Ръчна-обтягане
- gero_records
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2008, 23:43
- Модел на автомобила: LANCIA DELTA 2 ,1.9TD,HPE
- Status: Извън линия
Ръчна-обтягане
Наскоро сменях накладки.Отзад съм с барабанни спирачки.Незнам обаче как да си натегна ръчната спирачка.В книгата ми на Мондео пише,че някво болче се развива,натиска се спирачката и после се завива.Обаче аз такова болче немам.Трябвало да се натегни от самият лост на ръчната (м/у седалките).Някои има ли обяснение как става?Колата е 1.8,16V,115к.с,комби >:D<: >:D<: >:D<:
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Ръчна-обтягане
Правилно си разбрал, след като се сменят накладки трябва първо самите те да се регулират. Те са саморегулиращи, но за да стане това трябва първо жилото на ръчната да се отпусне, след което се напомпва крачната (може да се покара малко), след това жилото се обтяга до нужното ниво и ръчната работи без промяна до следващата смяна. Ако това не се изпълни колкото и да се обтяга жилото ръчна няма да има, също така и задните няма да държат.
Има два начина за регулиране на ръчната, чрез натягане на жилото от гайка върху бронята му или чрез изместване на лоста напред или назад. Ако нямаш гайка на жилото тогава е втория вариант, махаш пластмасите около лоста и огледай или има обтягаща гайка на жилото или се мести целия лост.
Има два начина за регулиране на ръчната, чрез натягане на жилото от гайка върху бронята му или чрез изместване на лоста напред или назад. Ако нямаш гайка на жилото тогава е втория вариант, махаш пластмасите около лоста и огледай или има обтягаща гайка на жилото или се мести целия лост.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- gero_records
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2008, 23:43
- Модел на автомобила: LANCIA DELTA 2 ,1.9TD,HPE
Re: Ръчна-обтягане
нещо сложно ми изглежда ама ще опитам да я натегна.То на тази кола всичко е скрито бе...няма жила отдолу,няма дявол.БЛАГОДАРЯ все пак