механична бензинова помпа

Остана ли някой да кара на бензин? LPG, Метан. Съвместимост, проблеми, препоръки.
Потребителски аватар
lubomirov89
потребител
потребител
Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Status: Извън линия

механична бензинова помпа

Мнение от lubomirov89 » 01 сеп 2010, 14:01

Добър ден на всички колеги,тъи като съм нов във форума мойе да съм допуснал някоя грешка за което предварително се извинявам.Та искам да попитам понеже си купих форд орион 1.6 карборатор и съм му монтирал АГУ и само се чудя как да си шунтирам бензиновата помпа(механична) без да я съсипвам.Това което мн ме учуди е че помпата има два входа откъм резервоара и един изход към карборатора.Благодаря предварително!

Nikola Iordanov
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6

Re: механична бензинова помпа

Мнение от Nikola Iordanov » 03 сеп 2010, 21:28

Колега механичните бензинови помпи имат клапани които при намаляване разхода на гориво или при напълване на поплавковата камера на карборатора иглата затваря притока на бензин ,тогава клапана отваря и горивото се връща обратно във резервоара . Ето затова имаш два входа към помпата ,а всъщност единия е изход на горивото към резервоара .Не е необходимо нищо да шунтираш .Когато са ти поставили газовата са ти поставили и два електро магнитни клапана за газта и за бензина друго не е необходимо нищо да се прави.Бензиновия клапан затваря притока на бензин към карборатора тогава отваря клапана на помпата и бензина се връща обратно във резервоара.

Потребителски аватар
Kamazabg
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2010, 11:35
Модел на автомобила: Orion Mk3 1.3OHV Orion Mk3 1.6 EFI Tourneo Connect 1.8 TDCI

Re: механична бензинова помпа

Мнение от Kamazabg » 03 сеп 2010, 22:59

Моятъа помпичка е само с 2 извода. (от резервоара и към карборатора) Искам да попитам дали постоянно трябва да има бензин в нея защото от месец карам без резервоар и помпичката е празна
Изображение Изображение

Отговори

Върни се в “АГУ - Алтернативни Горивни Уредби”