съвет за смяна на счупено предно стъкло на фокус 1
-
- потребител
- Регистриран: 19 апр 2008, 15:34
- Модел на автомобила: Ford Focus Wagon 1.6 `99
- Status: Извън линия
съвет за смяна на счупено предно стъкло на фокус 1
Здравейте, колеги!
Строшиха ми предното стъкло на фокуса, дайте идея кво да правя - ново и откъде в бургас или втора ръка да търся оригинално.
Ако препоръчате и майстор ще е супер.
Строшиха ми предното стъкло на фокуса, дайте идея кво да правя - ново и откъде в бургас или втора ръка да търся оригинално.
Ако препоръчате и майстор ще е супер.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: съвет за смяна на счупено предно стъкло на фокус 1
В Кобрата стъклото с поставянето ми струваше 140 лв. Ако можеш да намериш втора употреба + поставянето на тази или по-ниска цена и това е вариант.
- Ianaki
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
Това с оригиналното стъкло втора ркъка е малко с двойно значение.Първо, ако си мислиш, че ще излезе много по-евтино от стъло от Кобра например не е точно така.Първо много трудно се сваля от друга кола, второ монтажът също ще трябва да се направи от специалист.Има смисил в цялата работа само, ако стъклото ти е с подгряване и искаш да го смениш пак с такова, за да ти излеза по-евтино.Ново с подгрев е изключително скъпо.Ако обаче е за обикновено се ориентирай към ново.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Преди 2 години ми се наложи да сменям инцидентно стъкло в Бургас. На близане в Бургас - близо до затвора има сервиз. Незнам точен адрес, но ти си от Бургас и ще го намериш. Ново стъкло за Рено Меган 2002 беше 120лв с ДДС и фактура. Сутринта в 10 оставих колата и следобед към 16ч. я взех. Всичко веше направено както трябва. Прехвърлили ми бяха всички стикери. При дъжд не тече и не се мокри в купето.
-
- потребител
- Регистриран: 19 апр 2008, 15:34
- Модел на автомобила: Ford Focus Wagon 1.6 `99
Подведох се в един форум за SFG, китайско, и, естествено, се оказа голямо зле. Вечерта светлините от колите са двойни без да съм пил, а оптичните деформации са забавни, ама да не си шофьор. Върнах се във фирмата и те ми предложиха единствена атернатива дораглас или нещо такова, турско.
Някой знае ли струва ли си упражнението и 30-те лева разлика, или е същата стока.
Чудя се дали по-добрия вариант не е да си купя втора ръка оригинално.
Някой знае ли струва ли си упражнението и 30-те лева разлика, или е същата стока.
Чудя се дали по-добрия вариант не е да си купя втора ръка оригинално.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
по добре ново китайско или турско отколкото второ ръка ,стъклото старее от слънцето като пластмасата ,в твоя случай 11 годишно 3 мм стъкло не се знае дали ще се свали цяло от друга кола ,казвам 3 мм защото толкова е дебел външния слой +смола +3мм въттрешен слой стъкло
имам колега който искаше на волвото да сложи втора ръка оригинално стъкло на 98г. кола ,но риска при счупване на свалянето от друга кола си го поема той-и естествено накрая сложи китайско ново,пък и друго си е ново ненадраскано на цената на оригинално нараскано
лично аз ти препоръчвам ако имаш избор вземи турското пред китайското,то турското си е българско произведено в турски завод в Търговище
имам колега който искаше на волвото да сложи втора ръка оригинално стъкло на 98г. кола ,но риска при счупване на свалянето от друга кола си го поема той-и естествено накрая сложи китайско ново,пък и друго си е ново ненадраскано на цената на оригинално нараскано
лично аз ти препоръчвам ако имаш избор вземи турското пред китайското,то турското си е българско произведено в турски завод в Търговище
времето е като парите-никога не стига