Арматурно табло
- stoqn
- потребител
- Регистриран: 16 ное 2006, 10:47
- Модел на автомобила: ford orion'89 1.6d
- Status: Извън линия
Арматурно табло
някой би ли ми казал как по точно се сваля арматурното табло на орион 89та искам да му направя някои работи вътре(светлини и малко да сменя фона
)

- Gate
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2006, 19:58
- Модел на автомобила: MONDEO MK 1 - 2.0GHIA ; 1.8 16v;
SierraXR4 2.0I; - Местоположение: София
- Status: Извън линия
Значи аз съм го свалял поне 5 пъти като установих,че без свалянето на волана е невъзможно,но това не е толкова трудно,защото е на 8моъгълен конус и след това се напасва лесно!
1.Свали пластмасата от горната страна на кормилната колона.
2.Отвии двете рапидки които се намират от горе на черната пластмаса на таблото,извади я като внимаваш да не я огъваш много,защото лесно се цепи в средната си част.
3.Вече трябва да виждаш винтовете на таблото,след като ги отвиеш извади жилото от скоростите(това е по лесният варянт) и издърпай таблото.
Ако ще пипаш по циферблатите внимавай със всички уреди,защото са много финни и лесно се деформират!
ПП.Съветвам те като стигнеш до фаза сглобяване да си сложиш нова стоп гайка на волана.
Успех!
1.Свали пластмасата от горната страна на кормилната колона.
2.Отвии двете рапидки които се намират от горе на черната пластмаса на таблото,извади я като внимаваш да не я огъваш много,защото лесно се цепи в средната си част.
3.Вече трябва да виждаш винтовете на таблото,след като ги отвиеш извади жилото от скоростите(това е по лесният варянт) и издърпай таблото.
Ако ще пипаш по циферблатите внимавай със всички уреди,защото са много финни и лесно се деформират!
ПП.Съветвам те като стигнеш до фаза сглобяване да си сложиш нова стоп гайка на волана.
Успех!