Има ли аванс процесор за Мондео МК2
-
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2011, 16:48
- Модел на автомобила: Форд Мондео
- Status: Извън линия
Има ли аванс процесор за Мондео МК2
Колеги, някой знае ли нещо за аванс процесор за Мондео 1,8 1997 г..
Имам обикновенна метанова уредба от 5 годсини, но досега не съм слагал нищо, колата по на равно върви, но в байр е много тромава и разхода естествено много се вдега.
От няколко дена се ровя и нищо не мога да намеря. Моля помагайте.
Имам обикновенна метанова уредба от 5 годсини, но досега не съм слагал нищо, колата по на равно върви, но в байр е много тромава и разхода естествено много се вдега.
От няколко дена се ровя и нищо не мога да намеря. Моля помагайте.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Има ли аванс процесор за Мондео МК2
Това и аз го рових нaвремето, после и тука теми четох...та останах с впечатление,че повечето хора са стигнали там, където и аз стигнах-до под кривата круша.Евтин и добре работещ вариант няма.Скъпи има няколко.На едно място ми предложиха полски процесор за около 150 лева,цена без монтаж.Монтажът не е толкова лесен-процесорът се връзва последователно на някакви линии към компютъра, трябва да се разплитат кабели и т.н.
Информацията ми е от преди 2 години...ако от тогава е излязло нещо по-евтино...не знам...
Информацията ми е от преди 2 години...ако от тогава е излязло нещо по-евтино...не знам...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Може би е крайно време да си направим. Ще бъде ли достатъчно да се вържем между сензора и ЕКУ-то и да вкарваме аванс по таблица според оборотите (това, което вижда ЕКУ-то от сензора, да му го подаваме с някакво допълнително предварение)?
Друг е въпросът, че до сега не намерих някакво категорично мнение какъв трябва да бъде авансът за различните горива. Само по спомен някъде съм гледал, че за LPG са допълнителни 5 градуса преди 2000 оборота и след това е като на бензина или по-малко.
Друг е въпросът, че до сега не намерих някакво категорично мнение какъв трябва да бъде авансът за различните горива. Само по спомен някъде съм гледал, че за LPG са допълнителни 5 градуса преди 2000 оборота и след това е като на бензина или по-малко.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Огромна е разликата спрямо бензина.Малко са ми избледнели спомените, но аванс процесора оказваше влияние най-много при ниски обороти.От 3-3500 нагоре с него и без него нямаше голяма разлика .
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!