Газов инжекцион или обикновен

Остана ли някой да кара на бензин? LPG, Метан. Съвместимост, проблеми, препоръки.
fordeskort
потребител
потребител
Регистриран: 04 мар 2008, 21:01
Модел на автомобила: Eskort
Status: Извън линия

Газов инжекцион или обикновен

Мнение от fordeskort » 05 мар 2008, 23:15

Искам да попитам за Форд Ескорт 1.4 пален инжекцион
дали е възможно да се сложи обикновена газова уредба,в смисъл много ли прецаква двигателя щото знам по принцип,че е най-добре пълния инж. но.. много пари :(
и как ще се отрази на двигателя ако се сложи обикновена газова
благодаря предваритено ;)

g.taskov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.

Мнение от g.taskov » 06 мар 2008, 19:16

Колега, ако имаш средства най-хубаво е газов инжекцион,след това газова с ламбда контроли накрая обикновена газова.Разликата е в икономията на гориво и точнато дозиране въздух газ, а от там и параметрите на двигателя. Мисля че ще ме разбереш.

fordeskort
потребител
потребител

;)

Мнение от fordeskort » 06 мар 2008, 21:05

Ами аз точно за това питах щото хич не съм в час със тея неща,но
какво ще рече тва с ламда контроли.иначе знам,че с инжекцията най-добре дърпа и разхода е добър,
обикновената бутилка повече ли прецаква двигателя от газовия инжекцион или няма разлика

vladislav
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.

Мнение от vladislav » 07 мар 2008, 09:07

Колега дали си на газ с газов инжекцион или с обикновена газова няма никакво значение за двигателя, какво мислиш че ще му стане, аз на газ моят го карам от 2004, пак е ел. инжекция, но 1,6 и съм с обикновена газова (ел. изпарител и ел. клапан). Минал съм 50 х. км., е има си болежки, но дори до беше на бензин сигурно пак щеше да си ги има. Газов инжекцион най-евтиният за които са писали колеги от форума е 1100 - 1200 лв., като си помислиш колко струва твоята кола, без да се обиждаш (всеки си обича неговата), ако не изминаваш много километри не си заслужава, разликата от близо 700 лв.
Колата е твоя, ако колекторите ти са железни, аз почти съм сигурен че са такива, слагаш обикновена с ел. изпарител и караш, ако ти се дават повече парички сложи и ламба контрол или газ инжекция, пак го пиша колата е твоя и парите са си твой, каквото и да ти се напише друг ли ще решава вместо теб.

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г

Мнение от isoiso » 07 мар 2008, 09:56

Обикновен.

fordeskort
потребител
потребител

Мнение от fordeskort » 07 мар 2008, 10:41

:D Благодаря много за инфото е то аз си решавам,но за това питах да ми дадете малко съвети за да преценя какво да правя :) :D:

Отговори

Върни се в “АГУ - Алтернативни Горивни Уредби”