за еърбега
- achkob
- модератор
- Регистриран: 25 май 2005, 22:44
- Модел на автомобила: focus 1.8TDDi ambiente wagon
- Контакти:
- Status: Извън линия
за еърбега
сега ще споделя нещо полезно с вас...както може би някои колеги с ескрорти,а може би и други са установили,че отвреме на време почва да мига една лампичка на арматурното табло над километража за грешка в еърбег системата...става обикновенно след някоя по-сериозна дупка или след много много местене на предните седалки(при мен!)в мото пфое ще ви кажат,елате с колата и срещу 25лв ще го оправим...нищо подобно!!!проблема си е чисто фабричен и се оправя точно за минутка...под предните седалки,за които има еърбег!,има едни кабели,които влизат под седалката...те разпознават дали на нея седи някои и при катастрофа подават сигнал на системата за еърбеговете,кои да се отвори и кои не...също така натягат и коланите при удъда(ДОКАЗАНО Е!)...та въпросната букса прави мизерията...гасите колата,дърпате седалките,разкачате буксите,закачате и о чудо!спестихте 25 лева+10 лева за бензин=мерси на achkob и pepi1...при нов проблем операцията се повтаря...събета ми е да не държите разни неща под седалките(като мен),защото при движението на седалките се раздърпват кабелите и става гореописания проблем...дано съм бил полезен...
Биалетка за 140лв??? ДА-ДА...
- achkob
- модератор
- Контакти:
не се *баваите с еърбеговете!ако ви потрябват не даи си боже трябва всичко да е ок с тях...ако тази терапия не помага явно има натрупани ''грешки'' в копмютъра и трябва да се изчистят...може да се пробва и с рестарт,т.е. за 30тина мин да откачите акумулатота...поне така мисля...
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Значи, по-принцип еърбега взима информация дали да се задейства или не от това дали седи някой на седалката - тежест. Ако си с пиро-колани, може да взима и информация и от коланите. Най-добре пробвайdemiro написа:Я обадете като стана дума за еърбеговете.На Мондеото,а предполагам и на другите фордове,ако не си сложил колан,задейства ли се бега или бега
![]()
Че нещо моя колан ми убива на тъпана

Има обаче нещо друго, което е много важно - при катастрофа на кола с еърбег е много по-опасно да си без колан, отколкото при катастрофа на кола без еърбеци

-
- потребител
- Регистриран: 11 фев 2006, 15:41
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK4 1.3
- Контакти:
На мене ми светеше лампичката на мондеото, така го купих и никой не разбра от какво е, докато един майстор електрикаджия ми смени на волана оная джаджда, дето вътре се върти и дава контакт на прекъсвача на клаксона при всяко положение на волана (не знам как се казва
). Та оказа се че тя се слага по специален начин, за да не се прекъснат кабелите вътре при въртене на волана. При мене се бяха прекъснали, а те са важни и за еърбега.
Фацит: Ако въпреки всички опити лампичката свети, може да проверите вътре във волана.

Фацит: Ако въпреки всички опити лампичката свети, може да проверите вътре във волана.
- achkob
- модератор
- Контакти:
ами и на мойта има кабели отдолу,пише че са за натягане на коланите...при катастрофата миналата година приятелката ми каза,че нещо я дръпнало назад за седалката...не знам дали са с пиропатрон или нещо от сорта...аз така се бях гепил за волана,че не съм усетил този ефект

-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 14:53
- Модел на автомобила: Форд Ескорт 1,8 16V 96г.
Здравейте колеги и фенове на ФОРД!Не бях писал отдавна ,но ето сега ще обясна.Имах същият проблем с мигането на лампичката на АЕРБЕГА с чистота на на мигането 4 пауза и пак 4 и т.н. .та проблема се решава по следния гореописан начин + пръскане на буксите (до или под седалките зависимост от модела) с WD40.Бях пуснал такава тема някаде,но не ми се търси сега да давам линк.