Индикатор за забравени пуснати фарове и дневни светлини
-
- Status: Извън линия
Re: Индикатор за забравени пуснати фарове
Благодаря за схемите!!!Каква стоиност е диода!
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Ако в Габрово има магазин за SMD елементи цената на устройството може да падне до 5 пъти. Цените на диодите и транзисторите е под 1 лев., а на SMD под 10 стотинки.
Иначе подобно устройство в магазината мрежа не трябва да е над 10-15 лв.
В схемата има само един диод, който е паралелно на намотката на релето и служи спиране на преходния процес при превключванията на транзистора. Струва десетина стотинки.
Иначе подобно устройство в магазината мрежа не трябва да е над 10-15 лв.
В схемата има само един диод, който е паралелно на намотката на релето и служи спиране на преходния процес при превключванията на транзистора. Струва десетина стотинки.
-
Диода ме интерисува като параметриимодел не като цена.Занимавам се от давна с електроника и за мен не е проблем да си го направя това устроиство.Тъи като не е даден параметара на диода затова попитах.Иначе като цена на елементите без платката едвали ще минават 3.00 лв.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
1N4148 - Ако гръмне слагай - 1N4001до 1N4007
-
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2009, 18:37
- Модел на автомобила: Форд Ескорт 91 1.8Д
Re: Индикатор за забравени пуснати фарове и дневни светлини
Да питам и аз за вързването на зумер за забравени светлини. Единия кабел на зумера (минуса)ще вържа за бутончето показващо отворена/затворена врата,а другия кабел не ми е ясно къде да го вържа? Фаровете се пускат от въртящия се лост (колата е Ескорт 92г.) но не знам къде минава и кои е захранващия кабел за светлините?
Моля за съвет
Моля за съвет
-
- потребител
- Регистриран: 02 май 2009, 10:23
- Модел на автомобила: Orion 1.4
tisho_psg написа:Да питам и аз за вързването на зумер за забравени светлини. Единия кабел на зумера (минуса)ще вържа за бутончето показващо отворена/затворена врата,а другия кабел не ми е ясно къде да го вържа? Фаровете се пускат от въртящия се лост (колата е Ескорт 92г.) но не знам къде минава и кои е захранващия кабел за светлините?
Моля за съвет
Оголваш го 15 мм. Вадиш бушона на фара и го слагаш отново като пъхваш кабелчето на долното краче.
-
- потребител
мерси много колега,сега ако и покажеш схема кой бушон отговаря за фаровете ще съм ти задължен бира! 

- methodboy
- потребител
- Регистриран: 13 юни 2006, 00:22
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
- Контакти:
Питай във VW форумаtisho_psg написа:мерси много колега,сега ако и покажеш схема кой бушон отговаря за фаровете ще съм ти задължен бира!

-
- потребител
Питах за голфа във VW форума и за няколко часа ми обясниха всичко доста много колеги 
Тук сякаш е имало война и само аз съм оцелял в този форум,хора ли няма,не знаят ли,защо никой нищо не пише....?

Тук сякаш е имало война и само аз съм оцелял в този форум,хора ли няма,не знаят ли,защо никой нищо не пише....?

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
До колкото си спомням само на Ауди сме имали проблем с разгадаване на обозначенията на предпазителите.tisho_psg написа: ... защо никой нищо не пише....?
Бяха с текст на немски и в нито един от случаите не е имало човек който да го разбира този език.
На всички други автомобили (и Фордове

На един CIVIC гледах капака на обратно, та щяхме да разглобим цялата кола

Освен да ти липсва този капак или да си уникален случай да ги няма тези обозначения.