Бленди на Мондео мк1
- _Stenli_.
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2008, 23:22
- Модел на автомобила: mondeo
- Status: Извън линия
Бленди на Мондео мк1
Който е махал блендите от фаровете на мондео може ли да обясни как отделя стъклото от пластмасата?Лепено ли е фабрично,эадължително ли трябва да се свали предната броня?
- gorskiq
- потребител
- Регистриран: 21 юли 2006, 12:13
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v Ghia "99, Renault twingo 1.2 8v "00, Ex Ford Mondeo 1.8 16v GLX ''95
- Контакти:
Re: Бленди на Мондео мк1
На предишното ми мондео МК1 сменях блендите на фаровете. Свалят се щипките от горната страна и леко отваряш стъклото, то не е лепено и не е нужно да сваляш бронята, става за няколко минути, така че давай смело колега.
- _Stenli_.
- потребител
Эначи неэнам дали има някво эначиние от модела но пробвахме на мондео 95 GHIA и нестава нищо,свалихме горните щипки и страничната под решетката и нищо,стъклото се едно е лепено,не мърда иэобщо.Ако има и други който са си махали пожълтелите бленди нека споделят начина на сваляне?gorskiq написа:На предишното ми мондео МК1 сменях блендите на фаровете. Свалят се щипките от горната страна и леко отваряш стъклото, то не е лепено и не е нужно да сваляш бронята, става за няколко минути, така че давай смело колега.

-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Махаш горните и страничните щипки с една или две отверки подхващаш стъклото от горния край и с малко повечи напън но със усет така че да не го спукаш го отлепяш от уплътнението .Другия варянт е да сваляш и бронята за да свалиш и долните щипки НО пак трябва да го отлепиш със отверките ипак ще е толкова трудно както и със долните щипки .А друг вариянт май няма .....отверките и внимателно напъваш докото се отлепи ._Stenli_. написа:Эначи неэнам дали има някво эначиние от модела но пробвахме на мондео 95 GHIA и нестава нищо,свалихме горните щипки и страничната под решетката и нищо,стъклото се едно е лепено,не мърда иэобщо.Ако има и други който са си махали пожълтелите бленди нека споделят начина на сваляне?gorskiq написа:На предишното ми мондео МК1 сменях блендите на фаровете. Свалят се щипките от горната страна и леко отваряш стъклото, то не е лепено и не е нужно да сваляш бронята, става за няколко минути, така че давай смело колега.

- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
По- лесно ще е ако залепеното място се загрее внимателно с пистолет за горещ въздух. След затваряне на фара също може да се позагрее за да се разтопят залепващите слоеве.
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
-
- потребител
- Регистриран: 11 апр 2011, 19:55
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 2.0i 16v GHIA KOMBI
Ако смяташ да ги махаш ништо няма да направиш.Те служат да пречупват ъгъла на светлината,ако ги махнеш фаровете ще ти светят като два лъча.Намери втора употреба "запазени"или в МП 36 лв.бр.Стъклата се махат като махнеш маската,отвии болтовете на фаровете ,откачи щипките и след като си отвил болтовете на фаровете ги надигни на горе да можеш да махнеш и долните щипки.Махни и мигача там има един болт за фара.Стъклата не са залепени.
- _Stenli_.
- потребител
на мойта са махнати и свети много по добре от колко с жълтите бленди!!!fafifaf написа:Ако смяташ да ги махаш ништо няма да направиш.Те служат да пречупват ъгъла на светлината,ако ги махнеш фаровете ще ти светят като два лъча.Намери втора употреба "запазени"или в МП 36 лв.бр.Стъклата се махат като махнеш маската,отвии болтовете на фаровете ,откачи щипките и след като си отвил болтовете на фаровете ги надигни на горе да можеш да махнеш и долните щипки.Махни и мигача там има един болт за фара.Стъклата не са залепени.
- иво г. иванов
- потребител
В какъв смисъл по- добре? По- силно, по-интензивно или по- насочено, защото и трите се постигат само с нови,_Stenli_. написа:на мойта са махнати и свети много по добре
непожълтяли бленди.
Интересувал ли си се как са тези с/у теб, нощем?
- _Stenli_.
- потребител
в смисъл свети по силно и осветява по голяма част от пътя,ми то затва има регулиране на фаровете,мойте съм ги бутнал до долу и не дразни никой!!!иво г. иванов написа:В какъв смисъл по- добре? По- силно, по-интензивно или по- насочено, защото и трите се постигат само с нови,_Stenli_. написа:на мойта са махнати и свети много по добре
непожълтяли бленди.
Интересувал ли си се как са тези с/у теб, нощем?
- amplified
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2008, 02:29
- Модел на автомобила: 2008 Mondeo MkIV Duratec 2.0 145bhp Тitanium X
- Контакти:
Извинявай за острия тон, ама замислял ли си се защо аджеба ги има тия бленди? Да разсейват светлината и да я насочват, респективно да не заслепяваш.
С тия своеволия само и само да не се дадат 54лв за две бленди си за спиране от движение. Свалял съм си блендите на мк1 и много добре знам какво става. Има си не фабрични фарове без бленди но те са с други рефлектори и други крушки и отделно имат метална шапка, за да не свети крушката напред, а към рефлектора.
Обиждай се ако искаш.
С тия своеволия само и само да не се дадат 54лв за две бленди си за спиране от движение. Свалял съм си блендите на мк1 и много добре знам какво става. Има си не фабрични фарове без бленди но те са с други рефлектори и други крушки и отделно имат метална шапка, за да не свети крушката напред, а към рефлектора.
Обиждай се ако искаш.
- _Stenli_.
- потребител
то колата така ми е дошла от италия,аз не съм ги махал,и един пр с мондео иска да се пробваме да му ги махнем и на неговото,ко знаех как се сваля нямаше да питам,обаче аз питам КАК се сваля а не дали ти пречи или не такаче,щом ти пречи ела ми спри колата от движениеamplified написа:Извинявай за острия тон, ама замислял ли си се защо аджеба ги има тия бленди? Да разсейват светлината и да я насочват, респективно да не заслепяваш.
Обиждай се ако искаш.
- amplified
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2008, 02:29
- Модел на автомобила: 2008 Mondeo MkIV Duratec 2.0 145bhp Тitanium X
- Контакти:
Не са ти точни мненията. Аз как мога да разбера дали така са ти били фаровете или така си ги направил
Аз моите ги свалих като махнах предната решетка и свалих всички видими щипки. След това отваряш леко фара и бъркаш с ръка или с пинсета. Блендите седят на два или 4 щифта и се махат лесно. Могат да бъдат почистени с обезмаслител, но не бива да е агресивеш, че ще помътнеят. Другият вариант е със сваляне на бронята, обаче напасването й обратно е мамата си джаса. Стъклото на фара не е лепено, явно от слънцето е слепнало. С права отвертка леко се отделя - съветвам ви да е на слънце - почва се от стеснената част на фара, която е откъм решетката.
Относно това, че така си купил колата внос, те съветвам хубаво да си огледаш предницата, защото такива фарове фабрично няма и най-вероятно или е свалена блендата или са сменяни двата фара, което може да е заради преден удар.
Оригиналните фарове са maretti или valео не съм сигурен.
Ако на оригинален фар се махне бленда свети като фенер - един кръгъл сноп, който е невъзможно да освети пътя(пробвано).

Аз моите ги свалих като махнах предната решетка и свалих всички видими щипки. След това отваряш леко фара и бъркаш с ръка или с пинсета. Блендите седят на два или 4 щифта и се махат лесно. Могат да бъдат почистени с обезмаслител, но не бива да е агресивеш, че ще помътнеят. Другият вариант е със сваляне на бронята, обаче напасването й обратно е мамата си джаса. Стъклото на фара не е лепено, явно от слънцето е слепнало. С права отвертка леко се отделя - съветвам ви да е на слънце - почва се от стеснената част на фара, която е откъм решетката.
Относно това, че така си купил колата внос, те съветвам хубаво да си огледаш предницата, защото такива фарове фабрично няма и най-вероятно или е свалена блендата или са сменяни двата фара, което може да е заради преден удар.
Ако на оригинален фар се махне бленда свети като фенер - един кръгъл сноп, който е невъзможно да освети пътя(пробвано).
- _Stenli_.
- потребител
незнам защо за махнати,може и заради удар може и за по добър вид при продаване на колата,то преди години си смених единия фар и ся единия е без бленда другия има,ама не ми се занимава да слагам или да махам,просто на един пр са му много жълти и го дразнели и ме помоли да пусна тема тук да разберем как се махат,за да се пробваме че много грозна визия има с тея жълтури,чух че можело да стане и с паста за полиране на фарове,избелвали се и ако примерно имаш ксенон повече нямало да пожълтеят,незнам още не сме пробвали нищо,щом направим нещо ще пишаamplified написа:Не са ти точни мненията. Аз как мога да разбера дали така са ти били фаровете или така си ги направил![]()
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Според мен нито са едното, нито другото... ама по-късно ще ви кажа каква е марката - като слезна до колата. Оригиналните ми бяха една марка, от МП съм купувал едно стъкло същата марка, втора употреба съм купувал два фара - все същата марка... Ще проверя точно как е марката.amplified написа:...Оригиналните фарове са maretti или valео не съм сигурен...
За това не мога да кажа със сигурност. Четох в един английски форум, че ако се ползват оригинални (халогенни) крушки с ултравиолетово филтърно покритие блендите няма да пожълтеят. Ксенона го сложих след като 3 години карах новите бленди с халогенни крушки, така че лекичко си бяха пожълтели вече. Сега обаче дясната ми е по-жълта, което си го обяснявам с това че в продължение на 1 седмица карах със спукано стъкло на десния фар и е влизала влага_Stenli_. написа:...избелвали се и ако примерно имаш ксенон повече нямало да пожълтеят...

- иво г. иванов
- потребител
_Stenli_. написа:на мойта са махнати
Последно фаровете ти с бленда ли са или не_Stenli_. написа:преди години си смених единия фар и ся единия е без бленда другия има

На твоя приятел какво му показа преди да се реши да отваря своите фарове

- _Stenli_.
- потребител
тва вече не виждам смисъл от такова издребняване аз едно питам то друго ми се обяснява,но за неразбралите ще уточня,значи купих колата БЕЗ бленди,пак повтарям БЕЗ,много ясно че пича е виждал и се е уверил как свети без тях,в момента единия има бленда,щото е нов-тва го казах за колегата който каза че ми е за спиране от движениеиво г. иванов написа:_Stenli_. написа:на мойта са махнатиПоследно фаровете ти с бленда ли са или не_Stenli_. написа:преди години си смених единия фар и ся единия е без бленда другия има![]()
![]()
![]()
На твоя приятел какво му показа преди да се реши да отваря своите фарове?

- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Точно!amplified написа:Може и carello да са били не помня.

-
- потребител
- Регистриран: 11 юни 2010, 14:20
- Модел на автомобила: Mondeo
Колеги откъде мога да си купя бленди че това жълтото много дразни от Хасково съм ?