Документи за двигател
- HePeDoBeH
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2006, 23:25
- Модел на автомобила: Scorpio 2.9i '88
- Контакти:
- Status: Извън линия
Документи за двигател
Искам да питам вас знаещите.Първо един ентусиаст ще ми взима двигателя и ще го слага на капри . Възможно е предполагам , те капритата имат и 3.0 двигатели. Второ как да му продам законно двигателя някой може ли да ми каже какви документи трябват за да продам само двигателя. Голямо благодарско предварително 

оооо Селянино докараха новите голфове..същите като едно време
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
Едно време брат ми имаше една Шкодичка 120Л и като я бракува върна номерата в КАТ,а двигателя го продаде.Като даде двигателя,с него даде и талона на колата,доколкото разбрах и той трябвал в КАТ като се зарегистрира двигателя от новият собственик.Всъщност онзи човек караше 3-4 години с 2 талона - един за неговата кола и един за двигателя,и чак сега като сменя номерата ходиха на нотариус да направи редовен договор за покупко-продажба и да регистрира новият двигател в КАТ
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Физическия брак (за теб колата не става за нищо) неозначава фактически брак. Поради това се налага връщане на номерата. В КАТ поставят в талона печат БРАКУВАН и отиваш в данъчното да бракуваш колата и там. В противен случаи щи ти вървят данаци. Пази талона и другите документи от данъчното и КАТ, защото понякога се оказва, че уж си бракувал колата, а данъците си ти вървят. Имал съм същия случай като твоя и едвам се оправих. В КАТ казват - "За нас този автомобил несъществува!", а в данъчното искат пари за 4-5 години назад.
В противен случай, този който ти купи ДВГ-то и го монтира няма да може да регистрира колата поради наличие на два автомобила с еднакви номера на ДВГ-твоя и този на когото си продал двигателя. Компютъра ще откаже да го регистрира.
В противен случай, този който ти купи ДВГ-то и го монтира няма да може да регистрира колата поради наличие на два автомобила с еднакви номера на ДВГ-твоя и този на когото си продал двигателя. Компютъра ще откаже да го регистрира.