Документи за двигател

И как да се борим с тях!? Петте секунди преди катастрофата. Това можеше и да не се случи.
Потребителски аватар
HePeDoBeH
потребител
потребител
Регистриран: 15 мар 2006, 23:25
Модел на автомобила: Scorpio 2.9i '88
Контакти:
Status: Извън линия

Документи за двигател

Мнение от HePeDoBeH » 28 авг 2006, 09:10

Искам да питам вас знаещите.Първо един ентусиаст ще ми взима двигателя и ще го слага на капри . Възможно е предполагам , те капритата имат и 3.0 двигатели. Второ как да му продам законно двигателя някой може ли да ми каже какви документи трябват за да продам само двигателя. Голямо благодарско предварително :)
оооо Селянино докараха новите голфове..същите като едно време

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 28 авг 2006, 09:14

1. Бракуваш автомобила, т.е. връщаш номерата в КАТ.
2. Отиваш при нотариус и му продаваш ДВГ.
3. Сядате да полеете зделката.

Потребителски аватар
HePeDoBeH
потребител
потребител
Регистриран: 15 мар 2006, 23:25
Модел на автомобила: Scorpio 2.9i '88
Контакти:

Мнение от HePeDoBeH » 28 авг 2006, 09:19

е па то законно ли е при положение ,че е бракуван автомобила?По -скоро мисля ,че от КАТ трябва да взема някакъв документ
оооо Селянино докараха новите голфове..същите като едно време

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 28 авг 2006, 23:27

Двигателя се продава само с обикновен договор, не ти трябва никаква бележка. Новият собственик отива в кат с вече монтираният д-л и договора и го регистрира.

1.8d
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с

Мнение от 1.8d » 29 авг 2006, 19:08

Едно време брат ми имаше една Шкодичка 120Л и като я бракува върна номерата в КАТ,а двигателя го продаде.Като даде двигателя,с него даде и талона на колата,доколкото разбрах и той трябвал в КАТ като се зарегистрира двигателя от новият собственик.Всъщност онзи човек караше 3-4 години с 2 талона - един за неговата кола и един за двигателя,и чак сега като сменя номерата ходиха на нотариус да направи редовен договор за покупко-продажба и да регистрира новият двигател в КАТ
Изображение
.....Защо съм с ТУРБОДИЗЕЛ,когато няма да се заяждам....

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 30 авг 2006, 09:53

Физическия брак (за теб колата не става за нищо) неозначава фактически брак. Поради това се налага връщане на номерата. В КАТ поставят в талона печат БРАКУВАН и отиваш в данъчното да бракуваш колата и там. В противен случаи щи ти вървят данаци. Пази талона и другите документи от данъчното и КАТ, защото понякога се оказва, че уж си бракувал колата, а данъците си ти вървят. Имал съм същия случай като твоя и едвам се оправих. В КАТ казват - "За нас този автомобил несъществува!", а в данъчното искат пари за 4-5 години назад.
В противен случай, този който ти купи ДВГ-то и го монтира няма да може да регистрира колата поради наличие на два автомобила с еднакви номера на ДВГ-твоя и този на когото си продал двигателя. Компютъра ще откаже да го регистрира.

Отговори

Върни се в “ЗАСТРАХОВКИ, КАТ и ПТП”