Какъв Форд да си купя?

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Matrona
потребител
потребител
Регистриран: 06 юни 2011, 21:52
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2007
Status: Извън линия

Re: Какъв Форд да си купя?

Мнение от Matrona » 14 юни 2011, 22:45

NeedForSpeed написа:Много съм впечатлен от Фокуса. За външния вид всеки може сам да си прецени, на мен лично ми допада много. И ако отвън все пак прилича на стария Фокус, то отвътре няма абсолютно нищо общо. Новият дизайн на таблото е доста по-футуристичен и в същото време подредбата му ми допадна супер много, всичко е много интуитивно. Единствено е малко шашкащо, че на волана има адски много копчета, но пък един път човек, ако свикне, ще да е голямо удобство (предполагам де, то за това си трябва време :D: ) Много ми хареса и интериорното осветление (до сега бях виждал такова нещо само в едно БМВ при това без да съм се возил). Светлините в краката и във всевъзможните дупки където да си държиш разни неща като очила да речем, създава много уют. В тоя ред на мисли изобщо има доста екстри, които по принцип са присъщи на по-висок клас автомобил като сензор на чистачките, камера разпознаваща знаците, предупреждение за напускане на платното и коригиране на траекторията, сама си превключва къси и дълги и какво ли не. А ме изкефи определено и възможността да изгасва сама в спряло положение (задръстване, светофар) и само с натискане на съединителя пак се запалва сама (тя по принцип се пали с копче, само ключа да ви е в джоба). А бе този път са се постарали да направят наистина страшна кола, което пък е разбираемо, защото конкуренцията взе доста да се засилва. Ще видим и каква цена ще й поискат де :)
Като гледам описваш някакъв много натокан :) Съмнявам се всички модели да са наблъскани с толкова много неща. Пък и не забравяй, че тези тестови коли нарочно се правят толкова хубави, за да могат да ти харесат и да те зарибят.
А отностно интериорното осветление, то не е новост. Има го в доста стари модели на ауди, мерцедес и BMW. Що не качиш някакви снимки ако си правил???

NeedForSpeed
потребител
потребител
Регистриран: 28 апр 2011, 10:19
Модел на автомобила: focus

Мнение от NeedForSpeed » 15 юни 2011, 14:54

Снимки ще видя от другото момче да взема, ако има. Иначе за осветлението отбелязах, че аз поне не съм виждал много-много :) А що се отнася до екстрите - то с всяка кола е така. Има и по-оборудвани и по-малко оборудвани и всеки вече гледа колко пари може да отдели. Факт обаче е, че са се постарали много.

Matrona
потребител
потребител

Мнение от Matrona » 15 юни 2011, 16:42

Абе не знам ама това дето викаш че се гаси само по светофарите, малко таксиджииско ми се вижда верно :)

mondeosport
потребител
потребител
Регистриран: 18 мар 2011, 13:02
Модел на автомобила: mondeo

Мнение от mondeosport » 16 юни 2011, 15:41

Така е наистина, но от екологична и икономична гледна точка е прав колегата, че екстрата е доста полезна :)

Matrona
потребител
потребител

Мнение от Matrona » 16 юни 2011, 17:12

Дано след един месец да не станеш само за нов стартер, иначе може би наистина има смисъл. Особено напоследък както всички са полудели на тема екология... :)

NeedForSpeed
потребител
потребител

Мнение от NeedForSpeed » 16 юни 2011, 23:36

Е на Запад ще му дигнат доста оценките заради тая екстра. Иначе само не разбрах какъв е проблема при положение, че може да се изключва автоматичното гасене?

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 17 юни 2011, 00:34

Старт-стоп системата е с "подсилен" стартер, ако може да се вярва на рекламите. И автоматично се изключва, ако колата не е загряла до оптимално ниво или температурата е под определени градуси.
В момента Форд имат доста красиви и сполучливи модели - Куга, Фиеста, Фокус, Мондео. Но Фокусът е най-нов и хитов, и го има най-малко по-улиците. По-готиност бие останалите.

Matrona
потребител
потребител

Мнение от Matrona » 17 юни 2011, 14:30

nikky написа:Старт-стоп системата е с "подсилен" стартер, ако може да се вярва на рекламите. И автоматично се изключва, ако колата не е загряла до оптимално ниво или температурата е под определени градуси.
В момента Форд имат доста красиви и сполучливи модели - Куга, Фиеста, Фокус, Мондео. Но Фокусът е най-нов и хитов, и го има най-малко по-улиците. По-готиност бие останалите.
Ако наистина има подсилен стартер, става :) Иначе наистина е много хубав. От тоя клас коли и на тия пари, не бих се замислил за нищо друго!

NeedForSpeed
потребител
потребител

Мнение от NeedForSpeed » 17 юни 2011, 19:31

Колата на външен вид е уникално изпипана. Личи си, че Форд са я правили с любов към детайла :D

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 17 юни 2011, 21:07

Matrona написа:
nikky написа:Старт-стоп системата е с "подсилен" стартер, ако може да се вярва на рекламите. И автоматично се изключва, ако колата не е загряла до оптимално ниво или температурата е под определени градуси.
Ако наистина има подсилен стартер, става :) Иначе наистина е много хубав. От тоя клас коли и на тия пари, не бих се замислил за нищо друго!
не знам къде живееш но в БГ фокуса е на цената на доста по класни коли в горния сегмент ,апсолютно никога не бих си го купил на фона на мазда 6 и опел инсигния които са на същата ( че и по ниска ) цена .. топ оборудван фокус е само с 4к лв по евтин от БМВ 3 с подобно оборудване ,в момента на промоция .. тоя път малко се надцениха от Форд .. то за това не го и виждаш по улиците де ...

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 17 юни 2011, 21:42

Alexi написа:то за това не го и виждаш по улиците де ...
Днес 3 пъти се разминах с един сив седан със СА регистрация в Търново.
Споко бе! Ще падне цената няма начин....нека се продадат бройките от стария модел.

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 17 юни 2011, 22:37

Мазда 6 и Инсигния са хубави модели, но не са нови. Защо трябва да си купуваш голям седан, който в града е ужас за паркиране и абсолютно безмислен за разстояния от типа на 7 километра? На по-големия клас всичко му е по-скъпо като поддръжка и разход... БМВ 3-ка под 55,000 лева, която да става що годе е абсолютен мираж. Поддръжката на БМВ е подобаваща на престижа на марката. Гаранцията на БМВ колко е? Не съм краен фен на нито една марка - харесвам модели на почти всички марки - Алфа, Хонда, немски, американски, френски - да не останете с грешни впечатления...

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Alexi » 17 юни 2011, 22:47

.. "БМВ което що годе да става" - много надменно за човек каращ малка градска колица ... младеж всяка тройка е много по добра машина от фокуса и да разликата в цената е само 4к ,погледни ценовата листа на фокус с 2.0 дизел и топ оборудване ... мазда и инсигния са нови модели също ,до толкова до колкото са актуални и няма излезли по нови ..
аз лично естествено че ще предпочета голям седан ,за мен не е ужас да си карам из града ... научил съм се :D:
при фиестата нещата стоят по същия начин - малка тясна пласмасова колица с немощно моторче :D:
ако ще карам 7 км на ден ще се возя с такси ...

mondeosport
потребител
потребител

Мнение от mondeosport » 20 юни 2011, 13:15

Alexi написа:.. "БМВ което що годе да става" - много надменно за човек каращ малка градска колица ... младеж всяка тройка е много по добра машина от фокуса и да разликата в цената е само 4к ,погледни ценовата листа на фокус с 2.0 дизел и топ оборудване ... мазда и инсигния са нови модели също ,до толкова до колкото са актуални и няма излезли по нови ..
аз лично естествено че ще предпочета голям седан ,за мен не е ужас да си карам из града ... научил съм се :D:
при фиестата нещата стоят по същия начин - малка тясна пласмасова колица с немощно моторче :D:
Има логика в това, което казваш, но пък поддръжката на Маздата не е ли доста скъпа? Чувал съм, че частите на японските коли са безумно скъпи?

Потребителски аватар
dimkar
потребител
потребител
Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
Модел на автомобила: Nissan

Мнение от dimkar » 20 юни 2011, 15:08

Че на Форд да не са по-евтини частите?

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Alexi » 20 юни 2011, 15:32

тя маздата е минала около японска кола ,предишната шестица беше с рама и моторизация на форд/пежо/ситроен ,новата не я знам но не мисля ,че са тръгнали да откриват топлата вода .. частите .. ще ги мислиш ,като почне да се разваля след 7-8 години ако още е в тебе ... няма да са по скъпи от на Форд

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 20 юни 2011, 16:04

Ако ви кажа, че Мазда и Форд споделят дълърския хардуер за диагностика... :mrgreen: Мазда, Форд, Ленд Ровър и Ягуар използват множество общи неща при построяването на автомобилите.
А относно частите - като цяло малко по-евтинко от Форд ще се мине (поне тука в БГ) :)

Matrona
потребител
потребител

Мнение от Matrona » 21 юни 2011, 10:34

Alexi написа:.. "БМВ което що годе да става" - много надменно за човек каращ малка градска колица ... младеж всяка тройка е много по добра машина от фокуса и да разликата в цената е само 4к ,погледни ценовата листа на фокус с 2.0 дизел и топ оборудване ... мазда и инсигния са нови модели също ,до толкова до колкото са актуални и няма излезли по нови ..
Е ти гледаш възможно най-скъпия Фокус. За да ти е правилно сравнението, кажи колко струва най-скъпата тройка, и я сравни с 50 000 лева ;)

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 21 юни 2011, 11:31

В ценовата листа с двигател 2.0 има ли за по-малко пари от тази сума? ;)
Тия дет' са си взели новия фокус са се преебали порядъчно, няма какво да ги успокояваш :D:

mondeosport
потребител
потребител

Мнение от mondeosport » 21 юни 2011, 14:18

Ще взема да си купя една 124-ка и това е :P

Заключена

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”