Нестабилни обороти на газ при натискане на спирачка
-
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2010, 09:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 Ghia, Ford GALAXY 2.3
- Status: Извън линия
Re: Нестабилни обороти на газ при натискане на спирачка
Здравейте! Имам Мондео 2,0 - 95г. Карам на газ и засега не се оплаквам само дето отскоро имах и аз едни премеждия с тези обороти, ту падаха, ту гаснеше. Като стоя на кръстовище от 400 до 950 оборота се колебаят като китайски трактор, а като почна да помпя със педала на спирачкита се нормализират. Много четох тук за стъпкови моторчета (или то при мен е клапан) и т.н. Реших да поразглобя и да прегледам отпред вакумите! Има една метална тръба която излиза от изпускателните тръби и влиза в една черна кутия мисля че е пластмасова. От тази кутия излиза друга метална тръба и отива зад мотора до там не стигнах, та от втората тръба излизат две метални тръбички монтирани перпендикулярно на основната. Едната е тънка около 6-8 мм а другата по дебела! От тънката излиза маркуч и отива към ония клапички за вакумите! Тази тънката ми беше почити извадена и се движи. Понабих я до фланеца и се позакрепи, леко като чели затегна. Мисля да я залепя с поксипол, иначе не виждам как да я задържа. И като я позакрепих нещата се пооправиха с оборотите и не гасне и са стабилни, но трябва стабилно да се закрепи. Мисля че проблема ми идваше от там. Остава само да ме тормози това че като я угася на газ после трудно пали на бензин, като удавена е, но затова четох тук в друга тема. Сложих си и стоп-клапан близо до плочката. Това по рано го нямаше! Общо взето с газта винаги почват проблеми според мен! Много електроники имат тези коли, а пък малко майстори имаме! Ако някой ме посъветва още нещо ще съм благодарен! Поздрави на всички които четат в Клуб ФОРД!Alexi написа:възможно е да ти е спукана мембраната на сервото и от там да смуче въздух