Разход на мондео 1.8i
-
- потребител
- Регистриран: 01 яну 2008, 17:28
- Модел на автомобила: Mustang
- Status: Извън линия
Разход на мондео 1.8i
Сигурно е дъвкано в други теми, но може ли някой да каже какъв разход може да вади Мондео 1.8i 115кс - на бензин. И ако се сложи газов инжекцион колко ще го докарва? То обикновена АГУ сигурно няма да стане пък и ще гори повече.
- schrack
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
- Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16
Re: Разход на мондео 1.8i
C:\ > написа:Сигурно е дъвкано в други теми, но може ли някой да каже какъв разход може да вади Мондео 1.8i 115кс - на бензин. И ако се сложи газов инжекцион колко ще го докарва? То обикновена АГУ сигурно няма да стане пък и ще гори повече.
Ако сложиш газов инжекцион и се направи правилна насртойка може да гори по-малко и от бензин казвам го защото се занимавам със такива неща тя си избива парите да не говорим че няма да има проблем със нейният компютър (грешки, бедна смес и др.) не че и с обикновенната няма да стане но няма да гори 1:1 ами повече давасе около литър и половина два нагоре при неправилна настроика и други елементи от АГУ може да стигне и повече, аз лично съм за газов инжекцион в крайна сметка се стремим да вървим напред а не да тъпчем на едно място или да закърпим положението с нещо си там долу-горе да работи пък би-ма***у
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Колега какво точно ти пречи да пишеш на кирилица ?DON CECI написа:моита колица е 2.0 16ж 136пс и си q карам предимно на гас - (пише се със "З" - ГАЗ) с обокножена газожа сам и ми гори около 8/100 ако не q qрка6 но настапжа6 лиq стажа стра6но ка4жа кам 12/13 изжан градско
Следващият пост на маймуница ще бъде изтрит без предупреждение.
Поздрави

-
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2008, 11:01
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1995g.
Здравейте!
Аз съм от Пловдив и съм съвсем "пресен". Купих си Ford Mondeo 1995г. с фабрична газова уредба Ловато. В един монент реших да проверя какъв е разхода. Резервоара е на мястото на гумата и събира 40 л. (поне така е шамповано). На бензиностанцията на "Шел" ми заредиха 42л. газ, на Бензиностанция "Хаджията Груев" -- 45л. газ, а на бензиностанция "Петрол" -- 48.5л газ.
Нещо не ми се връзва.
Ще ми се повече хора да изпробват моя метод за пълнене на празен резорвоар, да изнесем данните в Интернет и след това да говорим във форумите за разход пък и за друго.
PS: Писах до централата на "Петрол". -- Пълно мълчание!!!
Аз съм от Пловдив и съм съвсем "пресен". Купих си Ford Mondeo 1995г. с фабрична газова уредба Ловато. В един монент реших да проверя какъв е разхода. Резервоара е на мястото на гумата и събира 40 л. (поне така е шамповано). На бензиностанцията на "Шел" ми заредиха 42л. газ, на Бензиностанция "Хаджията Груев" -- 45л. газ, а на бензиностанция "Петрол" -- 48.5л газ.
Нещо не ми се връзва.
Ще ми се повече хора да изпробват моя метод за пълнене на празен резорвоар, да изнесем данните в Интернет и след това да говорим във форумите за разход пък и за друго.
PS: Писах до централата на "Петрол". -- Пълно мълчание!!!
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Освен от брояча зависи и на какво налягане им изкл. компресора.
На Петрол повечето газ-станции вдигат по-високо налягане.
Освен това зависи и колко е околната температура и какъв точно е съставът на газта която ти зареждат ( т.е колко е отношението пропан/бутан). LPG-то е много температурнозависимо, то и за това най-точният метод е на килограм а не на литър.
Освен това зависи и колко е околната температура и какъв точно е съставът на газта която ти зареждат ( т.е колко е отношението пропан/бутан). LPG-то е много температурнозависимо, то и за това най-точният метод е на килограм а не на литър.
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Петрол отдавна са едни обикновенни прекупвачи, т.е. единствената им цел е да ти вземат паричките.Edinuser написа:Освен от брояча зависи и на какво налягане им изкл. компресора.
Няма схема по която да вкараш 50 литра газ в 40 литрова бутилка.
Поздрави

-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Както писах - LPG е силно температурно и състав зависима.За това на колонките при измерването на преминалата газ се взема и предвид и температурата и (т.н. температурна компенсация) и зависи как точно е настроена колонката може и 100л газ да вкараш в 20л бутилка, както и обратното.
Самата LPG e в резервоара на ГАз-станцията ( а и на колата) се установява едно динамично равновесие между течна и газова фаза.В смисъл газта се изпарява при спадане на налягането и качване на температурата или пък вдига се налягането/спада температурата и тя се втечнява.
Та точката в която се установява това динамично равновесие между течна и газова фаза много зависи от текущите налягане и температура.
Освен всичко друго съотношението пропан/бутан също оказва влияние ( бутана кипи при по-висока температура).За това и бутилките не се пълят до макс а има около 10% за газовата фаза.
Да не говорим че на някои бутилки пишат чистият обем в литри а на други колко газ в течна фаза следва да се налее.
Нормалната плътност на LPG в зависимост от състава варира от 0.45 до 0.55 Кг./литър при около 10 градуса и 4-5 атмосфери налягане.
Цифрите са приблизителни.
За това на едро LPG се продава на КИЛОГРАМ/ТОН - тогава е точно.
Ама на дребно е по-удобно на литър със сложна компенсация в зависимост от налягането и температурата.
Другият фактор е че компресорите на различните газ станции подават/подържат различно налягане и пистолета изкл. в различен момент.
И в крайна сметка става голямо лъгане.
За това най-добре е да се зарежда от празно до пълно и на една и съща станция ако искате да имате поне приблизителна представа колко гори автомобила на газ.И всеки сам да открие на коя станция като зареди изминава най-много километри.
Самата LPG e в резервоара на ГАз-станцията ( а и на колата) се установява едно динамично равновесие между течна и газова фаза.В смисъл газта се изпарява при спадане на налягането и качване на температурата или пък вдига се налягането/спада температурата и тя се втечнява.
Та точката в която се установява това динамично равновесие между течна и газова фаза много зависи от текущите налягане и температура.
Освен всичко друго съотношението пропан/бутан също оказва влияние ( бутана кипи при по-висока температура).За това и бутилките не се пълят до макс а има около 10% за газовата фаза.
Да не говорим че на някои бутилки пишат чистият обем в литри а на други колко газ в течна фаза следва да се налее.
Нормалната плътност на LPG в зависимост от състава варира от 0.45 до 0.55 Кг./литър при около 10 градуса и 4-5 атмосфери налягане.
Цифрите са приблизителни.
За това на едро LPG се продава на КИЛОГРАМ/ТОН - тогава е точно.
Ама на дребно е по-удобно на литър със сложна компенсация в зависимост от налягането и температурата.
Другият фактор е че компресорите на различните газ станции подават/подържат различно налягане и пистолета изкл. в различен момент.
И в крайна сметка става голямо лъгане.
За това най-добре е да се зарежда от празно до пълно и на една и съща станция ако искате да имате поне приблизителна представа колко гори автомобила на газ.И всеки сам да открие на коя станция като зареди изминава най-много километри.
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
Re: Разход на мондео 1.8i
Патентовай, патентовайschrack написа:C:\ > написа:Сигурно е дъвкано в други теми, но може ли някой да каже какъв разход може да вади Мондео 1.8i 115кс - на бензин. И ако се сложи газов инжекцион колко ще го докарва? То обикновена АГУ сигурно няма да стане пък и ще гори повече.
Ако сложиш газов инжекцион и се направи правилна насртойка може да гори по-малко и от бензин казвам го защото се занимавам със такива неща тя си избива парите да не говорим че няма да има проблем със нейният компютър (грешки, бедна смес и др.) не че и с обикновенната няма да стане но няма да гори 1:1 ами повече давасе около литър и половина два нагоре при неправилна настроика и други елементи от АГУ може да стигне и повече, аз лично съм за газов инжекцион в крайна сметка се стремим да вървим напред а не да тъпчем на едно място или да закърпим положението с нещо си там долу-горе да работи пък би-ма***у

Ще спечелиш много
хАХА
щяла да гори по млако от на бензин....и ще върви като на бензин нали ?
Ай стига бе.....не ни вземай за глупаци...
правилно е да се кажа че ще гори колкото на бензин въпреки че и това няма как....и ще върви почти като на бензин...
Отностно разхода, с газов инжекцион BRC съм...
на газ градско...10.....с около 130-140 където и е макс въртящ момент пада до към 8,7 не може да се каже точно да кажем 9...
лятото с климатик градско Пловдив 11,5...