Стъпково моторче/idele control valve на Фокус 1999
-
- потребител
- Регистриран: 09 юни 2014, 13:28
- Модел на автомобила: Ford Focus 1999
- Status: Извън линия
Стъпково моторче/idele control valve на Фокус 1999
Здравейте хора,
Имам проблеми с оборотите на моя Фокус (1.8 бензин, 1999г.) и се съмнявам че проблема е в стъпковото моторче.
Ще ми се ако е възможно да го почистя/сменя сам, но не мога да го намеря, прерових целия интернет и точно за моя модел и година няма нищо.
Ако някой го посочи ще съм му много благодарен.

Имам проблеми с оборотите на моя Фокус (1.8 бензин, 1999г.) и се съмнявам че проблема е в стъпковото моторче.
Ще ми се ако е възможно да го почистя/сменя сам, но не мога да го намеря, прерових целия интернет и точно за моя модел и година няма нищо.
Ако някой го посочи ще съм му много благодарен.

- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Re: Стъпково моторче/idele control valve на Фокус 1999
Колега въздушния маркуч влиза в дросела, а дросела е закачен на смукателния колектор, който е пластмасов - черен, на канал огледай колектора. Стъпковия мотор е ето това http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... =0&ndsp=22 мисля че при фокуса стой от страната към мотора, точно при стартера.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
От дясно на мотора, под вмукателния колектор. Трябва да разкачиш кутия на въздушния филтър и въздуховода. Малко е тегаво за сваляне, затова свали не само моторчето, а заедно с фланеца (поне при мен и такъв- 2.0). По-достъпно е по този начин.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Да, това е капака, трябва и долната част на кутията да се махне, за да може да се работи спокойно. От там вече имаш видимост към клапана.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
-
- потребител
- Регистриран: 09 юни 2014, 13:28
- Модел на автомобила: Ford Focus 1999
Мерси човек. Ти чистил ли си стъпково моторче? Някакви насоки - с какво да го чистя и т.н.?madboy написа:Да, това е капака, трябва и долната част на кутията да се махне, за да може да се работи спокойно. От там вече имаш видимост към клапана.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
Редовно го чистех на Нисана, на Фокуса също.
Първо го накисвам с това :
Сваля много от мърсотията, почти всичко.
След това със спрей за почистване на карбуратори или някакъв подобен, с който се обезмаслява всичко. Такива има хиляди варианти.
Първо го накисвам с това :

Сваля много от мърсотията, почти всичко.
След това със спрей за почистване на карбуратори или някакъв подобен, с който се обезмаслява всичко. Такива има хиляди варианти.

-
- потребител
- Регистриран: 12 фев 2015, 13:04
- Модел на автомобила: ford focus 1.6 16v 1999
Здравейте ! На тоя фокус на който си му качил снимки работят ли му охладителните перки,Чувал ли си ги изобщо? Че като гледам и твоя дачик за перките е вързан за кутията на акумолатора.