бюрдюр и му замина прага...) и евентуално ще ти вземат и точки от талона.
Вариант е да фраснеш леко и да кажеш, че на паркинга са те цапнали и избягали. Е все пак трябва да прилича на ударено от друга кола при паркиране... Абе според мен не си струва разправиите.
Вариант е да фраснеш леко и да кажеш, че на паркинга са те цапнали и избягали. Е все пак трябва да прилича на ударено от друга кола при паркиране... Абе според мен не си струва разправиите.
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
- jasonsmith
- потребител
Е това направо ми разби чувствата- глоба и точки от талона?? ебати държаватаS@sel@ написа:Ако направиш точно това ще ти трябва протокол от КАТ. Ще ти наложат и глоба (това е проверено от мой колега преди един месец- нахвърли му се стълбче против паркиране или пък беше висок бюрдюр и му замина прага...) и евентуално ще ти вземат и точки от талона.

- vlad
- потребител
- Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
- Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
- Контакти:
Аз имах подобен случай, одраскана вежда.Бях паркирал на улица в центъра, а там знаете как е.Признаха ми го без проблем за работа І гр., без протокол от КАТ.Колко пари биха дали не зная, моята я направиха по каското без да се заяждат.
Последна промяна от vlad на 17 дек 2005, 03:52, променено общо 1 път.
- jasonsmith
- потребител
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Вземи някой москвич на някой твой познат нашибай колата и той да си ходи! След 10 мин, викни ченгетата и им кажи че си бил във вас! Те москвичите са здрави! Обаче със свидетелите как ще се оправите незнам! Трябва да измислиш нещо по този повод, щото застрахователя без свидетел може и да не приеме застр. Но не съм сигурен! И после ще почерпиш аверчето.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
А бе хора - пълното каско за това е ПЪЛНО. Няма значение дали някой ти е нанесъл щетата или сам си си ударил колата. Дали ще я удариш в мантинела, знак или в къщи няма значение. Това с викането на КАТ въобще не е задължително, а препоръчително.
Много ясно, че човека няма да отиде и да се удари в парламента и да чака кат, а ще го направи в близкото дърво на паркинга, такаче да пострада само тази част на колата, която той иска.
Аз миналата година отнесох едно "антипаркинг устройство" на паркинга в работата и нито съм викал КАТ, нито застрахователите ми направиха проблем. Просто написах, че не съм видял колчето и това е.

Много ясно, че човека няма да отиде и да се удари в парламента и да чака кат, а ще го направи в близкото дърво на паркинга, такаче да пострада само тази част на колата, която той иска.
Аз миналата година отнесох едно "антипаркинг устройство" на паркинга в работата и нито съм викал КАТ, нито застрахователите ми направиха проблем. Просто написах, че не съм видял колчето и това е.

- jasonsmith
- потребител
- BadAngel
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
значи плащат по експертна оценка, ако колата е над определена възръст и под определена застрахователна сума, плащането е по каталога ШВАКЕ с някакво овехтяване, цените обикновено са еквивалентни на цените за въпросния елемент на 2ра ръка, така че в повечето случай стигат да си оправиш колата.. но понякога се налага да дадеш и от себе си, за това не е много готино да правиш такива гимнастики с колчета и стълбове, моя съвет е да си закърпиш колата с успокоението, че тя ще ти се отблагодари
ако имаш валутна застраховка на по-нова кола (над 7300лв може да се прави валутна) можеш колкото искаш да си ги правиш тия работи, въпроса е да не ядосаш инспекторите, защото те в крайна сметка преценяват дали да ти дадат елемента, въпроса е да действаш елегентно, а и честно казано аз не бих лъгал за такива работи, почти всеки ден съм на бояна на огледи и се познавам с повечето хора, макар и бегло, и не са кофти хора, ако и ти не си кофти човек с тях, има си цял бизнес - застрахователни измами, които е доста доходен, но рано или късно истината излиза на яве
не се занимавай, това е моя съвет, казвам ти го като някой, които всеки ден виси на огледи с какви ли не случаи 

ако имаш валутна застраховка на по-нова кола (над 7300лв може да се прави валутна) можеш колкото искаш да си ги правиш тия работи, въпроса е да не ядосаш инспекторите, защото те в крайна сметка преценяват дали да ти дадат елемента, въпроса е да действаш елегентно, а и честно казано аз не бих лъгал за такива работи, почти всеки ден съм на бояна на огледи и се познавам с повечето хора, макар и бегло, и не са кофти хора, ако и ти не си кофти човек с тях, има си цял бизнес - застрахователни измами, които е доста доходен, но рано или късно истината излиза на яве