Как да си сменя сам амортисьорите? Хелпче!!!
- valerko1
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2006, 14:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600 cm3, 100 кс, 06.2008 г. фейслифт, АГУ
- Status: Извън линия
Как да си сменя сам амортисьорите? Хелпче!!!
Хора помагайте: мога ли сам да си сменя задните амортисьори? Въобще трудна ли е операцията, като се има впредвид, че съм бая сакат. Въобще необходим ли е канал, какви инструменти ми трябват, някакви центровки впоследствие трябва ли да правя или махам старите - турям новите и паля. Ако може да обясни някой ще съм изключително благодарен. Колата е фиеста 1,3 моно, 94 год.
Няма лоша ракия и хубава лопата.
- camaro
- потребител
- Регистриран: 09 апр 2005, 23:41
- Модел на автомобила: focus1.6 16V-99г, fiesta1.3-95г, fiesta1.8д-99г
ас
фиестата одзад е с макферсон
горе за ботуша се държи на два болта о одоло за моста с един
развиваш и сваляш целиа макферсон
одгоре шапката на макферсона се държи на един централен бол
тука като развиеш внимаваи щото пружината може да отскочи и да те удари
изхвърляш стария амортисиор зимаш новия нахлузваш пружината , слагаш шапката отгоре ако нямаш скоби натиска6 яко
буташ болта и си готов 

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Re: ас
И аз съм сменял сам, но беше преди около 2 г. канал задължително трябва и крик. Аз обаче развих само централният болт отгоре и отдоло болта ( от доло имаше някъква врътка май гайката беше заварена защото баят напъвах докато свана чалъма - непомня точно). Пак вадиш старият и сменяш с новият но с пружината нямаше проблем.camaro написа:фиестата одзад е с макферсонгоре за ботуша се държи на два болта о одоло за моста с един
изхвърляш стария амортисиор зимаш новия нахлузваш пружината , слагаш шапката отгоре ако нямаш скоби натиска6 яко
буташ болта и си готов
- valerko1
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2006, 14:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600 cm3, 100 кс, 06.2008 г. фейслифт, АГУ
Re: ас
Така колко лесно изглежда.....ще взема да се пробвам......и ако не пиша дълго във форума......значи съм се пребилpetkoff_pl написа:И аз съм сменял сам, но беше преди около 2 г. канал задължително трябва и крик. Аз обаче развих само централният болт отгоре и отдоло болта ( от доло имаше някъква врътка май гайката беше заварена защото баят напъвах докато свана чалъма - непомня точно). Пак вадиш старият и сменяш с новият но с пружината нямаше проблем.camaro написа:фиестата одзад е с макферсонгоре за ботуша се държи на два болта о одоло за моста с един
буташ болта и си готов

- gmivanko
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2006, 02:40
- Модел на автомобила: Peugeot 205 GTI16 & 405 1.9GRi Renault Espace2 2.1TD
- Контакти:
На Ескорта сменявахме преди половин година задния десен а на Фиестите са по същия начин, така че...
Значи дигаш на крик, махаш гумата развиваш самия макферсон от долната страна кадето е схават с 1 болт (с кляч 19 май беше) и от горната страна (в баганика под чашките на бомбетата) развиваш 2-та болта (с клчю 13 май бяха) сваляш го цялия. Стагяш пружината с скоби за пружини (препоръчително е да са 2 скоби, щото с една си е опасно) докато не се охлаби самата пружина в макферсона, махаш горния болт при чашката (той е като долния май пак с ключ 19) и амортисзора изпада, от там нанизваш на пружината тавия, слагаш чашкат от горе и по обратния ред слагаш нещата... това е в общи линии
Значи дигаш на крик, махаш гумата развиваш самия макферсон от долната страна кадето е схават с 1 болт (с кляч 19 май беше) и от горната страна (в баганика под чашките на бомбетата) развиваш 2-та болта (с клчю 13 май бяха) сваляш го цялия. Стагяш пружината с скоби за пружини (препоръчително е да са 2 скоби, щото с една си е опасно) докато не се охлаби самата пружина в макферсона, махаш горния болт при чашката (той е като долния май пак с ключ 19) и амортисзора изпада, от там нанизваш на пружината тавия, слагаш чашкат от горе и по обратния ред слагаш нещата... това е в общи линии

- traqn_savov
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 20:23
- Модел на автомобила: citroen xsara 1.4i 99 silverlight
миллех че е "шокабзървър" или нещо такова..outlander написа: шаха както му казваме тука в сащ

П.П. автора, трябват ти скоби за пружините, и хубави инструменти.

Форум на българските неспециалисти.
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
Траян Савов:
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
Много лесно се сменят задните амортисьори.Не ти трябва скоби,телове и там подобни.Евентуално два крика канал или рампа,Ключове звездогаечни или гедоре и за около 10-15 минути си готов.повдигаш колата от зад така че да увисне само на амортисьорите,развиваш първо долу ,гайкатаа мисля беше 13/17.Откачаш го от долу, после от горе ,вадишго слагаш новия по обратния ред.Успех
Имай предвид че газовите возят по твърдо от маслените амортисьори.
Ако има нещо питай каквото мога ще помогна.
Имай предвид че газовите возят по твърдо от маслените амортисьори.
Ако има нещо питай каквото мога ще помогна.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Ае, колегата ги продава отдавна, явно ги е свалил някак, но си трае. http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... ght=#91234" onclick="window.open(this.href);return false;

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- traqn_savov
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 20:23
- Модел на автомобила: citroen xsara 1.4i 99 silverlight
Ха изпуснали амортисьори, мерси.

Форум на българските неспециалисти.
Траян Савов:
Траян Савов: