регулиране на клапани инфо

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Отговори
Потребителски аватар
kocef
потребител
потребител
Регистриран: 08 сеп 2007, 17:52
Модел на автомобила: ford fiesta 92 god. karburator 1.1
Status: Извън линия

регулиране на клапани инфо

Мнение от kocef » 16 юли 2008, 01:57

Колеги моля ви за услуга ако някои е регулирал сам клапани на фиеста да сподели как става.Заваршил сам за шофиор,но от годините се забравя практиката. Интересува ме само как трябваше да се следи самия клапан да е в покой дали се следеше реда на работа на двигателя 1-3-4-2,или просто се иска да е клапана в как да го кажя "покои".да е в свободно положение вертикално и тогава се регулираше.моля за ХЕЛП. >:D<: ;;):
нямам точки запетайки таи ме учиха в даскалото

Потребителски аватар
tankovbg
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998

Re: регулиране на клапани инфо

Мнение от tankovbg » 16 юли 2008, 11:08

kocef написа:Колеги моля ви за услуга ако някои е регулирал сам клапани на фиеста да сподели как става.Заваршил сам за шофиор,но от годините се забравя практиката. Интересува ме само как трябваше да се следи самия клапан да е в покой дали се следеше реда на работа на двигателя 1-3-4-2,или просто се иска да е клапана в как да го кажя "покои".да е в свободно положение вертикално и тогава се регулираше.моля за ХЕЛП. >:D<: ;;):
Реда на работа на двигателя няма значение, важно е гърбицата на вала да е противоположно на клапана. Сигурно знаеш с какво се мери, кога се мери (студен, топъл двигател) и най важното колко трябва да са разстоянията на клапаните (изпускателни, всмукателни).
Вдигаш предно колело на крик, включваш на пета и въртиш леко по посока на движението. Препоръчително е да отвиеш свещите за да става по прецизно въртенето.
Нямам представа как са на твоята Фиеста, но на моята се регулира със смяна на едни метални парички.

Потребителски аватар
kocef
потребител
потребител
Регистриран: 08 сеп 2007, 17:52
Модел на автомобила: ford fiesta 92 god. karburator 1.1

Мнение от kocef » 16 юли 2008, 12:30

мойта е доста стара като модел фиеста и е с повдигачи, а вала не се вижда кат се отвори капака .Мисля да правя регулировката на клапаните по стария начин с пластините мисля,че ще стане не сам регулирал до сега, но е време да се научя.Дано да е спластини а не с тез каде ги казваш ти че не знам как се работи с тях. :(: :(: :(: ;):
нямам точки запетайки таи ме учиха в даскалото

fusion
потребител
потребител
Регистриран: 18 мар 2008, 21:30
Модел на автомобила: mondeo

Мнение от fusion » 08 авг 2008, 23:47

Колеги , металните парички както ги наричате се наричат "пулове" и те се подменят ако са прекалено износени. По хода на работа на двигателя ти 1342 или махаш свещите да не се създава излишна компресия да въртиш спокойно и нагласяш вала на горна мъртва точка или когато всмукателния и изпускателния клапан на 1-ви цил. са затворени и буталото е горе. (с една отверка мушкаш в цилиндъра и виждаш къде е то ) когато са затворени на първи цил. тогава всмук.клапан на втори е отворен. Проверяваш луфта с луфтомер и ако има нужда си купуваш от тези пулове такъв размер колкото е необходим за да достигнеш нужната хлабина . това се повтаря със всички цилиндри . успех!

Отговори

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”