Годишен преглед на газовата уредба

Остана ли някой да кара на бензин? LPG, Метан. Съвместимост, проблеми, препоръки.
leonatos
потребител
потребител
Регистриран: 11 дек 2010, 18:24
Модел на автомобила: Ford Fiesta MK3 1.3 92 г.
Status: Извън линия

Годишен преглед на газовата уредба

Мнение от leonatos » 21 фев 2011, 15:31

Здравейте,

Тази седмица трябва да закарам колата за преглед на газовата уредба. След продължително търсене на сервиз, който все още извършва такива прегледи (и има положителни отзиви) останах с пръст в уста. Моля, предложете ми читав сервиз в София, в който наистина ще погледнат газовата, а няма само да ми драснат в паспорта й, че са го направили. Мисля, че АГУ-то няма проблеми (май), но все пак искам да знам със сигурност, че уредбата е прегледана и е изправна, или ако има нещо да го оправям овреме.

Благодаря предварително на всички!

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Годишен преглед на газовата уредба

Мнение от Doin » 21 фев 2011, 15:38

Под моста Чавдар, с бензиновото Рено ходех там и съм доволен - разбираха си от работата.

Nikola Iordanov
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6

Мнение от Nikola Iordanov » 21 фев 2011, 21:23

Колега прегледа се състои само да ти замерят дали няма изтичане на газ около сондата на бутилката при клапаните и изпарителя това е работа за около 4-5 минути .По сериозен е прегледа ако са минали 5 години от поставянето на уредбата.
Тогава трябва да се свали бутилката, да се напълни със вода да се надуе с определено налягане ,да се замери колко се е разширила и ако е в определени граници се узаконява ако ли не се сменя с нова бутилка .

leonatos
потребител
потребител
Регистриран: 11 дек 2010, 18:24
Модел на автомобила: Ford Fiesta MK3 1.3 92 г.

Мнение от leonatos » 21 фев 2011, 21:52

Ясно, благодаря за информацията. Досега не съм бил на газ и ми е сефте, та не знам какво се прави и как. Не съм сигурен от колко години колата има газова, но ще видя в паспорта и според зависи. Пък предполагам майсторите също ще кажат нещо ако има.

Отговори

Върни се в “АГУ - Алтернативни Горивни Уредби”