Въпрос за фар на Мондео

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Отговори
plamco
потребител
потребител
Регистриран: 11 май 2009, 11:47
Модел на автомобила: Ford FOCUS MKII 1.6 TDCI
Status: Извън линия

Въпрос за фар на Мондео

Мнение от plamco » 30 юли 2009, 16:20

На мондео МК2 може ли да се разглоби и свали рефлектора на фара. Без крушки, моторче, стъкло, уплътнения. Искам да си ги възстановя. Загледах го има някакви пластинки, които държат стъклото. Някой разглобявал ли е? Целта ми е да останат само рефлекторите, и съответно после да се сглоби.

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Re: Въпрос за фар на Мондео

Мнение от mrdds » 31 юли 2009, 22:43

може!

Между тялото на фара и стъклото има някакви мини щипки,но основното захващане е със лепило,коеот трудно се маха.Аз се занимавах да чистя моите лефректори от прах,който незнайно как беше влезнал вътре.С тънко ножче се разрязва лепилото и се отделя предната част на фара.

plamco
потребител
потребител

Мнение от plamco » 01 авг 2009, 10:16

Мерси за инфото, колега. А после как се сглобява. Чистиш лепилото и със силикон ли го залепваш отново. Няма ли опастност да се повреди пластмасовата част на фара, като чистиш лепилото.

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 01 авг 2009, 21:13

до колкото си спомням лепилото остана по стъклото.После го махах някак с голямо търпение и санитарен силикон свърши работата със залепването.

Потребителски аватар
genadi_07
потребител
потребител
Регистриран: 25 сеп 2008, 09:13
Модел на автомобила: Mondeo 94 1.8 115 коня 16v

Мнение от genadi_07 » 30 ное 2009, 08:46

добре за фара разбрах а жълтата пластмаса може ли въобще без нея аз съм от плевен и карам мондео

Потребителски аватар
methodboy
потребител
потребител
Регистриран: 13 юни 2006, 00:22
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
Контакти:

Мнение от methodboy » 12 дек 2009, 15:57

genadi_07 написа:добре за фара разбрах а жълтата пластмаса може ли въобще без нея аз съм от плевен и карам мондео
Може разбира се, всичко може ама колко ще виждаш пътя не се знае. Предполагам че питаш за МК1 понеже МК2 няма бленди. Махат се и се подменят с нови и ще се учудиш колко много ти светят фаровете. Ако си почистиш и рефлектора от прах ефекта е още по голям. А за щастие МК1 е само със щипки е се разглабя много лесно.
ИзображениеИзображениеИзображение

plamco
потребител
потребител

Мнение от plamco » 01 ное 2010, 09:51

Ето така изглежда фар, разлепен и с възстановени рефлектори в Еверт-Лак ООД. Малко синее снимката, но това ми е от телефона.

Изображение

Рефлекторите са ги направили като нови - много добре работят хората. Остава да залепя стъклата. Приготвил съм си полиуретаново лепило PU-750 сиво (като оригиналното). Продава се в едно като салам. И се слага със пистолет за такова лепило.

Отлепването става като се нагрее фара с пистолет за горещ въздух. Да духа на 1. и обикаляш около стъклото по края. Пистолета го държах на около 5-6 см. И така около 10 мин. обикаляш на фар, докато позагрее и после леко и внимателно с една отверка (по-дебела) се повдига стъклото и се отлепя. Лепилото е станало меко и се тегли като дъвка. Но после с чистенето - си е един малък ад.

Отговори

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”