Дууупки!!!
- jasonsmith
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2005, 15:07
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1991 1.1mi
- Status: Извън линия
Дууупки!!!
Здравейте, в петък си карам по бул. Несторов в София, и точно 100 метра преди Подуяне, попадам в дупка тип канал, от която ми се изкривиха предна и задна лява джанта, и едвам изпълзях още 200 м. до случайно оказалия се там вулказнизатор, който за да ми ги изправи ми взе сумата от 30 кинта. Искам да попитам, мислите ли че имах някаква възможност да съдя общината, или моя застраховател да ми изплати обезщетение, ако се бях свързал с него, като за информация имам пълно каско.
10х за вниманието
10х за вниманието
- jasonsmith
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2005, 15:07
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1991 1.1mi
-
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2005, 13:40
- Модел на автомобила: сега: ISUZU RODEO LX, 4x4, 3.2l, V6, 24V, 205к.с., 2000г.
преди: Ford Fiesta 1.6 Si 16V - Местоположение: Colorado
Вика се КАТ и се държи да дойдат на място (а не да се приема съвета да се запише номер и да се отиде на оглед в КАТ, поради дребни щети)
След това да се иска изрично да се впише в протокола за ПТП като причина наличието на въпросната дупка.
С този протокол застрахователя, освен изплащането на щетата по автокаско застраховката, може и има право да предяви иск към общината.
Проблемът е в това, че както каза Никджама, най-вероятно ще има и акт за т.нар. несъобразена скорост, на който пък ти трябва да впишеш възражения и ако не падне, трябва да обжалваш наказателното постановление....
Така че преценката е твоя, дали да влизаш в ядове заради отстояване на голия принцип. Би било препоръчително обаче при по-сериозни щети, според мен (да не се случва никому).
След това да се иска изрично да се впише в протокола за ПТП като причина наличието на въпросната дупка.
С този протокол застрахователя, освен изплащането на щетата по автокаско застраховката, може и има право да предяви иск към общината.
Проблемът е в това, че както каза Никджама, най-вероятно ще има и акт за т.нар. несъобразена скорост, на който пък ти трябва да впишеш възражения и ако не падне, трябва да обжалваш наказателното постановление....
Така че преценката е твоя, дали да влизаш в ядове заради отстояване на голия принцип. Би било препоръчително обаче при по-сериозни щети, според мен (да не се случва никому).
-
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2005, 13:40
- Модел на автомобила: сега: ISUZU RODEO LX, 4x4, 3.2l, V6, 24V, 205к.с., 2000г.
преди: Ford Fiesta 1.6 Si 16V - Местоположение: Colorado
Всеки повод да се срещнеш с органите на КАТ при ПТП, е поради "несъобразена скорост с пътната обстановка" на единия от участниците, само или в добавка към друго нарушение. Ако пък няма друг участник, то 100% си ти.nld написа:А кой как тълкува "съобразената" скорост?![]()
![]()
Тази невероятна универсалност на приложение на тази крилата формулировка я прави "причина" за 97% от случаите на ПТП, според статистиката на КАТ.
Направо се чудя как изобщо са постигнати тези 3%, може би заради неволни пропуски при съставянето на актовете или липса на място за вписване при много нарушения едновременно, или пък заради "съобразена скорост".

Така че 1, 2, 20 или 40 км. в час, щом е станало ПТП - несъобразена е скоростта и това е!