Къде да си сложа газова уредба на сиерата 2.0i DOHC?
- mitkomar
- потребител
- Регистриран: 09 ное 2005, 13:49
- Модел на автомобила: Sofiq
- Status: Извън линия
Къде да си сложа газова уредба на сиерата 2.0i DOHC?
Искам да ми я сложат добре и качествено. Става дума за софия. Дайтеми и телефонче ако може.
Sierra CLX 2.0i DOHC
- Rick
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
- Контакти:
Тоя хубав двигател не трябва да се бърника с газ
Той май е и много по-икономичен от другите 2-ки...
Аз лично не понасям мойта газова и й имам зъб от първия ден, заема място и грози багажника, мирише на газ, а и колата сигурно е по-добре само на бензин. Единствено ме спира да я махна добрия разход 7/100 ми дава на извънградско.
Зимата обаче ако я оставям на газ и после като тръгна 5 минути ми падат оборотите и гасне ако не подавам газ.

Той май е и много по-икономичен от другите 2-ки...
Аз лично не понасям мойта газова и й имам зъб от първия ден, заема място и грози багажника, мирише на газ, а и колата сигурно е по-добре само на бензин. Единствено ме спира да я махна добрия разход 7/100 ми дава на извънградско.
Зимата обаче ако я оставям на газ и после като тръгна 5 минути ми падат оборотите и гасне ако не подавам газ.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
За да ти мирише на газ - пропуска отнякъде (или зареждането ти е в багажника) или ти е свит до минимум дебита на газ за по-нисък разход, поради което почва да понамирисва, но от ауспуха...Rick написа:.......
За падането на оборотите - става или при задръстено с боклуци изпарителче или превключваш на газ на недозагрял достатъчно двигател....
- mitkomar
- потребител
- Регистриран: 09 ное 2005, 13:49
- Модел на автомобила: Sofiq
И аз съм противник на газта, но ми се наложи да я сложа. Форда го карам четри години вече и разхода ми е бил 10 градско и около 7,4 извън градско. Много добре за такъв двигател.
Сложих си вече газова и съм учуден от добрия ефект. Почти няма разлика в мощността на двигатела. Още не знам колко ще ми е разхода защото съм минал само 150 км с нея, а то първите 300 км не са показателни за разхода.
и само едно неможах да разбера защо като пуснах обява за сиерата че я продавам за 2200 лв. никой не ми се обади, а във момента като вкарах пари за газова ми звъннаха 5 човека да я купуват, но вече зената и стана 2700
Сложих си вече газова и съм учуден от добрия ефект. Почти няма разлика в мощността на двигатела. Още не знам колко ще ми е разхода защото съм минал само 150 км с нея, а то първите 300 км не са показателни за разхода.
и само едно неможах да разбера защо като пуснах обява за сиерата че я продавам за 2200 лв. никой не ми се обади, а във момента като вкарах пари за газова ми звъннаха 5 човека да я купуват, но вече зената и стана 2700

Sierra CLX 2.0i DOHC
- Rick
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
- Контакти:
Да, зареждането е в багажника. Посъветваха ме да си го изкарам отвън на купето, обаче трябва да се реже ламарината, което не бих направил.kEFi написа:За да ти мирише на газ - пропуска отнякъде (или зареждането ти е в багажника) или ти е свит до минимум дебита на газ за по-нисък разход, поради което почва да понамирисва, но от ауспуха...
За падането на оборотите - става или при задръстено с боклуци изпарителче или превключваш на газ на недозагрял достатъчно двигател....
За оборотите падат само като съм я оставил на газ и съм карал без изобщо да минавам на бензин. Иначе от бензин като загрее и превключа не падат. Сигурно е нормално, просто е изнервящо всеки път да превключвам след дълъг път и понякога забравям

Ще отида на един "преглед" и ще видя какво ще кажат там, дали може лесно да се махне газта и да си я направя както си е било фабрично само на бензин.
mitkomar, сигурно заради газовата се обаждат сега. С тоя бензин повечето хора търсят газ.