Промяна на обороти на място
-
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2008, 18:49
- Модел на автомобила: Mondeo
- Status: Извън линия
Промяна на обороти на място
Та колата я имам от 3-4 дена но забелязах че на място без подаване на гас оборотите са леко менящите се усилващи и намалящи последователно ,стрелката на оборотомера не се променя само на слух леко се чува
мондео 1.6 и
с газово брц
никаде във форума не срещнах подобно питане
та ако някой има идея от какво е благодарен съм ако сподели
мондео 1.6 и
с газово брц
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Не е болка за умиране. При ГТП следят оборотите и там гледах на техния компютър - той не отчиташе разликата в оборотите, която "чувах". От тук стегнах до извода, че това е неравномерност на самия двигател, която е налична при всички ДВГ и идва от конструкцията на самия двигател. От наслагването на моментите на всеки цилиндър по отделно се получава нещо като синусоида, за това се чува леко неравномерно.
При теб ако наистина е много силно може някой датчик да не ти работи (може и от газовото да е), но тогава си мисля, че все ще ти отчита нещо на оборотомера.
При теб ако наистина е много силно може някой датчик да не ти работи (може и от газовото да е), но тогава си мисля, че все ще ти отчита нещо на оборотомера.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: Промяна на обороти на място
Не е ниищо за притеснение!ArToS написа:Та колата я имам от 3-4 дена но забелязах че на място без подаване на гас - (пише се със "З" - ГАЗ) оборотите са леко менящите се усилващи и намалящи последователно ,стрелката на оборотомера не се променя само на слух леко се чува
мондео 1.6 и
с газово брц
- провери си състоянието на кабела към моторчето на дросела (оголен, наранен)
- понякога се дължи на реглажа на изпарителя за празния ход - не го държи фиксиран и в зависимост от температури (двиг, външна среда...) се изменя състава на горивната смес
- понякога е следствие на влизане във филтъра на различен по температура въздух. Най-често се усеща на градско при спиране на светофар. Тогава, в покой, топлината от двигателя си остава в коша, съответно се засмуква значително по-горещ въздух...
- schrack
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
- Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16
Re: Промяна на обороти на място
Ако си със РИ БРЦ то сигурно ще е навряно под акумулатора та развий със еди оборот болта на него той е само еди отстрани и си готов ако не до завий един оборот .............ArToS написа:Та колата я имам от 3-4 дена но забелязах че на място без подаване на гас - (пише се със "З" - ГАЗ) оборотите са леко менящите се усилващи и намалящи последователно ,стрелката на оборотомера не се променя само на слух леко се чува
мондео 1.6 и
с газово брц