Изключване на бензиновата помпа.Моля за съвет.
-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
- Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16
- Status: Извън линия
Изключване на бензиновата помпа.Моля за съвет.
Здравейте колеги.Имам един въпрос.Колата е Орион-1.6 CVH-EFI. От една година и около 12000км. е с обикновена АГУ BRC.Двигатела както знаете е пълен инжекцион. Прави ми впечатление, че бензиновата помпа работи през цялото време когато двигатела е на газ. Притеснявам се дали помпата няма да изгори. Не е ли по-добре да се изключва, когато двигатела работи на газ. Какво ще ме посъветвате. Да се направи ли нещо помпата да се изключва при работа на газ, или е по-добре да не се пипа? Питам, защото като се поизпразни резервоара, помпата почва да вие.
P.S.Извинявам се ако вече има подобна тема, но аз нищо не открих

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Изключване на бензиновата помпа.Моля за съвет.
Задължително трябва да я спираш, много е лесно, вземаш обикновено реле с 4 крака, сваляш кората до левия си крак, ще видиш инерционния изключвател, прекъсваш едната от жиците му (няма значение коя) и я прекакваш през релето, +12V за релето вземаш от ключа за газ/бензин и си готов. Не знам как е направено да се спира бензина в режим газ, няма значение, остави го както си е.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
еми нормално като нямаш бензин да вие, тя от него се смазва и ако я оставиш още малко без бензин ще изгори.
Решението е просто, не оставяи колата без бензин !
Решението е просто, не оставяи колата без бензин !
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
- Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16
Абе аз винаги наливам като почне да свършва бензина, но не ми изглиждаше нормално помпата да работи, когато колата е на газ. Ще направя както Наско казва. Още утре.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Моята помпа не е изключена и не се е развалила като следствие на това, при условие че съм с АГУ вече 9 години и навъртени над 120 000 км.Вейдър написа:Здравейте колеги.Имам един въпрос.Колата е Орион-1.6 CVH-EFI. От една година и около 12000км. е с обикновена АГУ BRC.Двигатела както знаете е пълен инжекцион. Прави ми впечатление, че бензиновата помпа работи през цялото време когато двигатела е на газ. Притеснявам се дали помпата няма да изгори. Не е ли по-добре да се изключва, когато двигатела работи на газ. Какво ще ме посъветвате. Да се направи ли нещо помпата да се изключва при работа на газ, или е по-добре да не се пипа? Питам, защото като се поизпразни резервоара, помпата почва да вие.
Добре е помпата да работи, за да циркулира горивото и да се избегнат затлачвания по системата, включително и на самата помпа! Единственото условие е да не я оставяш без бензин - абсолютния минимум е 2 литра.
-
- потребител
- Регистриран: 17 ное 2009, 15:51
- Модел на автомобила: mondeo
Имах същата кола-бях изключил помпата,но според мен е все тая.