Какъв Форд да си купя?
-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2011, 21:52
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2007
- Status: Извън линия
Re: Какъв Форд да си купя?
Като гледам описваш някакъв много натоканNeedForSpeed написа:Много съм впечатлен от Фокуса. За външния вид всеки може сам да си прецени, на мен лично ми допада много. И ако отвън все пак прилича на стария Фокус, то отвътре няма абсолютно нищо общо. Новият дизайн на таблото е доста по-футуристичен и в същото време подредбата му ми допадна супер много, всичко е много интуитивно. Единствено е малко шашкащо, че на волана има адски много копчета, но пък един път човек, ако свикне, ще да е голямо удобство (предполагам де, то за това си трябва време) Много ми хареса и интериорното осветление (до сега бях виждал такова нещо само в едно БМВ при това без да съм се возил). Светлините в краката и във всевъзможните дупки където да си държиш разни неща като очила да речем, създава много уют. В тоя ред на мисли изобщо има доста екстри, които по принцип са присъщи на по-висок клас автомобил като сензор на чистачките, камера разпознаваща знаците, предупреждение за напускане на платното и коригиране на траекторията, сама си превключва къси и дълги и какво ли не. А ме изкефи определено и възможността да изгасва сама в спряло положение (задръстване, светофар) и само с натискане на съединителя пак се запалва сама (тя по принцип се пали с копче, само ключа да ви е в джоба). А бе този път са се постарали да направят наистина страшна кола, което пък е разбираемо, защото конкуренцията взе доста да се засилва. Ще видим и каква цена ще й поискат де

А отностно интериорното осветление, то не е новост. Има го в доста стари модели на ауди, мерцедес и BMW. Що не качиш някакви снимки ако си правил???
-
- потребител
- Регистриран: 28 апр 2011, 10:19
- Модел на автомобила: focus
Снимки ще видя от другото момче да взема, ако има. Иначе за осветлението отбелязах, че аз поне не съм виждал много-много
А що се отнася до екстрите - то с всяка кола е така. Има и по-оборудвани и по-малко оборудвани и всеки вече гледа колко пари може да отдели. Факт обаче е, че са се постарали много.

-
- потребител
Абе не знам ама това дето викаш че се гаси само по светофарите, малко таксиджииско ми се вижда верно 

-
- потребител
- Регистриран: 18 мар 2011, 13:02
- Модел на автомобила: mondeo
Така е наистина, но от екологична и икономична гледна точка е прав колегата, че екстрата е доста полезна 

-
- потребител
Дано след един месец да не станеш само за нов стартер, иначе може би наистина има смисъл. Особено напоследък както всички са полудели на тема екология... 

-
- потребител
Е на Запад ще му дигнат доста оценките заради тая екстра. Иначе само не разбрах какъв е проблема при положение, че може да се изключва автоматичното гасене?
- nikky
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
- Контакти:
Старт-стоп системата е с "подсилен" стартер, ако може да се вярва на рекламите. И автоматично се изключва, ако колата не е загряла до оптимално ниво или температурата е под определени градуси.
В момента Форд имат доста красиви и сполучливи модели - Куга, Фиеста, Фокус, Мондео. Но Фокусът е най-нов и хитов, и го има най-малко по-улиците. По-готиност бие останалите.
В момента Форд имат доста красиви и сполучливи модели - Куга, Фиеста, Фокус, Мондео. Но Фокусът е най-нов и хитов, и го има най-малко по-улиците. По-готиност бие останалите.
-
- потребител
Ако наистина има подсилен стартер, ставаnikky написа:Старт-стоп системата е с "подсилен" стартер, ако може да се вярва на рекламите. И автоматично се изключва, ако колата не е загряла до оптимално ниво или температурата е под определени градуси.

-
- потребител
Колата на външен вид е уникално изпипана. Личи си, че Форд са я правили с любов към детайла 

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
не знам къде живееш но в БГ фокуса е на цената на доста по класни коли в горния сегмент ,апсолютно никога не бих си го купил на фона на мазда 6 и опел инсигния които са на същата ( че и по ниска ) цена .. топ оборудван фокус е само с 4к лв по евтин от БМВ 3 с подобно оборудване ,в момента на промоция .. тоя път малко се надцениха от Форд .. то за това не го и виждаш по улиците де ...Matrona написа:Ако наистина има подсилен стартер, ставаnikky написа:Старт-стоп системата е с "подсилен" стартер, ако може да се вярва на рекламите. И автоматично се изключва, ако колата не е загряла до оптимално ниво или температурата е под определени градуси.
В момента Форд имат доста красиви и сполучливи модели - Куга, Фиеста, Фокус, Мондео. Но Фокусът е най-нов и хитов, и го има най-малко по-улиците. По-готиност бие останалите.Иначе наистина е много хубав. От тоя клас коли и на тия пари, не бих се замислил за нищо друго!
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Днес 3 пъти се разминах с един сив седан със СА регистрация в Търново.Alexi написа:то за това не го и виждаш по улиците де ...
Споко бе! Ще падне цената няма начин....нека се продадат бройките от стария модел.
- nikky
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
- Контакти:
Мазда 6 и Инсигния са хубави модели, но не са нови. Защо трябва да си купуваш голям седан, който в града е ужас за паркиране и абсолютно безмислен за разстояния от типа на 7 километра? На по-големия клас всичко му е по-скъпо като поддръжка и разход... БМВ 3-ка под 55,000 лева, която да става що годе е абсолютен мираж. Поддръжката на БМВ е подобаваща на престижа на марката. Гаранцията на БМВ колко е? Не съм краен фен на нито една марка - харесвам модели на почти всички марки - Алфа, Хонда, немски, американски, френски - да не останете с грешни впечатления...
- Alexi
- потребител
- Контакти:
.. "БМВ което що годе да става" - много надменно за човек каращ малка градска колица ... младеж всяка тройка е много по добра машина от фокуса и да разликата в цената е само 4к ,погледни ценовата листа на фокус с 2.0 дизел и топ оборудване ... мазда и инсигния са нови модели също ,до толкова до колкото са актуални и няма излезли по нови ..
аз лично естествено че ще предпочета голям седан ,за мен не е ужас да си карам из града ... научил съм се
при фиестата нещата стоят по същия начин - малка тясна пласмасова колица с немощно моторче
ако ще карам 7 км на ден ще се возя с такси ...
аз лично естествено че ще предпочета голям седан ,за мен не е ужас да си карам из града ... научил съм се

при фиестата нещата стоят по същия начин - малка тясна пласмасова колица с немощно моторче

-
- потребител
Има логика в това, което казваш, но пък поддръжката на Маздата не е ли доста скъпа? Чувал съм, че частите на японските коли са безумно скъпи?Alexi написа:.. "БМВ което що годе да става" - много надменно за човек каращ малка градска колица ... младеж всяка тройка е много по добра машина от фокуса и да разликата в цената е само 4к ,погледни ценовата листа на фокус с 2.0 дизел и топ оборудване ... мазда и инсигния са нови модели също ,до толкова до колкото са актуални и няма излезли по нови ..
аз лично естествено че ще предпочета голям седан ,за мен не е ужас да си карам из града ... научил съм се![]()
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Че на Форд да не са по-евтини частите?
- Alexi
- потребител
- Контакти:
тя маздата е минала около японска кола ,предишната шестица беше с рама и моторизация на форд/пежо/ситроен ,новата не я знам но не мисля ,че са тръгнали да откриват топлата вода .. частите .. ще ги мислиш ,като почне да се разваля след 7-8 години ако още е в тебе ... няма да са по скъпи от на Форд
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Ако ви кажа, че Мазда и Форд споделят дълърския хардуер за диагностика...
Мазда, Форд, Ленд Ровър и Ягуар използват множество общи неща при построяването на автомобилите.
А относно частите - като цяло малко по-евтинко от Форд ще се мине (поне тука в БГ)

А относно частите - като цяло малко по-евтинко от Форд ще се мине (поне тука в БГ)

-
- потребител
Е ти гледаш възможно най-скъпия Фокус. За да ти е правилно сравнението, кажи колко струва най-скъпата тройка, и я сравни с 50 000 леваAlexi написа:.. "БМВ което що годе да става" - много надменно за човек каращ малка градска колица ... младеж всяка тройка е много по добра машина от фокуса и да разликата в цената е само 4к ,погледни ценовата листа на фокус с 2.0 дизел и топ оборудване ... мазда и инсигния са нови модели също ,до толкова до колкото са актуални и няма излезли по нови ..
аз лично естествено че ще предпочета голям седан ,за мен не е ужас да си карам из града ... научил съм се![]()

- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
В ценовата листа с двигател 2.0 има ли за по-малко пари от тази сума? 
Тия дет' са си взели новия фокус са се преебали порядъчно, няма какво да ги успокояваш

Тия дет' са си взели новия фокус са се преебали порядъчно, няма какво да ги успокояваш

-
- потребител
Ще взема да си купя една 124-ка и това е