Въпрос към Brock-АГУ?
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Въпрос към Brock-АГУ?
Понеже ле-е-еко/с предрасъдаци/ съм се запътил към монтаж на газова уредба, би било интересно да споделиш едно-годишния си опит с Мондео на газ,или неща който би направил по-добре ако
слагаш АГУ сега?

- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Ми кво да ти кажа - родих се.
Значи досега не ми е правила проблем колицата - не съм пипал абсолютно нищо по АГУ-то.
Ако слагах сега газовата, щях да гледам за няколко неща:
1. Автоматичния ключ АГУ/Бензин, да преминава на бензин не при превишаване на зададени обороти, а при превишаване и последващо падане. Сега като дам газ и се получава една "дупка" докато премине на газ, защото мотора е натоварен
2. Щях да искам, да има термодатчик на изпарителя, който да разрешава на автоматичния ключ да преминава на газ, само когато колата е стигнала оптимална температура. Това е полезно за зимата - не е нужно докато загрее колата да си на режим бензин и после да минаваш на автоматичен. Понякога забравяш да минеш на газ и си караш през цялото време на бензин.
3. Щях да им вися до главата на газаджиите, за да видя как си вършат работата /аман от мърлячи - лично мнение/
Та това е от мене.

Значи досега не ми е правила проблем колицата - не съм пипал абсолютно нищо по АГУ-то.
Ако слагах сега газовата, щях да гледам за няколко неща:
1. Автоматичния ключ АГУ/Бензин, да преминава на бензин не при превишаване на зададени обороти, а при превишаване и последващо падане. Сега като дам газ и се получава една "дупка" докато премине на газ, защото мотора е натоварен
2. Щях да искам, да има термодатчик на изпарителя, който да разрешава на автоматичния ключ да преминава на газ, само когато колата е стигнала оптимална температура. Това е полезно за зимата - не е нужно докато загрее колата да си на режим бензин и после да минаваш на автоматичен. Понякога забравяш да минеш на газ и си караш през цялото време на бензин.
3. Щях да им вися до главата на газаджиите, за да видя как си вършат работата /аман от мърлячи - лично мнение/
Та това е от мене.

- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Ами незнам - теоритично ДА, но при мене НЕ /поне не съм забелязъл/evg2 написа:А това че конусния възд.филтър/спортния/ е в двг.отсек и засмуква горещ въздух от мотора,също че изпаритела е фронтално на движението на автомобила оказва ли някакво негативно влияние-както беше споменал някой в предишни разисквания?