Мондео Мк3 ТДЦИ - слаби места ,съвети за покупка

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
hotblooded
потребител
потребител
Регистриран: 30 дек 2011, 13:17
Модел на автомобила: Мондео МкIII 2.2 TDCi
Status: Извън линия

Re: Мондео Мк3 ТДЦИ - слаби места ,съвети за покупка

Мнение от hotblooded » 18 яну 2012, 14:58

До сега попадам на две коли (Modeo MkIII 2.2 TDCi) със сменяни дюзи в МотоПфое, но не е сменяна помпата.... има ли някаква закономерност кога и помпата хвърля топа? Или е по-вероятно да са сменяни заради фалшива тревога ( за сега знам за 2ма човека с Мондео които след като са им казали "дюзи" в МП в крайна сметка са се оттървали със изчистване и смяна на горивния филтър проади вода и батак в горивото).. смените са в интервала 120 - 140 к км?
Изображение

rudiem
потребител
потребител
Регистриран: 03 сеп 2011, 14:57
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK 3 ' 04
Ford Focus II `08

Мнение от rudiem » 20 яну 2012, 21:22

На първо място - Здравейте, на всички съфорумци.
Прочетох темата и ми стана интересно какво е положението, с проблемите при тази модификация на Мондео, но с по-стария двигател ТДДИ?

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ

Мнение от chefo_ukr » 21 яну 2012, 09:45

С ТДДИ няма проблеми с дюзите там ако става нещо то е помпата БОШ ВП44 и то ел.блока,всичко се ремонтира споко.Иначе маховик дъмпферни шайби си е същото и в един момент е нужно да се сменят.Аз ако сега избирах кола бих си взел ТДЦИ(след 2005-2006) :D
Изображение

rudiem
потребител
потребител
Регистриран: 03 сеп 2011, 14:57
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK 3 ' 04
Ford Focus II `08

Мнение от rudiem » 21 яну 2012, 20:43

За демпферния маховик и свързания с това скъп ремонт на съединителя е ясно. Такова е положението почти при всички по-нови дизели. Информацията за инжекторите е доста успокоителна. Интересни са ми и някой други моменти за този двигател. Съизмерим ли е комфорта с този на ТДЦИ, който за дизел е сравнително тих? Като разход на гориво - ТДЦИ 4.6/5.8/7.9, ТДДИ 4.6/5.9/8.2 са данните, които успях да намеря. Доближават ли се до истината? Модела има ли екстри като TC, ESP ? А също така всички модификации ли са само с 4 високоговорителя на аудио уредбата? Благодаря ви предварително зза отговорите.

hotblooded
потребител
потребител

Мнение от hotblooded » 24 яну 2012, 19:06

Имам една молба: Харесах си едно Мондео 2.2TDCi, но колата няма гражданска и каско и МП - Младост не я дават за тест-драив (освен в на паркинга им). Искам да сравня звука на мотора и страничните шумове с някои подобен автомобил (в момента просто нямам база за сравнение)... Някои може ли да се отзове утре - за връзка 0899 000 460 казвам се Ивайло
Изображение

izolkov
потребител
потребител
Регистриран: 30 яну 2012, 22:44
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6i 16v ZETEC 1999г

Мнение от izolkov » 03 фев 2012, 13:48

Здравейте, гледах и аз коли в мобилето и мисля следващата да е пак форд, но Мондео 2006-2007г 2.2TDCI/мисля че се води МК3, точно преди другите дето много ме радват ама немога да си ги позволя/!!! Та мисълта ми е от тази година кола този двигател или друг ще ми препоръчате и второ с моя форд имам малки проблеми с ръжда и ме е страх да няма и по мондеото след 5г./дано не е и преди това че четох в един една друга тема пак тук за форд 2005 непомня какъв модел беше, с ръжда, а от това най-много ме е страх всичко друго се прави ама ръждата е до време/. Но лошото относно ръждата е че тези коли /имам предвид всички марки, не само форд/ дето по-малко "гният" са или по-скъпи или по-стари за същите пари и като се сметне все даваш едни и същи пари като за времето което и остава да я караш /надявам се да сте ме разбрали какво искам да кажа, не ме бива в обясненията много/.

Ако фордовете гниеха по-малко нямаше да карам друга кола освен ФОРД!!!!!

hotblooded
потребител
потребител

Мнение от hotblooded » 03 фев 2012, 16:39

Мондео 2006-2007 под 9 бона за 130 , 155 катъра дизляк или 145 бензин е крайно съмнително най-малко от към километраж. Имай предвид че тези коли са стрували по 40 бона нови преди 5-6 години. И руските боклуци и Dacia не губят 3/4 от цената си за 5 годни! А Мондео определено е по-добра кола от тях. В белите страни Мондео 2006-2007 (Mk3) ako е на под 100 к км и е от първия собственик или върнато от лизинг не пада под 5500 евро! Така че сам си прецени. Има по авто-борсите 2.2 TDCi за около 7000 лв, но в какво състояние е реално.... В София има едно 2.2 TDCi от собственика, със сменени дюзи и маховик, на около 160 000 км - но иска 11 200, в Бургас има подобно 12 300. (И двете са върхови от към обзавеждане). По борсите колите не са регистрирани и нямат номера и гражданска и не можеш да ги покараш (ако те хване КАТ - жална ти майка) Има едно 2.0TDCi комби, в София, регистирано, 7400 му искат но за 40 дена паднаха от 8800 на 7400 :shock: само че ако всичко по обявата е истинско в австрия или Германия може да му вземе 5 000+ Евро
Изображение

ticho
потребител
потребител
Регистриран: 17 сеп 2011, 16:01
Модел на автомобила: Probe 2.5 V6

Мнение от ticho » 19 мар 2012, 14:16

Здравейте,доста изчерпателна информация.аз имам Мондео 2004г 2000ТДЦИ.Много съм доволен,колата е копувана нова от магазина и да ви кажа нямам никакви оплаквания,много комфорт,добра возия и хубава визия.Двигател и ходова час са супер здрави.Мпито си е в много дорео състояние,и се продава ако някои иска да казва.http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details" onclick="window.open(this.href);return false;

Отговори

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”