регулиране на клапани инфо
- kocef
- потребител
- Регистриран: 08 сеп 2007, 17:52
- Модел на автомобила: ford fiesta 92 god. karburator 1.1
- Status: Извън линия
регулиране на клапани инфо
Колеги моля ви за услуга ако някои е регулирал сам клапани на фиеста да сподели как става.Заваршил сам за шофиор,но от годините се забравя практиката. Интересува ме само как трябваше да се следи самия клапан да е в покой дали се следеше реда на работа на двигателя 1-3-4-2,или просто се иска да е клапана в как да го кажя "покои".да е в свободно положение вертикално и тогава се регулираше.моля за ХЕЛП. >:D<: 

нямам точки запетайки таи ме учиха в даскалото
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Re: регулиране на клапани инфо
Реда на работа на двигателя няма значение, важно е гърбицата на вала да е противоположно на клапана. Сигурно знаеш с какво се мери, кога се мери (студен, топъл двигател) и най важното колко трябва да са разстоянията на клапаните (изпускателни, всмукателни).kocef написа:Колеги моля ви за услуга ако някои е регулирал сам клапани на фиеста да сподели как става.Заваршил сам за шофиор,но от годините се забравя практиката. Интересува ме само как трябваше да се следи самия клапан да е в покой дали се следеше реда на работа на двигателя 1-3-4-2,или просто се иска да е клапана в как да го кажя "покои".да е в свободно положение вертикално и тогава се регулираше.моля за ХЕЛП. >:D<:
Вдигаш предно колело на крик, включваш на пета и въртиш леко по посока на движението. Препоръчително е да отвиеш свещите за да става по прецизно въртенето.
Нямам представа как са на твоята Фиеста, но на моята се регулира със смяна на едни метални парички.
- kocef
- потребител
- Регистриран: 08 сеп 2007, 17:52
- Модел на автомобила: ford fiesta 92 god. karburator 1.1
мойта е доста стара като модел фиеста и е с повдигачи, а вала не се вижда кат се отвори капака .Мисля да правя регулировката на клапаните по стария начин с пластините мисля,че ще стане не сам регулирал до сега, но е време да се научя.Дано да е спластини а не с тез каде ги казваш ти че не знам как се работи с тях.

нямам точки запетайки таи ме учиха в даскалото
-
- потребител
- Регистриран: 18 мар 2008, 21:30
- Модел на автомобила: mondeo
Колеги , металните парички както ги наричате се наричат "пулове" и те се подменят ако са прекалено износени. По хода на работа на двигателя ти 1342 или махаш свещите да не се създава излишна компресия да въртиш спокойно и нагласяш вала на горна мъртва точка или когато всмукателния и изпускателния клапан на 1-ви цил. са затворени и буталото е горе. (с една отверка мушкаш в цилиндъра и виждаш къде е то ) когато са затворени на първи цил. тогава всмук.клапан на втори е отворен. Проверяваш луфта с луфтомер и ако има нужда си купуваш от тези пулове такъв размер колкото е необходим за да достигнеш нужната хлабина . това се повтаря със всички цилиндри . успех!