ПРОБЛЕМ С ПАЛЕНЕ НА ГАЗ
-
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2007, 00:31
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16 V
- Контакти:
- Status: Извън линия
ПРОБЛЕМ С ПАЛЕНЕ НА ГАЗ
Колеги имам следния проблем, газов инжекцион brc с форд мондео 2л /131к.с. КОГАТО КОЛАТА Е СТУДЕНА ПАЛИ БЕЗ ПРОБЛЕМ НА БЕНЗИН И СИ ОБРЪЩА НА ГАЗ НА 30ГРАДУСА, ОБАЧЕ КАТО СТОПЛИ ТРЯБВА ДА ЗАВЪРТЯ ЕДИН ПЪТ ПОЧИВКА И ЕВЕНТУАЛНО НА ВТОРИЯ ПАЛИ А МОЖЕ И НА ТРЕТИЯ. Ходих при една камара маистори и ядец всички казват няма проблем. ПОМОГНЕТЕ

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: ПРОБЛЕМ С ПАЛЕНЕ НА ГАЗ
Защо палене на газ? Не пали ли винаги на бензин, а после да превкючва?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- _bioHAZArd_
- потребител
- Регистриран: 28 мар 2008, 13:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 1995 2.0 136 hp 16V Ghia ГИ Фобос
- Контакти:
Мисля, че колегата има предвид, че след като загрее колата и я угаси, при следващото палене трябва да върти доста докато запали. При мен е същото - казаха, ми че оставало газ в цилиндрите. Това се случва при палене 1-2 мин, след като е изгасена на газ. Ако постои повечко аз нямам проблеми.
Една страна, един народ, единна вяра, нов живот!
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Това въобще не е нормално. Най-вероятно газовият клапан е за смяна.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
При развален клапан, няма да пали като преседи повече колата. Тогава клапана изпуска леко и при следващо палене след 2-3 и повече часове, двигателя се дави защото меша изпуснатия газ и бензина.
Поне при мен беше така.
Поне при мен беше така.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
На Примерата имах подобен проблем миналата година. Като загрее, пали от втория път. Като е студена, пали от раз. Беше с обикновена АГУ тогава. Случайно я хванах, че ако ключът за превключване е на положение бензин, няма проблеми със стартирането. Така че, може и от ключа да е. Аз така и не разбрах какво е със сигурност, защото смених обикновената АГУ с ГИ.