Автокаско и взаимоотнощения със застраховател
- methodboy
- потребител
- Регистриран: 13 юни 2006, 00:22
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
- Контакти:
- Status: Извън линия
Автокаско и взаимоотнощения със застраховател
Фактите:
Имам застраховка автокаско която не съм я сключвал аз(колата имаще застраховка и само си я прехвърлих), застраховката е се заплаща на няколко вноски. Остана ми само една да платя.
Питането ми е следното:
Могат ли застрахователите да ми турсят някаква съдебна отговорност ако не си платя последната вноска и им тегля няколко майни?
Имам застраховка автокаско която не съм я сключвал аз(колата имаще застраховка и само си я прехвърлих), застраховката е се заплаща на няколко вноски. Остана ми само една да платя.
Питането ми е следното:
Могат ли застрахователите да ми турсят някаква съдебна отговорност ако не си платя последната вноска и им тегля няколко майни?
- MegatroniC
- потребител
- Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
- Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI - Местоположение: Бургас
- Контакти:
- methodboy
- потребител
- Регистриран: 13 юни 2006, 00:22
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
- Контакти:
Мен от тия работи ме е страх. Ама аз трябва да ги съдя щото не ми се обадиха за щета и увъртаха като исках да пишем за тая щета. А за застраховка аз ще си направя друга. А и в договора пише че са задължени да ми покрият всички щети т.е те нарушават договора. Има ли някой който да е завършил право и да се занимава точно с това?
- BadAngel
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
Re: Автокаско и взаимоотнощения със застраховател
ако не си платиш вноската на падежа автоматично оставаш без каско.... като цяло можеш, но има ли файдаmethodboy написа:Фактите:
Питането ми е следното:

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
-
- потребител
- Регистриран: 17 ное 2005, 21:48
- Модел на автомобила: ford escord 1991 77k.w./ 1.6 EFI с АГУ
Споко не плащай и няма да имаш застраховка, а ако искаш си прочети в общите условия в раздела за прекратяване на застр. полица и виж какво са написали и какви са условията (ако не е тайна кои е застрахователя). Като неплатиш ще ти пратят писмо, че дължиш едиколко си лв. по едикоя си полица и в срок до 15 дни да си я платиш между др. ако имаш щета в този срок пак можеш да си я заведеш, но трябва да си платиш тази вноска.
- vlad
- потребител
- Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
- Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
- Контакти:
Когато имаш щета и си я завел своевременно , имаш няколко варианта:
1.внасяш веднага останалите ти вноски по Каското, и ти я оправят
2.караш си с нея,ако може, докато внесеш последната вноска, и тогава ти я оправят.
3.оправяш я за своя сметка и ти я приспадат от последната вноска /доколкото ти я признаят като стойност/.
Не могат да ти откажат покритие по Каско ако си изряден, т.е освен да си плащал редовно вноските и щетата да е регистрирана на време, и по съответния ред.
1.внасяш веднага останалите ти вноски по Каското, и ти я оправят
2.караш си с нея,ако може, докато внесеш последната вноска, и тогава ти я оправят.
3.оправяш я за своя сметка и ти я приспадат от последната вноска /доколкото ти я признаят като стойност/.
Не могат да ти откажат покритие по Каско ако си изряден, т.е освен да си плащал редовно вноските и щетата да е регистрирана на време, и по съответния ред.
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Re: Автокаско и взаимоотнощения със застраховател
Могат, но на практика не го правят. Като не платиш последната вноска това се приема за неизпълнение на договора от твоя страна и застраховката се прекратява / в случая е налице виновно неизпълнение на договорно задължение на една от страните/.methodboy написа:Фактите:
Дори и да ти изпратят писмо с което да ти напомнят, че им дължиш вноска, това е друго не правят. В същото писмо обикновено пише " в случай, че не платите в 15 дневен срок договора се прекратява".
FORD - Feel the difference.
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Re:
Здравейте, използвам темата и заглавието й за да не пускам нова.
С Фокуса от подписа съм, каското и гражданската са на ДЗИ и изтичат след месец и половина и въпросът ми е как е каското на Интерамерикан за София ? Т.е. пункта(овете) им за оглед, сервизи и т.н.? Ще получа най-голяма отстъпка от тях (чрез лична линия), но ДЗИ си ме кефиха. Все пак ще спестя не малко парички, и ако е читава компанията да се хващам с нея за 2010та?
Благодаря. >:D<:
С Фокуса от подписа съм, каското и гражданската са на ДЗИ и изтичат след месец и половина и въпросът ми е как е каското на Интерамерикан за София ? Т.е. пункта(овете) им за оглед, сервизи и т.н.? Ще получа най-голяма отстъпка от тях (чрез лична линия), но ДЗИ си ме кефиха. Все пак ще спестя не малко парички, и ако е читава компанията да се хващам с нея за 2010та?

Благодаря. >:D<: