Предложение за преструктуриране
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Предложение за преструктуриране
Щото ще отворят нова тема. 

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- XN3K
- потребител
- Регистриран: 22 юли 2007, 15:55
- Модел на автомобила: Fiesta Trend 1.25 (82 HP), 2017
Аз не съм писал досега в тази тема, но ще си позволя да драсна няколко реда.
Съгласен съм с мнението на Alexi за категориите по модели. Същата е организацията и в един друг форум, който посещавам - този на Андроид. Надявам се да не наруша някое правило като публикувам линк, защото той не е свързан с търговия, конкуренция или друго подобно.
http://www.androidbg.com/forum/" onclick="window.open(this.href);return false;
Можете да го разгледате и без регистрации. Секциите са разделени по производители и модели. Въпреки, че операционната система е една и съща на всички тези телефони, а хардуера е почти идентичен, това е направено така, защото един форум съдържа адски много постове и информация, и е много по-лесно и за посетителите и за модераторите да наблюдават конкретни раздели, а не всичко. Аз например като вляза следя само няколко конкретни раздела, които са свързани с моят телефон, защото е абсолютно невъзможно да се изчетат всички нови мнения.
Надявам се да не съм бил досаден - просто си казвам мнението!
Съгласен съм с мнението на Alexi за категориите по модели. Същата е организацията и в един друг форум, който посещавам - този на Андроид. Надявам се да не наруша някое правило като публикувам линк, защото той не е свързан с търговия, конкуренция или друго подобно.
http://www.androidbg.com/forum/" onclick="window.open(this.href);return false;
Можете да го разгледате и без регистрации. Секциите са разделени по производители и модели. Въпреки, че операционната система е една и съща на всички тези телефони, а хардуера е почти идентичен, това е направено така, защото един форум съдържа адски много постове и информация, и е много по-лесно и за посетителите и за модераторите да наблюдават конкретни раздели, а не всичко. Аз например като вляза следя само няколко конкретни раздела, които са свързани с моят телефон, защото е абсолютно невъзможно да се изчетат всички нови мнения.
Надявам се да не съм бил досаден - просто си казвам мнението!

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Абе и там основните неща са в общия кюп а по моделите са само специфичните за модела. Все пак телефоните са на различни производители и само операционната система ги обединява, като цяло се различават, да не говорим че и моделите на една марка са различни (понякога коренно).
При автомобилите не е толкова изразена разликата и то не само при автомобилите на една марка а като цяло при всички. В тази насока в написаното от Ангел Георгиев, като изключим че е чиста проба заяждане, има голяма доза истина.
П.П. Ха сега като си толкова активен в андроида, дай линк откъде да изтегля безплатно market.ark , че днеска обиколих полвината свят и на всякъде, където го има, искат пари за теглене. Само не можах да разбера, по обясними причини, дали китайците искат пари, ама и да не искат не мога да улуча бутона "изтегли".
При автомобилите не е толкова изразена разликата и то не само при автомобилите на една марка а като цяло при всички. В тази насока в написаното от Ангел Георгиев, като изключим че е чиста проба заяждане, има голяма доза истина.
П.П. Ха сега като си толкова активен в андроида, дай линк откъде да изтегля безплатно market.ark , че днеска обиколих полвината свят и на всякъде, където го има, искат пари за теглене. Само не можах да разбера, по обясними причини, дали китайците искат пари, ама и да не искат не мога да улуча бутона "изтегли".
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- XN3K
- потребител
Как така нямаш Маркет?
Той е безплатен и е част от операционната система. Как така ти искат пари за него?
Сега има нова версия на Маркета на Гугъл. Ето ти два варианта:
http://www.megaupload.com/?d=KLP71VL3" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.megaupload.com/?d=UTOM820Q" onclick="window.open(this.href);return false;
Първото се разпространява по специализираните форуми за Андроид и мисля, че е за телефони с по-голяма резолюция на дисплея, защото при мен не иска да се инсталира (телефонът ми е LG GT540 Optimus). На HTC Desire обаче ставало.
Вторият файл е този, с който автоматично се ъпдейтна моят телефон. Извадих го от самият Андроид.
Надявам се поне едно от двете да ти свърши работа!
Ако имаш нещо неясно по Андроид и телефона ти, можеш да се поровиш из другият форум. Има много полезни теми и информация. Аз първо четох един месец преди да се престраша да попитам нещо.
Обаче го изкълвах наизуст целият форум 

Сега има нова версия на Маркета на Гугъл. Ето ти два варианта:
http://www.megaupload.com/?d=KLP71VL3" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.megaupload.com/?d=UTOM820Q" onclick="window.open(this.href);return false;
Първото се разпространява по специализираните форуми за Андроид и мисля, че е за телефони с по-голяма резолюция на дисплея, защото при мен не иска да се инсталира (телефонът ми е LG GT540 Optimus). На HTC Desire обаче ставало.
Вторият файл е този, с който автоматично се ъпдейтна моят телефон. Извадих го от самият Андроид.
Надявам се поне едно от двете да ти свърши работа!

- HACKO
- Модератор
Благодаря ще пробвам. Ами и още един със ескпирия х10 мини про има същия проблем(телефона е нов от магазин с БГ меню, явно нещо при инсталацията на бг), аз съм писал за това преди 4 дена а другия се е оплакал още по рано. Може би заради разделението си го пропуснал (да бъда честен, в общия раздел е "проблем с маркета"). 
Пари ми искат не за файла а за тегленето, ама сега от твоите линкове виждам, че за мегауплауда трябва да се изчака за да се тегли безплатно.

Пари ми искат не за файла а за тегленето, ама сега от твоите линкове виждам, че за мегауплауда трябва да се изчака за да се тегли безплатно.

- XN3K
- потребител
Аха, сега виждам, че си регистриран там и видях питането ти. Аз изчетох целият форум преди 3 месеца и оттогава следя само някои секции, защото няма как да се следи всичко.
За съжаление не съм виждал Експериа наживо и нямам идея какво му представлява менюто (въпреки, че е с Андроид). Доколкото виждам от темата не си го купувал от оператор, а от друго магазинче. Тогава наистина има вариант този телефон да е купуван от държава (регион), в която маркета не е наличен.
Пробва ли да инсталираш някой от маркетите, които ти дадох?

Пробва ли да инсталираш някой от маркетите, които ти дадох?
- HACKO
- Модератор
Забранено му е да го инсталира, ще трябва да се рутва, засега не съм се престрашил, а и мисля да питам дали ще има пролем с гаранцията или те да го правят.

- XN3K
- потребител
Принципно при руут гаранцията ти отпада, но много зависи дали в сервиза ще го видят. Има много хора, които буквално са си убили телефоните и се налага смяна на цялата платка. В този случай в сервиза няма как да разберат дали телефона е руутнат, защото даже те няма да могат да го запалят!
Не знам как е при Сони Ериксон, но програмата за LG както прави руут, така и го маха. Аз направих точно това - руутнах си телефона, направих си промените, които ми трябват и след това пак го ънруутнах и сега гаранцията ми е отново валидна!
Разрови се в темите за СЕ и виж как се прави руутването и дали след това може да се премахне.
Май оспамихме темата с излишни неща
Сори

Май оспамихме темата с излишни неща

Сори

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Аааа нищо и няма на темата...хич не сте я оспамили. И аз отскоро съм с Xperia X10 (голямата) така, че ако имам въпроси знам вече кого да питам. Още първата вечер го утрепах телефона с ъпгрейд от 1,6 до 2.1, но на другата сутрин след няколко опита мина успешно и сега е супер. За навигация сложих някаква версия на IGO но е за 800х480 а моя нали е 854х480 и от единия край ми седи черна ивица. Май ще трябва и аз да се регистрирам в андроидбг.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
тая тема е живия пример какво получава като инфо някой посетител влязъл да порови както аз за първи път преди 3 години .. тотален офтопик ,а админа често не е технически грамотен да отсява спама и глупостите от ценните мнения
бях се отказал даже да пиша по едно време ,едно момиче купило Форд с много проблеми ме върна ,за малко май ...

- DigiPro
- потребител
- Контакти:
Ами тази е сигурно 5-тата тема по този въпрос и затова си позволих и аз да поспамя. Освен това модераторите не са на заплата към форума и всичко е на добра воля. Вярно е, и че поне аз не съм технически грамотен например по въпросите за ретро автомобили (където съм модератор).Alexi написа:тая тема е живия пример какво получава като инфо някой посетител влязъл да порови както аз за първи път преди 3 години .. тотален офтопик ,а админа често не е технически грамотен да отсява спама и глупостите от ценните мнениябях се отказал даже да пиша по едно време ,едно момиче купило Форд с много проблеми ме върна ,за малко май ...
Впечатленията ми за теб са, че си сериозен и отговорен човек и лично аз бих съдействал да станеш модератор, стига да имаш желание.
- XN3K
- потребител
Наистина съжалявам за спама. С НАСКО минахме на ЛС, така, че някой модератор може да ни разчисти глупостите. 

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
от ретро и аз не разбирам ,в някой друг подфорум можеDigiPro написа:Ами тази е сигурно 5-тата тема по този въпрос и затова си позволих и аз да поспамя. Освен това модераторите не са на заплата към форума и всичко е на добра воля. Вярно е, и че поне аз не съм технически грамотен например по въпросите за ретро автомобили (където съм модератор).Alexi написа:тая тема е живия пример какво получава като инфо някой посетител влязъл да порови както аз за първи път преди 3 години .. тотален офтопик ,а админа често не е технически грамотен да отсява спама и глупостите от ценните мнениябях се отказал даже да пиша по едно време ,едно момиче купило Форд с много проблеми ме върна ,за малко май ...
Впечатленията ми за теб са, че си сериозен и отговорен човек и лично аз бих съдействал да станеш модератор, стига да имаш желание.
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
XN3K написа:Наистина съжалявам за спама. С НАСКО минахме на ЛС, така, че някой модератор може да ни разчисти глупостите.
Знаете ли, трябвше още отначало да минете на лични... Модераторите не са платени чистачки, които да минават да разчистват глупости... всички свикнаха, че наоколо има модератор, който да измие чиниите и да забърше пода, след купона, който сме си спретнали вечерта... да ама не!
- HACKO
- Модератор
Лъчо, извинявам се за нарушението
, ама знаеш, че това е любимата ми тема
и просто не издържах на изкушението да я осера.
Пък и спамейки, нагледно се видяха недостатъците на подредбата в цитирания сайт, а именно колегата има евентуално решение на моя проблем, ама щото чете само в раздела за неговия си телефон не вижда че търся помощ.
При така препоръчаната подредба, доста хора ще стоим основно в кафенето и активно ще допринасяме за разрастването на говорилнята.
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА

Пък и спамейки, нагледно се видяха недостатъците на подредбата в цитирания сайт, а именно колегата има евентуално решение на моя проблем, ама щото чете само в раздела за неговия си телефон не вижда че търся помощ.
При така препоръчаната подредба, доста хора ще стоим основно в кафенето и активно ще допринасяме за разрастването на говорилнята.
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА

- XN3K
- потребител
Ами добре, не я разчиствайте тогава. Вече се извиних, какво повече да направя!
Ако имаше бутон "изтрий", щях и сам да си почистя.
Аз също съм модератор в 4 форума и досега никога не съм се оплаквал от възложените ми функции.
Ако имаше бутон "изтрий", щях и сам да си почистя.
Аз също съм модератор в 4 форума и досега никога не съм се оплаквал от възложените ми функции.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Да внеса малко свежест в обстановката от газова камера 
Не искам да отварям нова тема за глупост, затова ще пиша тука. Раздела за "Сервизи и услуги" е бъкан с теми с отвратителни имена - точки, тирета, многоточия... Отварям и вместо на първата страница да видя един читав списък - някакви теми с гадни заглавия. Какво пречи тия теми да се затрият...

Не искам да отварям нова тема за глупост, затова ще пиша тука. Раздела за "Сервизи и услуги" е бъкан с теми с отвратителни имена - точки, тирета, многоточия... Отварям и вместо на първата страница да видя един читав списък - някакви теми с гадни заглавия. Какво пречи тия теми да се затрият...
- HACKO
- Модератор
И аз съм за, и не само в този раздел. А може би е много по-лесно, човек като реши да пуска тема да обмисли първо заглавието и тогава да пише, като заглавието да е насочващо към проблема (май го имаше и в правилата ама кой да чете), а не олелеей или помощ, то е ясно че щом пишеш и отваряш нова тема търсиш помощ.

- DigiPro
- потребител
- Контакти:
Понеже доста хора си правят сами реклами на сервиза и услугите, които предлагат, това се счита за реклама. Затова се изтрива заглавието и съдържанието на темата и се заключва.Pyrhel написа:Да внеса малко свежест в обстановката от газова камера
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Да, това ми е ясно, следя ги темите. Питането ми беше защо не се затрият направо. Паци снощи се включи и ми драсна един ред у чат'о и разбрах защо не се триели темите.