Питайте за застраховки
- hari36
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2006, 18:11
- Модел на автомобила: ford mondeo комби 2.0 97 година
- Status: Извън линия
Питайте за застраховки
Аз съм агент на ЕВРОИНС и си имам представа за застраховките.Ако имате въпроси ще се помъча да ви отговоря доколкото мога разбира се.
- hari36
- потребител
застраховка
Не бях влизал отдавна в форума и не съм видял питанията.За колегата с каското -има разсрочено на може и 4 вноски ,а цената зависи от годината на колата.Влиза се в един справочник и от там ти определят цената.Има процент намаление ако си направил гражданската застраховка там.Те ти дават максимална цена на застраховане ,а ти можеш да поискаш и по малка от тази ако ти се струва много.
edit:monov
edit:monov
- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Добрееее, имам конкретен въпрос: Колко ще ми струва каско-то при вас? Предполагам, няма значение, че съм в София, а ти си в Асеновград - цените би трябвало да са еднакви.
Форд Мондео дизел, комби, произведен март 1997.
Каква е застрахователната оценка, и каква е премията? Имам ли право на сервиз, и ако да на какъв (официален, доверен). Променя ли се застрахователната стойност през годината? Ако плащането на щети е по експертна оценка, какви са ставките за труд, какъв е механизма за оценка на повредени части, които трябва да бъдат подменени с нови - дали като база се взимат цените на нови части и се овехтяват или се взимат цените на неоригинални части.
Автомобилът трябва ли да се маркира, и ако да колко струва удоволствието.
Форд Мондео дизел, комби, произведен март 1997.
Каква е застрахователната оценка, и каква е премията? Имам ли право на сервиз, и ако да на какъв (официален, доверен). Променя ли се застрахователната стойност през годината? Ако плащането на щети е по експертна оценка, какви са ставките за труд, какъв е механизма за оценка на повредени части, които трябва да бъдат подменени с нови - дали като база се взимат цените на нови части и се овехтяват или се взимат цените на неоригинални части.
Автомобилът трябва ли да се маркира, и ако да колко струва удоволствието.
- hari36
- потребител
За BOROOO
Няма значение как е станало ПТП-то .Пълното каско означава ,че всичко което си застраховал по договор ще ти се плати.Нещото което много хора не знаят е че ако направиш примерно 2 ПТП-та за една година и примерно ти изплатят за тази година 2000 лева ,а ти си я застраховал за 4000 лв ако направиш 3 то ПТП за него ти остават 2000 лв и ако повредата ти струва повече от 2000 лв ти си ги плащаш сам.
- hari36
- потребител
За Атанас
Има два вида плащания при застрахователните фирми.Едното е като ти вкарат колата в техен сервиз и ти я върнат готова.Другата която е и при нас ти се оценява щетите от фирмата и ти се изплащат по карта или на ръка. Цените се вземат от София от централния офис обикновенно от някой магазин техен ,но при всички положения ти печелиш.При първия е кофти защото не знаеш какви части ти слагат.
- Атанас
- потребител
Re: За Атанас
Благодаря колега, да разбирам ли, че моето 10 годишно мондео има право на сервиз при васhari36 написа:Има два вида плащания при застрахователните фирми.Едното е като ти вкарат колата в техен сервиз и ти я върнат готова.Другата която е и при нас ти се оценява щетите от фирмата и ти се изплащат по карта или на ръка. Цените се вземат от София от централния офис обикновенно от някой магазин техен ,но при всички положения ти печелиш.При първия е кофти защото не знаеш какви части ти слагат.

Благодаря ти още веднъж
Тук нещо не схванах... Хайде пак:hari36 написа:Няма значение как е станало ПТП-то .Пълното каско означава ,че всичко което си застраховал по договор ще ти се плати.Нещото което много хора не знаят е че ако направиш примерно 2 ПТП-та за една година и примерно ти изплатят за тази година 2000 лева ,а ти си я застраховал за 4000 лв ако направиш 3 то ПТП за него ти остават 2000 лв и ако повредата ти струва повече от 2000 лв ти си ги плащаш сам.
Колата е застрахована за 4000лв.
Имам щета за 2000лв => остават 2000лв. Следващата щета ми е за 2500лв. Оставам с впечатление, че Вие ми плащате 2000лв, а аз доплаща примерно 500 за да си оправя колата... Така ли е? Възможно ли е след първата щета да си доплатя нещо на компанията, за да ми възстанови първоначалната застрахователна стойност?
- hari36
- потребител
За Атанас
Колега в Евроинс дават пари на ръка,което за мене е по добрия вариянт.За застраховката няма да доплащаш,до привършване на парите за които си я застраховал.
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Това се нарича дозастраховане и би трябвало да е възможно при всеки застраховател.Колегата ще каже по-подробно....Атанас написа:... Така ли е? Възможно ли е след първата щета да си доплатя нещо на компанията, за да ми възстанови първоначалната застрахователна стойност?

- Атанас
- потребител
Ъ-хъ, ама и аз очаквам колегата да обясни по-подробноdemiro написа: Това се нарича дозастраховане и би трябвало да е възможно при всеки застраховател.Колегата ще каже по-подробно....

- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
абе не съм особено компетентен в застраховките, но това не звучи вярно... най-малкото защото имаш застраховка за 4000 лв. щета-ремонт + колата изчезва след ремонта... и какво се очаква, че ще ми изплатят застраховката -(минус) сумата за ремонта?Имам щета за 2000лв => остават 2000лв. Следващата щета ми е за 2500лв. Оставам с впечатление, че Вие ми плащате 2000лв, а аз доплаща примерно 500 за да си оправя колата... Така ли е? Възможно ли е след първата щета да си доплатя нещо на компанията, за да ми възстанови първоначалната застрахователна стойност?
Нещо не се връзва... моля някой да се обоснове... аз ще се опитам да намеря, каде в нормативната уредба се среща подобно нещо... или може би условията на застрахователя?
Би трябвло да изплатят всичко... Риска от подобна случка трябва да поеме застрахователя... според мен

- tomny
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2006, 09:09
- Модел на автомобила: Sierra 2.0 DOHC EFI
Точно това означава. Застрахователят е отговорен до лимита на застрахователната сума (в случая 4000 лв). Уредено е в закона за застраховането. За да се предпазиш от подобна случка имаш пълното право след изплащането на всяка щета да си дозастраховаш колата до размера на застрахователната сума. Тоест, застрахован си за 4000 лв, плащат ти по някаква щета 500, ако ти откраднат колата след това получаваш 3500. Можеш след изплащането на първата щета да си доплатиш 500х(тарифното число - това е процента по който ти смятат премията, т.е. това, което ти плащаш, около 5-10%) и ще разполагаш пак с пълния размер на застрахователната сума. Не знам дали не го обясних малко идио тски, ако имаш въпроси питай пакla4o написа:абе не съм особено компетентен в застраховките, но това не звучи вярно... най-малкото защото имаш застраховка за 4000 лв. щета-ремонт + колата изчезва след ремонта... и какво се очаква, че ще ми изплатят застраховката -(минус) сумата за ремонта?Имам щета за 2000лв => остават 2000лв. Следващата щета ми е за 2500лв. Оставам с впечатление, че Вие ми плащате 2000лв, а аз доплаща примерно 500 за да си оправя колата... Така ли е? Възможно ли е след първата щета да си доплатя нещо на компанията, за да ми възстанови първоначалната застрахователна стойност?
Нещо не се връзва... моля някой да се обоснове... аз ще се опитам да намеря, каде в нормативната уредба се среща подобно нещо... или може би условията на застрахователя?
Би трябвло да изплатят всичко... Риска от подобна случка трябва да поеме застрахователя... според мен

- jlpetkov
- потребител
- Регистриран: 18 яну 2007, 08:59
- Модел на автомобила: BMW 318ti 95'мтехник шпер; Ford Fiesta 1,6i 16V '94 АГУ
това значи ли че каското е само за кражба?НОВО
При сключване на застраховка ”Гражданска отговорност” с новата комбинирана полица на ЗД “БУЛ ИНС” АД за една година с еднократно плащане получавате:
“Гражданска отговорност за период от 12месеца;
Застраховка автокаско за кражба играбеж на цяло МПС до 10 000,00лв. За 10лв.;
Застраховка злополука с покритие от 5 000лв.само за 5лв.
а какво се разбира под злополука?
- hari36
- потребител
За Атанас
Имам чувството че всичко което не ти изнася ти е наопаки колега.За неразбралите като теб ,аз съм един от вас.Плащам си застраховката като теб но знам малко повече от теб.И искам да помогна на тези които искат.ЯВНО ТИ НЕ ИСКАШ.Сега разбра ли ме.КОЛЕГА.
- hari36
- потребител
ЗА каското
Пълното Автокаско е застраховка която изплаща всичко.Дори и ако някой ти надраска колата с пирон ще получиш някакви пари.Има и каско до 1000 лв. засега само в Евроинс което ти изплаща щети когато ти направиш ПТП -или удариш някого-ти се поемат щети до 1000 лв.Това каско в момента струва 32 лв. и се плаща още в началото.
-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
jlpetkov"
Покритието ти за автокаското е само за кражба - оценката би трябвало те да ти я направят 1000 лв. застрахователна сума ти е 1 лв. премия, маркират ти колата (36 лв. ако нямаш маркировка, ако имаш 20 лв. подновяване на информационното обслужване) лепят си лепенките и си на кон
Злополуката ти е 1000 лв. застрахователна сума на място в колата (4+1) при увреждане на теб или на пътниците при ПТП.
Айде някой колега от Булинс да почерпи!
Аз съм с такава полица
това значи ли че каското е само за кражба?
а какво се разбира под злополука?
Покритието ти за автокаското е само за кражба - оценката би трябвало те да ти я направят 1000 лв. застрахователна сума ти е 1 лв. премия, маркират ти колата (36 лв. ако нямаш маркировка, ако имаш 20 лв. подновяване на информационното обслужване) лепят си лепенките и си на кон

Злополуката ти е 1000 лв. застрахователна сума на място в колата (4+1) при увреждане на теб или на пътниците при ПТП.
Айде някой колега от Булинс да почерпи!

- Stefak
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2006, 09:44
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1.6 2000 г.
Колеги аз съм също застраховател, така че мога да ви кажа със сигурност, че в примерния случай застрахователна сума 4 000 и щета 2 000 лева ако колата не се дозастрахова т.е. да се доплати 2000 х 8% = 160 лв./примерно/. При следващата по голяма щета получаваш процент от обезщетението т.е. в случая 50% защото ти е останала 50% от сумата. По принцип когато се изплати обезщетение около 25-30% от застрахователната сума трябва да се дозастраховате за да не ви цакат при следваща щета.