Трети стоп с бягащи светлини
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
- Status: Извън линия
Трети стоп с бягащи светлини
Имах един трети стоп със светодиоди, но започнаха да горят безразборно и реших да се направя нещо друго. Ровейки в кашона за играчките на децата намерих една стара счупена ТВ игра (тези с едни касети май Нинтендо), отгоре имаше 2х4 = 8 бягащи ярки червени светодиоди, разглобих и извадих светодиодите и 2 бр. малки интегрални модулчета, които управлява светодиодите - 2х4. На стария стоп разпоих и извадих всички светодиоди (китайски боклуци), след това запоих тези от играта на равни разстояния, като на съответните места прекъснах медното фолио за да може да се управляват от съответните изходи на интегралните модулчета, които по подходящ начин запоих отдолу на платката и съединих с жички светодиодите. Тъй като то работи с 5 волта монтирах и стабилизатор за 5 волта.
Стана едно прекрасно изделие, тъй като светодиодите са с ярка насочена червена светлина а и капачката на стопа е също червена, се получиха две бягащи светлини от центъра към периферията на третия стоп. Дори и през деня са ярко забележими. Само да не ме погнат полицаите, за сега не реагират (спират ме винаги отпред).
Такова изделие може да се направи и с този модул, работи и на 12 волта
http://www.dobrikit.dir.bg/page2a.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Стана едно прекрасно изделие, тъй като светодиодите са с ярка насочена червена светлина а и капачката на стопа е също червена, се получиха две бягащи светлини от центъра към периферията на третия стоп. Дори и през деня са ярко забележими. Само да не ме погнат полицаите, за сега не реагират (спират ме винаги отпред).
Такова изделие може да се направи и с този модул, работи и на 12 волта
http://www.dobrikit.dir.bg/page2a.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kocko
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
- Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J - Местоположение: София
Re: Трети стоп с бягащи светлини
Виждал съм няколко такива на силно "тунинговани" машини от Pernik Heavy Industries
.
Определно върши работа, защото привлича внимание, но мен лично ме избива на смях като видя такова.
Няма значение обаче, евала за мерака и е важно на теб да ти харесва. Полицаите нямат основание за коментар, понеже светят червено. Закона се изчерпва до там.
Аз си купих долното за 22 Евро и чакам да ми го донесат. За мен няма по-добър 3ти стоп.

Определно върши работа, защото привлича внимание, но мен лично ме избива на смях като видя такова.
Няма значение обаче, евала за мерака и е важно на теб да ти харесва. Полицаите нямат основание за коментар, понеже светят червено. Закона се изчерпва до там.
Аз си купих долното за 22 Евро и чакам да ми го донесат. За мен няма по-добър 3ти стоп.

- Cougar
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2008, 09:34
- Модел на автомобила: Ford Probe GT '93 2.5 V6 EB9003AH, Ford Cougar '00 2.0 16V EB9950AH
Аз леко офтопик, но тази тема ме подсети да питам тук - понеже ми се намират няколко бройки диоди - зелени жълти и червени, свързани като еквалайзера на уинампа и с напрежението съответно светят от зелено-жълто-червено.
Как мога да си ги вържа към оборотомера?

Продавам си колата !
-
- потребител
- Регистриран: 22 мар 2005, 18:48
- Модел на автомобила: Fiesta 2007 Chia 1.4 TDCi
И аз имам същата идея - един в youtube се беше снимал - все едно кара Формула 1Cougar написа:Аз леко офтопик, но тази тема ме подсети да питам тук - понеже ми се намират няколко бройки диоди - зелени жълти и червени, свързани като еквалайзера на уинампа и с напрежението съответно светят от зелено-жълто-червено.