Цветни километражи
- dedomras
- потребител
- Регистриран: 13 фев 2007, 15:06
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.6 EFI-CVH, RS 2000
- Status: Извън линия
Цветни километражи
Колеги интересувам се от оцветяването на километражите .. моя е този с оборотомер и километраж до 240 км Форд Ескорт 92 г. Махнах обикновенните крушки от таблото и в него сложих 7 или 8 ... 3-ки диоди с които почна да свети много по различно. Имам и червен километраж Рихтер и се чудя дали не може да си направя някакви други шаблони? Има ли такива някаде? И ако няма, някои да знае дали в някоя рекламна агенция ще ми направят такива по шаблон които аз съм дал?
- mclsdreal
- потребител
- Регистриран: 01 май 2009, 20:44
- Модел на автомобила: Мондео 1.8TD-2000, Джия
Re: Цветни километражи
Отиди при някой който има скенер със циферблатите ти, да ти ги свали на диск, и прояви въображение със Фотошопа, след това си ги принтирай и си готов 

I`m sorry.. I can`t be perfect... !!
- dedomras
- потребител
mclsdreal написа:Отиди при някой който има скенер със циферблатите ти, да ти ги свали на диск, и прояви въображение със Фотошопа, след това си ги принтирай и си готов
при тази операция с оригиналния размер ли излизат ?
- mclsdreal
- потребител
- Регистриран: 01 май 2009, 20:44
- Модел на автомобила: Мондео 1.8TD-2000, Джия
Ами поне на старата ми кола така ги направих, но процедурата се осъществи на 300 километра от софия при един приятел, занесох му километража, сканира го на PC-то, рисува някви светкавици и блаа блаа блаа, и ми го принтира, беше си същия размер 

I`m sorry.. I can`t be perfect... !!
- aniaeg
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2009, 11:26
- Модел на автомобила: volvo v40
здрасти.и аз съм със същия километраж.би ли описал по точно как си заменил крушките със светодиоди.dedomras написа:Колеги интересувам се от оцветяването на километражите .. моя е този с оборотомер и километраж до 240 км Форд Ескорт 92 г. Махнах обикновенните крушки от таблото и в него сложих 7 или 8 ... 3-ки диоди с които почна да свети много по различно. Имам и червен километраж Рихтер и се чудя дали не може да си направя някакви други шаблони? Има ли такива някаде? И ако няма, някои да знае дали в някоя рекламна агенция ще ми направят такива по шаблон които аз съм дал?
Бъди себе си,има достатъчно други
- mutodi
- потребител
- Регистриран: 30 май 2008, 13:55
- Модел на автомобила: escord 1993 1.6 16в
колеги качете и малко снимки ще бъде интересно да видим кои кави идеи има.... и как ги е направил
- dedomras
- потребител
aniaeg написа:здрасти.и аз съм със същия километраж.би ли описал по точно как си заменил крушките със светодиоди.dedomras написа:Колеги интересувам се от оцветяването на километражите .. моя е този с оборотомер и километраж до 240 км Форд Ескорт 92 г. Махнах обикновенните крушки от таблото и в него сложих 7 или 8 ... 3-ки диоди с които почна да свети много по различно. Имам и червен километраж Рихтер и се чудя дали не може да си направя някакви други шаблони? Има ли такива някаде? И ако няма, някои да знае дали в някоя рекламна агенция ще ми направят такива по шаблон които аз съм дал?
Колега да ти кажа честно стана много добре, от един магазин в София намерих Диоди за скрито осветление които работят на 12волта. Те са навързани на верига по 3 диода и може да се налагат в кутията на километража точно около самите уреди без да пречат или без да се преправя нещо. Самите 3-ки са с двоино залепващо което е здраво и само ги налепих по кутията. Махнах всички крушчици и от една запоих кабелите за диодите. Сложих 7 или 8 бр 3-ки за да свети равномерно отвсякаде целия километраж. Все пак това ми беше първия който правя така и мисля че на следващия ще се представя по добре и ще знам как точно да го направя да бъде по хубаво изпипано. Снимки ще кача на следващия километраж който правя в най-скоро време с целия процес. Говорих с един познат занимаващ се с щампи с диоди (платки с различни форми за осветление и реклама) и мисля да си направя една такава само да се налага в километража и светлината да е обилна. И на това ще неправя снимки. За сега е това.
- dedomras
- потребител
mutodi написа:колеги качете и малко снимки ще бъде интересно да видим кои кави идеи има.... и как ги е направил
На първия Километраж няма кой знае какво да му се гледа но на следващия ще напправя пълна фотосесия на процеса, и на това как изглежда самият той (преди и сега)

- dedomras
- потребител
Днеска си се ровя в нета и намерих това за което винаги съм гледал ... http://www.fondinimania.altervista.org/5_00001f.html" onclick="window.open(this.href);return false; доста добре ми изглеждат и мисля че ще си купя такъв. А и не са скъпи.. само не знам колко пари ще дойдат до тука! Сега като добавя още един форд RS 2000 в колекцията си, ще гледам да го направя с такъв километраж.
- lubaka
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 22:12
- Модел на автомобила: FORD SCORPIO 2.0i EFI OHC
хубави километражчета ама нема за скорпио бе прегледал сам целия гугъл и ненамерих ..
някои знаели каде има 

- mutodi
- потребител
- Регистриран: 30 май 2008, 13:55
- Модел на автомобила: escord 1993 1.6 16в
ако не се лъжа е то тук може да си поръчаш и да ти направят желания циферблат http://www.xtuners.com/plazma.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
- lubaka
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 22:12
- Модел на автомобила: FORD SCORPIO 2.0i EFI OHC
мммм неме устроива така без да го видя какво представлява