Проблеми с АГУ на Форд Фокус пълна инжекция
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2008, 21:48
- Модел на автомобила: Ford focus
- Status: Извън линия
Проблеми с АГУ на Форд Фокус пълна инжекция
Здравейте на всички!
Имам следният проблем:От 1 седмица сложих газова уредба на моя форд фокус производство 99 година 1.6 пълен инжекцион, модел на газовата уредба - бардолини. При натоварване на автомобила стрелката на температурата отива в червената зона, а при преминаване на бензин за около 10 секунди се враща в нормалното си положение. Пробвах какво ли не, но явно дава някаква грешка по компютъра и не знам какво да правя сега. ако някой има или е имал сащият проблем и знае как да помогне моля да отговори.
мерси предварително.
Имам следният проблем:От 1 седмица сложих газова уредба на моя форд фокус производство 99 година 1.6 пълен инжекцион, модел на газовата уредба - бардолини. При натоварване на автомобила стрелката на температурата отива в червената зона, а при преминаване на бензин за около 10 секунди се враща в нормалното си положение. Пробвах какво ли не, но явно дава някаква грешка по компютъра и не знам какво да правя сега. ако някой има или е имал сащият проблем и знае как да помогне моля да отговори.
мерси предварително.
-
- потребител
значи сменихме 3 пати компютъра и пак загрява..... явно друг е проблема, а относно перката да включва се даже и 2рата й степен.... нз ваобще какво да правя.....но промяна в нивото на температурата няма....има друго нещо загрява само когато е натоварване на нанагорнище и т.н. В момента в който си махнеш крака от газта за 10 секунди се нормализира нивото и после пак..... давайте идеи че вече не знам какво да правя.....
-
- потребител
Значи мощноста на колата е на 6 няма никви ядове с нея. даже както се казва върви повече на газ от колкото на бензин..... това няма нищо общо с обикновените уредби, тази е инжекцион и хората правиха много настройки на обороти ала бала . но проблема със загряването си остава....
просто някой ако му се е случвало а каже или поне ако си е слагал газова уредба на същият модел фокус да каже каде....

- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Знаем, че е инжекцион, не пасем люцерна. Проблема не е в колата, а в майсторите.
Нещо не го правят като хората. Още да си играят. Хващам се на бас, че са заложили настройки каквито правят на бакшишите с опелите
и те пускат по пързалката. Натискай ги да си свършат работата, ако не да свалят уредбата и да ти връщат парите.
Фордовете от тези години са с доста "чувствителни" към прегряване клапани, предполаам го знаеш... да не се наложи да сменяш клапани.
После така наречените "майстори" ще си погледнат към небето и ще кажат: Ми тва е форд, кво очакваш от него?
Нещо не го правят като хората. Още да си играят. Хващам се на бас, че са заложили настройки каквито правят на бакшишите с опелите
и те пускат по пързалката. Натискай ги да си свършат работата, ако не да свалят уредбата и да ти връщат парите.
Фордовете от тези години са с доста "чувствителни" към прегряване клапани, предполаам го знаеш... да не се наложи да сменяш клапани.
После така наречените "майстори" ще си погледнат към небето и ще кажат: Ми тва е форд, кво очакваш от него?
-
- потребител
От Монтана съм, но това не мисля че е от голямо значение просто искам да си оправя колата. Става въпрос за фокус не за мондео или фиеста . явно електрониката е савсем друга и просто ако можете кажете каде има свестни майстори да ида и да си сложа там газова уредба с която ще знам че проблеми няма да имам....
-
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2008, 21:48
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.6i 16W ZETEC SE -2003
В Ловеч има свестен майсторstript написа:От Монтана съм, но това не мисля че е от голямо значение просто искам да си оправя колата. Става въпрос за фокус не за мондео или фиеста . явно електрониката е савсем друга и просто ако можете кажете каде има свестни майстори да ида и да си сложа там газова уредба с която ще знам че проблеми няма да имам....
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2011, 20:34
- Модел на автомобила: fokus 1.8
Re: Проблеми с АГУ на Форд Фокус пълна инжекция
I pri men se polu4i taka,neznam kakwo da prawq,pomognete da se sprwq s problema
Писането на кирилица е задължително !
Писането на кирилица е задължително !
-
- потребител
- Регистриран: 14 юни 2008, 02:24
- Модел на автомобила: Focus
Със смяна на изпарител най-вероятно...
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2011, 20:34
- Модел на автомобила: fokus 1.8
И при мен стана същия проблем колега,ако си открил от къде идва проблема сподели,и аз се видях в чудо.Всички майстори се чудят,даже и газаджията,при закачане за тест не дава грешка ПОМАГАЙТЕ.
-
- потребител
- Регистриран: 23 яну 2011, 17:55
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 GL
Ако си сигурен че след като е прегряла и пуснеш педала на газта стрелката на температурата се връща в нормално положение за 10 сек. това одначава че вероятно мотора не е загрял а нещо лъже системите че е загрял.Това не е невъзможно да се случи при свързването на уредбата.Едно от нещата които газовия инж. ползва е + от контакт но зависи от къде ще го вземат че може и ядове да създаде.Не може двигателя да истине за 10 сек. ако наистина е прегрял.