Мнение за Focus 1
- vorronin
- потребител
- Регистриран: 24 юни 2015, 16:07
- Status: Извън линия
Мнение за Focus 1
Здравейте приятели и привърженици на Форд. Чета от 1 седмица във форума за Фокус 1. Причината -> закупуване на кола втора употреба. Та.. приятел на баща ми има автосалон на с.Труд и си поръчах кола.. ЧИТАВА... и чакам от октомври 2014. Колата дойде - Фокус 1, 1.6 бензин 100к.с., на 83 000км със сервизна история супер състояние отвън само драскотини, които с паста ще ги изкарат, много добро състояние вътре - перфектен салон(седалки), на места по пластмасите има забележки(по специално пред скоростния лост). Имам усещането, че материалите са далеч по евтини от други марки автомобили, но както и да е. Колата беше свалена от автовоза пред очите ми и измита само с пароструйката. Това, което ми хареса бе, че двигателя работеше перфектно - като часовник, без грам димове и подобни работи, изкарахме щеката на маслото и беше в добро състояние като кола от Италия. Март 2001г по сервизна книжка, 2000г по стъкла. Колата днеска пак ще ходя да я гледам след като е минала козметика. Няма никакви удари. Карахме я колкото по дупки, не по асфалт, има перфектен съединител, всичко и работи! Много наплашен съм от темите за разхода на масло и прегряването на двигателя и затова се обръщам към вас - Струва ли си да я купя колата??? Ще и слагам газ, като ще подбера възможно най - доброто при съотношение цена/качество. Колата ще се кара всяка събота/неделя - Пловдив - София и рядко градско. Цената е 3700лв. Сменени са последно бобина и свещи(информация от сервизната книжка). Ще кача 5-6 снимки да добиете представа(снимките са както дойде). Фокуса е немски - WF0 и 7ма буква е C във VIN. Моля ако темата не е за този раздел да я преместят. Благодаря Ви, ще се радвам на възможно най - бързи мнения.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
- dragonn2
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
- Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
- Контакти:
Re: Мнение за Focus 1
Колега имам същия Фокус 
Не мога да се съглася с това за пластмасите - явно не си карал Рено
Относно разхода на масло, знай че не всеки има такъв проблем. Аз имам колата от над половин година и маслото не е мръданло! Е, верно не съм навъртял много - само 3000 км, но това включва и карантето на Форд събора. А там карах по пистата от 5000 оборота до прекъсвач, в най-голямата жега и стрелката на водата стоя закована на средата на скалата! Та това мога да кажа за другия "често срещан" проблем - прегряването
. Да чукна на дърво, излезе чудесен автомобил. Ако мога да се върна назад във времето пак бих го купил!

Не мога да се съглася с това за пластмасите - явно не си карал Рено

Относно разхода на масло, знай че не всеки има такъв проблем. Аз имам колата от над половин година и маслото не е мръданло! Е, верно не съм навъртял много - само 3000 км, но това включва и карантето на Форд събора. А там карах по пистата от 5000 оборота до прекъсвач, в най-голямата жега и стрелката на водата стоя закована на средата на скалата! Та това мога да кажа за другия "често срещан" проблем - прегряването

- vorronin
- потребител
Значи мога да попадна и на добър екземпляр. Казвам, че ще се кара предимно дълго по Тракия. Благодаря, ще се радвам и другите да датат мнението си.
- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
То ако ще ше кара по Тракия, скоро велосипедистите ще го вземат по-бързо от колите, така, че става 
Добър избор, все пак това е колата на 25-летито.

Добър избор, все пак това е колата на 25-летито.
Сокол скитник
- antipower
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2013, 18:59
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v 2002г. Ghia
Изглежда запазена и стегната количка.
Но не ми се вярва кола на около 15 години да е на под 150 000, ако е така взимай я и отиди си пусни 6/49.
Другото което не ми хареса е цената - максимум 3000 ама най-горният максимум. После докато я регистрираш,
винетки, застраховки еко такси, обслужване и не дай се Боже някой по-скъп ремонт ще излезне златна.
Аз на моята имам чувството, че не я карам а едни 10 000 км. си заминават на година.
Дано довереният човек се окаже свестен. Иначе всичко е късмет.
И очакваме да се похвалиш !
Но не ми се вярва кола на около 15 години да е на под 150 000, ако е така взимай я и отиди си пусни 6/49.
Другото което не ми хареса е цената - максимум 3000 ама най-горният максимум. После докато я регистрираш,
винетки, застраховки еко такси, обслужване и не дай се Боже някой по-скъп ремонт ще излезне златна.
Аз на моята имам чувството, че не я карам а едни 10 000 км. си заминават на година.
Дано довереният човек се окаже свестен. Иначе всичко е късмет.
И очакваме да се похвалиш !
- vorronin
- потребител
Човека продава коли много(по 25 средно на месец) и съм убеден, че няма да ни лъже за 4000-5000 при положение, че продава доста по скъпи коли. Освен италианеца ако не лъже търговеца. Колата е купена от човек, карана е от жена му, тя е возила дете отзад със столче, карана 85% градско. Никога не е пушено ама тая смотла е имала нокти и малко е изподрано по пластмасите.. Колегите от форума казват че това е нищо но аз съм очаквал като че ли повече. Притеснявам се за двигателя - горенето на масло и прегряването, по книжката редовно е сменяно маслото и филтри. Първите 3г. е обслужвана там където е купена, после в друг близък сервиз, който го намерих в нета. Напълно вярвам за километрите! Цената е тази, защото е хубава колата. Той каза че реално ще я продаде за 4000лв.
- antipower
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2013, 18:59
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v 2002г. Ghia
Щом има сигурна история, взимай я.
Ако наистина е поддържана на време и ако е карана като хората, смятам че няма да има проблеми двигателя.
Имаш още 2 работни дни, да я вземеш и регистрираш
Ако наистина е поддържана на време и ако е карана като хората, смятам че няма да има проблеми двигателя.
Имаш още 2 работни дни, да я вземеш и регистрираш

-
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2009, 10:32
- Модел на автомобила: Мондео 2.0i Ghia 16V/1997г + ГИ Stargaz.
Като гледам педалите колко са изтрити, не прилича на 83000км.
И това дете на столчето 12-13 години ли се е возило. Като вземат такива легенди да разправят, че се забравят.
Сякаш мъжете им само на метрото и в автобуси се возят.
Не видях и да е ghia. Висока е цената.
И това дете на столчето 12-13 години ли се е возило. Като вземат такива легенди да разправят, че се забравят.
Сякаш мъжете им само на метрото и в автобуси се возят.
Не видях и да е ghia. Висока е цената.
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
Като видя сервизна книжка на коли на 15 години от автокъщи и ми е леко смешно. Такива книжки е елементарно да се подправят и вътре си пишат каквото искат. 83000 също не им вярвай както и това кой я е карал и какво е возил - автоджамбазки глупости. Колата ако не е карана нямаше да е надрана с изтъркани педали.
Като цяло съм останал с впечатление,че в С. Труд цените са по-ниски от обичайните,а 4000 лева за кола 2000-2001 ми се виждат доста. Ако я взимаш се пазари здраво и смъквай още, все пак продавача ще е по-назор да ти я продаде отколкото ти да я купиш. Той я е купил сигурно за 600-700 евро. Такива фордове има бол по автокъщите.
Ако ти харесва, най-сигурния начин е да си я караш в сервиз да ти я огледат обстойно. Качваш я на платформа или с едни транзитни номера. Така ще си спестиш бъдещи пари за евентуални ремонти.
Огледай и гумите как са, щото ако трябва да взимаш, едни гуми са ти поне 400 лева
Като цяло съм останал с впечатление,че в С. Труд цените са по-ниски от обичайните,а 4000 лева за кола 2000-2001 ми се виждат доста. Ако я взимаш се пазари здраво и смъквай още, все пак продавача ще е по-назор да ти я продаде отколкото ти да я купиш. Той я е купил сигурно за 600-700 евро. Такива фордове има бол по автокъщите.
Ако ти харесва, най-сигурния начин е да си я караш в сервиз да ти я огледат обстойно. Качваш я на платформа или с едни транзитни номера. Така ще си спестиш бъдещи пари за евентуални ремонти.
Огледай и гумите как са, щото ако трябва да взимаш, едни гуми са ти поне 400 лева
- ФордБългария
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v
Цена - висока : Нито е джия, нито е фейслифт. Прегряването има лек. Маслото си зависи от колата, моята мислянче няма проблеми. Кажи му да ти свали поне 500 лева и да не се прави на ударен.
- vorronin
- потребител
Колеги не ме разбирайте погрешно! Този автоджамбазин, както по-горе го наричате, мен няма закакво да ме лъжи и заобикаля.. Аз съм му казал, че ще купя кола от него, от октомври миналата година чакам (беше взел една полицейска астра дизел 100коня на 160 000км, прати ми снимки, когато я е купил в Италия, но аз не искам опел, пък чак и дизелов). Реално и аз немога да си обесня как гумичките на педалите ще са такива. Колата е карана предимно в младите си години(първите 7-8години), а после е карана далеч по-малко. Той няма сметка да ме лъже за 3000 - 4000лв, а и ме извика, когато я свалиха от автовоза. И той ми казва - това е кола за наши хора. При положение, че съм му казал, че ако ми докара кола и съответно ми хареса и съм доволен, ще му пратя хора, които в момента си търсят коли и държат на моето мнение. Просто се свързах с него, защото знам, че няма да има лъжа измама и ще ми покаже това което дойде още от автовоза. Немога да я регистрирам веднага, чакам и документите да дойдат. Най - вероятно или петък или понеделник. Но все още се чудя ... А той ми каза, че тая кола ако не я взема аз, до седмица и я няма на 4000лв!
P.S Никога не съм си мислил, че ще взема форд. Нищо лошо към марката, нямал съм никакви наблюдения или преки последствия! Когато му казвах какво искам - ЧИТАВА КОЛА, за 3500-4500лв, немска/японска, над 90к.с и под 130к.с., да вида реално състояние на колата.
P.S Никога не съм си мислил, че ще взема форд. Нищо лошо към марката, нямал съм никакви наблюдения или преки последствия! Когато му казвах какво искам - ЧИТАВА КОЛА, за 3500-4500лв, немска/японска, над 90к.с и под 130к.с., да вида реално състояние на колата.
-
- потребител
Просто всички сме си патили от автоджамази (продавачи на коли) и техните приказки, да си имаш едно на ум и да не вярваш на всяка приказка от сорта на "А той ми каза, че тая кола ако не я взема аз, до седмица и я няма на 4000лв!" , защото в момента има 80 обяви на фокус мк1 бензин. Пазари се да му смъкнеш едно 500 лева
Форд е много стабилна кола. Който не е карал форд, само той плюе по марката. Особено тези фордове са от най-здравите и карани в България, да не кажа на второ място след голф, така че няма да сбъркаш ако си вземеш такава.
Форд е много стабилна кола. Който не е карал форд, само той плюе по марката. Особено тези фордове са от най-здравите и карани в България, да не кажа на второ място след голф, така че няма да сбъркаш ако си вземеш такава.
- vorronin
- потребител
Абсолютно същото ми каза и той, че след голф 4, най - карани са фокусите. Сигурно ще го взимам и какъвто ми е късмета. Някак си не ми е удобно да говоря за по-ниска цена. За 200-300лв да се правя на циганин, а имам голямо уважение с човека, баща ми е голям приятел, общи познати и т.н... и го чакам толкова време ..Eastbourne написа:Форд е много стабилна кола. Който не е карал форд, само той плюе по марката. Особено тези фордове са от най-здравите и карани в България, да не кажа на второ място след голф, така че няма да сбъркаш ако си вземеш такава.
-
- потребител
ти си знаеш...
-
- потребител
- Регистриран: 29 окт 2008, 10:45
- Модел на автомобила: Форд Фокус 2.0 16v
Здравей колега Ще ти снимам педали те си да видиш колко са изтрити а колата мие на 420 000 км . Докара мия познат от Швейцария на километража пишеше 180 000 км бензин 2.0 16 V . запазена на пръв поглед много добро състояние. Автомонтьора който я гледа ми е братовчед и работеше в една от автокъщите в Бургас като автомонтьор като я видя каза добре здрава е стегната става. Стиснах ми си ръцете платих я написаха ми фактура и аз айде в кат ама там трябвало фактурата от Швейцария донеси я въпросния дазамбази и мия дава и вътре онези / швейцарците / нали са педантични написали километраж при закупуване на колата 350 000 км. Така че поне знам на колко е колата . За самата кола мога дати кажа много здрава и безпроблемна на газ я карам и никакви ядове досега само една ланда сонда стъпков мотор и една биялета а аз съм минал 70 000 км с нея така че всичко е на късмет. Успех
-
- потребител
- Регистриран: 27 фев 2013, 17:30
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1
Ами накратко , слушай колегите какво ти казват , те наистина няма за какво да те лъжат. Докато на джамбазина това му е занаята и вярвай ми много са добри 
Моя Фокус също е от Труд. 1.6 бенз., джия , кожа, лети джанти. Запазен както отвътре така и по ходова част с мин. забележки отвън.
Взех го преди 2 години с тръгнал съединител и дискове и накладки за смяна.
Беше пуснат на 4000 и без много пазарене го даде на 3600 , ако се бях запретнал можеше и по-малко.
Всички коли се въртят още в Италия , моя беше на 175х. и вътрешен човек ме уверяваше че не е въртян
Историята се завъртя така че след обслужване изтърва болта на ангренажа (как и защо няма да коментирам) и удари клапани. Последва отремонтиране , но колата започна зверски да гори масло! Последва почти пълен основен ремонт като от тогава не е барнала грам масло.
Извода е : свали му още цената ( макс 3300-3400 ) и много внимавай кой и как ще сервизира колата ти.
Реална картинка дали гори масло според мен ще имаш чак след като смениш масло и покараш мин 200-300км.
Защото аз така и не разбрах дали беше налята с добавка в началото или от удара на клапаните бяха спекли сегментите.
И да знаеш бизнеса си е бизнес, там приятели няма.

Моя Фокус също е от Труд. 1.6 бенз., джия , кожа, лети джанти. Запазен както отвътре така и по ходова част с мин. забележки отвън.
Взех го преди 2 години с тръгнал съединител и дискове и накладки за смяна.
Беше пуснат на 4000 и без много пазарене го даде на 3600 , ако се бях запретнал можеше и по-малко.
Всички коли се въртят още в Италия , моя беше на 175х. и вътрешен човек ме уверяваше че не е въртян

Историята се завъртя така че след обслужване изтърва болта на ангренажа (как и защо няма да коментирам) и удари клапани. Последва отремонтиране , но колата започна зверски да гори масло! Последва почти пълен основен ремонт като от тогава не е барнала грам масло.
Извода е : свали му още цената ( макс 3300-3400 ) и много внимавай кой и как ще сервизира колата ти.
Реална картинка дали гори масло според мен ще имаш чак след като смениш масло и покараш мин 200-300км.
Защото аз така и не разбрах дали беше налята с добавка в началото или от удара на клапаните бяха спекли сегментите.
И да знаеш бизнеса си е бизнес, там приятели няма.
-
- потребител
А ще сваля, да не е циганин? 

- vorronin
- потребител
Ще я взимам. Въртени, не въртени километри, какъвто ми е късмета. Човека, който ще я обслужва попринцип е работил 6-7г. автомонтьор в Хонда и му имам някакво доверие, повече се занимава с японски коли ама си прави всякакви дараци. Много работа има момчето и нещата стават със записване, та ще видим кога ще е. Каза да я закараме, ще я вдигни да огледа какво що трябва, ще направи един списък с частите ще ги вземе и ще каже колко пари ще излезе всичко. Сега чакам документите, сигурно понеделник я регистрираме. Цената е толкова заради километрите, това е изказването на човека. Сега му докараха същия фокус 1.8 на 270 000 и го е пуснал 3450, което означава, че сиг ще го продаде под 3000лв. Нещата са такива, че поне се надявам да нямам проблеми и да карам. Успокоихте ме малко, че е здрава кола, което реално и майстора ми каза(слабо място е полуоските, чупили се от наще пътища).
- G2233
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 20:23
- Модел на автомобила: Volvo V50 1.6i Duratec/100к.с/газ/2009
Ако ти е първа кола повечето пъти така става. Като си наумиш нещо и търпението изчезва. Дано да ти е на късмет
- vorronin
- потребител
Не е проблем да чакам още, чакам близо една година, още половин година да чакам не е проблем. Просто аз си мисля, че ще съм доволен от тая кола, а и аз и вярвам на километрите. Все пак и килонетрите не са показ за реалното състояние на автомобила. Но каквото е такова... Явно и аз ще бъда част от Форд семейството. След регистрацията, като я паркирам пред блока ще я наснимам да се похваля и аз, но ще пусна мнението в съответната тема.G2233 написа:Ако ти е първа кола повечето пъти така става. Като си наумиш нещо и търпението изчезва. Дано да ти е на късмет