Mondeo или Focus
-
- потребител
- Регистриран: 11 юли 2012, 13:54
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 TDCi
- Status: Извън линия
Mondeo или Focus
Здравейте, нов съм във форума и последните години малко се откъснах от форд / за нещастие карах рено - господи какъв боклук/
Та понеже в момента съм в дилема Мондео средно ниво на обурудване или Фокус фул екстри?
Ще ми е интересно да муя мнението на хорат които са по запознати с фордовете от мен.
Та понеже в момента съм в дилема Мондео средно ниво на обурудване или Фокус фул екстри?
Ще ми е интересно да муя мнението на хорат които са по запознати с фордовете от мен.
- imarh
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2007, 10:09
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 16V 95г. автоматик, комби с теглич
Grand Cherokee 2.7 CRD 2004 - Местоположение: София
Re: Mondeo или Focus
Най-вече зависи от това колко човека ще пътувате най-често и с колко багаж. Разликата във возията има и тя е в полза на Мондео-то разбира се при една и съща възраст на колите. Като стойност на поддръжката почти няма разлика.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Двата автомобила са различни класове. Не пишеш на кои модели си се спрял, което също е важно. TDCI, преди 2007 год. са малко с проблемни дюзи,- когато говорим за "втора ръка" автомобил. Ако автомобила е нов, това е друго нещо. TDDI, за втора ръка, като че ли са по сполучливи. Ако търсиш добра возия, това е по голямата кола. Фокуса си е по малък. Ако си избрал втора ръка кола TDCI,- задължително диагностика на автомобила, защото ремонта на дюзите е 1000 + лева.
Успех.
Успех.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
И двата автомобила са нови
New Focus Titanium X - 2.0 TDCI 163Hp
Mondeo Trend - 1.6 EcoBust 160HP
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Чудесно, остава да избереш, по голямата и по комфотна, или по малката която за някои е по удобна за градски условия. Но това си зависи вече от семейно положение, деца- възрастта им, сам ли ще пътуваш или не, ето такива неща. Иначе за мен и двата автомобила са добри.Deemer написа:И двата автомобила са нови
За съжаление аз не мога да си позволя нови автомобили, поради която причина не мога да ти дам по конкретни сведения.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Major_Koenig
- Администратор
- Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
- Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic) - Местоположение: София
- Контакти:
Здравей Колега ако аз лично трябваше да избирам вмомента бих избрал Мондеото, защото Фокуса МК3 е все още нов модел и тепърва ще му се показват "бебешките болести". Успех в покупката

- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
То и на Ecoboost тепърва ще им излизат болежките, иначе Мондеото е много красив автомобил, но Фокуса ще върви повече...Major_Koenig написа:Здравей Колега ако аз лично трябваше да избирам вмомента бих избрал Мондеото, защото Фокуса МК3 е все още нов модел и тепърва ще му се показват "бебешките болести". Успех в покупката![]()
-
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
- Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i
И двата са супер, покарай да видиш комфорта и двигателите и каквото ти е кеф. А екобуст е турбо-бензин ако не се лъжа, затова бих избрал дизел,по-икономичен е.
-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008
Инфо от познат работещ в МП и карал такова Мондео Екобууст - слаб е за това купе. Трябва да се кара във високи обороти.Deemer написа:И двата автомобила са нови
- spalding_rs
- потребител
- Регистриран: 27 окт 2009, 11:08
- Модел на автомобила: Фокус, EcoBoost 1.0 - 125hp Titanium, комби - 2017
В ширината, разликата е 4 см. Що си отнася до возията, моята е сравнявам с Мондео 2003, защото в по-ново не съм се возил, и не намирам фрапантна разлика. Но при всички случеи конфорта е по-голям при Мондеото, но и разходите са по-големи. По-големи мотори - по-голям данък, по-големи джанти - по-скъпи гуми, по-голям разход на гориво, а и Фокусникът е по-евтиничък. И точно заради тези според мен доста основателни причини с жена ми избрахме Фокус 1.6 бензинка - 100к.с. - малкия данък. Аз съм много доволен от него.
-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008
и 40 см разлика в дължината. Оказва сериозно влияние.spalding_rs написа:В ширината, разликата е 4 см. Що си отнася до возията, моята е сравнявам с Мондео 2003, защото в по-ново не съм се возил, и не намирам фрапантна разлика. Но при всички случеи конфорта е по-голям при Мондеото, но и разходите са по-големи. По-големи мотори - по-голям данък, по-големи джанти - по-скъпи гуми, по-голям разход на гориво, а и Фокусникът е по-евтиничък. И точно заради тези според мен доста основателни причини с жена ми избрахме Фокус 1.6 бензинка - 100к.с. - малкия данък. Аз съм много доволен от него.
- dannybo
- потребител
- Регистриран: 12 окт 2010, 23:53
- Модел на автомобила: Ford Kuga 2.0 TDCi Titanium Powershift 4x4
Като бивш притежател на Мондео Титаниум мк4, от посочените два автомобила бих избрал Фокус Титаниум пред Мондео Тренд. При еднакво ниво на оборудване Мондеото е с класи отгоре. Тренда е доста опоскан и Мондеото направо не прилича на себе си.
Сега съм с двигателя, който ти предлагат за Фокуса и мога да кажа, че като разход и поведение е много добър избор.
Сега съм с двигателя, който ти предлагат за Фокуса и мога да кажа, че като разход и поведение е много добър избор.
-
- потребител
- Регистриран: 07 юни 2006, 01:23
- Модел на автомобила: Focus 1.6 zetec SE 74kW 01г-LPG
Само на знам защо не ме впечатли двигателя на годината 1000cc./125hp и уж 200Nm въртящ момент (тестван на новия фокус)
Иначе колата като цяло е страхотна-комфорт,спирачки,поведение,управление
само двигателя си е миксер
.На теста ми даваше 5.5/100 което е супер,но чак динамичен???????????? Май не >:D<:
Поне Focus ST да бяха дали за тестдрайв(кеф цена няма) но уви
Иначе колата като цяло е страхотна-комфорт,спирачки,поведение,управление

Поне Focus ST да бяха дали за тестдрайв(кеф цена няма) но уви

Недялко Делчев-София Car FORDrifT
DraG
DownhilL
Drive FORD,feel the Difference
DraG
DownhilL
Drive FORD,feel the Difference
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Най-вероятно, защото целта му е друга.xtremeracer написа:Само на знам защо не ме впечатли двигателя на годината 1000cc./125hp и уж 200Nm въртящ момент...
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Щот някой не могат да го карат. Който е свикнал да дава леко газ, никога няма да го усети.
Такова зверче се кара на 3000 и нагоре оборота.
Мойта я карам между 3000 и 4000 оборота, но за максимум 10 секунди е достигнала желаната скорост.
Дори и на ST и RS да седнеш не го ли вкараш в обороти забрави за динамика, а тя е от 2000-2500 нагоре.
Това обаче е друга тема.
Към колегата създал темата.
Някой от колегите те насочиха в избора, но едно от мненията мисля ще наклони везните към Мондеото.
Освен голямата кола и комфорта на по-високия клас вече са изчистени част от проблемите съпътстващи всеки нов модел.
На Фокуса тепърва ще се видят недостатъците, ако има такива. Все пак Форд имаха доста време да го огледат, а и са на ясно, че в тази криза, ако пуснат слаб от гледна точка на качество на изработка автомобил, това ще ги завлече на дъното.
Такова зверче се кара на 3000 и нагоре оборота.
Мойта я карам между 3000 и 4000 оборота, но за максимум 10 секунди е достигнала желаната скорост.
Дори и на ST и RS да седнеш не го ли вкараш в обороти забрави за динамика, а тя е от 2000-2500 нагоре.
Това обаче е друга тема.
Към колегата създал темата.
Някой от колегите те насочиха в избора, но едно от мненията мисля ще наклони везните към Мондеото.
Освен голямата кола и комфорта на по-високия клас вече са изчистени част от проблемите съпътстващи всеки нов модел.
На Фокуса тепърва ще се видят недостатъците, ако има такива. Все пак Форд имаха доста време да го огледат, а и са на ясно, че в тази криза, ако пуснат слаб от гледна точка на качество на изработка автомобил, това ще ги завлече на дъното.
-
- потребител
В крайна сметка нито един от двата.
Ford Focus 1.6 Ecoboost/ Trend Sport - това е финалното решение
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Здравейте,
прочетох темата и исках само да добавя някой неща!
Да вярно, че Фокуса е по-нов и може би има детски болести, но от друга страна, Мондеото е вече на годинки. Да не говорим, че сравнително скоро се очаква да изкарат нов вариант и тогава става тъпо, да си си купил кола 2013, а 2013 да е пуснат новия модел и да не си в крак с нещата! Просто исках да отбележа този факт.
Като цяло и двата автомобила са чудесни, затова застани пред двата и послушай сърцето си!
Успех!
Да вярно, че Фокуса е по-нов и може би има детски болести, но от друга страна, Мондеото е вече на годинки. Да не говорим, че сравнително скоро се очаква да изкарат нов вариант и тогава става тъпо, да си си купил кола 2013, а 2013 да е пуснат новия модел и да не си в крак с нещата! Просто исках да отбележа този факт.
Като цяло и двата автомобила са чудесни, затова застани пред двата и послушай сърцето си!

Успех!

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Deemer написа:В крайна сметка нито един от двата.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
Новото Мондео вече се продава, в щатите.
В предницата прилича малко на новата фиеста.
В предницата прилича малко на новата фиеста.
kito написа:Здравейте,
Успех!