Разход на гориво на Ford Focus 2.0 zetec
-
- потребител
- Регистриран: 13 окт 2011, 09:59
- Модел на автомобила: ford focus 2.0 zetec
- Status: Извън линия
Разход на гориво на Ford Focus 2.0 zetec
Здравейте колеги. Това е първия ми пост след доста прекарано време из форума и четене на теми. Сега е ред и аз да пусна една
.
Колата ми има АГУ.
Разхода на газ със 95-100 км/ч по магистрала отсечката Стара Загора - Пловдив е 10л/100км. След това заредих до горе и със скорост 130-140 км./ч до София /120 км/ разхода беше 14 л/ 100 км. При различни проби разхода варира в тези граници от както я имам колата (1 год и 3 месеца). Газовата уредба е на 25 хил. км, като преди 1 седмица сложих нови инжектори (водят ги "бързи" с 2мм отвори).
Веднъж само през целия период имах рекорд от 7.5 л./100 км. при каране със 100 км/ч.
Как ви се виждат тези разходи (според мен са прекалено високи за начина, по който карам) и какъв съвет можете да ми дадете.
Благодаря Ви.

Колата ми има АГУ.
Разхода на газ със 95-100 км/ч по магистрала отсечката Стара Загора - Пловдив е 10л/100км. След това заредих до горе и със скорост 130-140 км./ч до София /120 км/ разхода беше 14 л/ 100 км. При различни проби разхода варира в тези граници от както я имам колата (1 год и 3 месеца). Газовата уредба е на 25 хил. км, като преди 1 седмица сложих нови инжектори (водят ги "бързи" с 2мм отвори).
Веднъж само през целия период имах рекорд от 7.5 л./100 км. при каране със 100 км/ч.
Как ви се виждат тези разходи (според мен са прекалено високи за начина, по който карам) и какъв съвет можете да ми дадете.
Благодаря Ви.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Разход на гориво на Ford Focus 2.0 zetec
Чак "високи" не са. Леко завишени...може би...ама не с много.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
По каталог му дават среден разход 9. В този дух извънградско със 100 км/ч. разход от рода на 10/11л. при мега спокойно каране на мен ми се виждат високи. Но и колата не е първа младост. За това е важно за мен Вашето мнение, а и може някой да е имал подобен "проблем" и да го е решил.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Харчат си бензин.Голям мотор е, тия два табуна коне трябва да пасат.Не е зле да я закараш някъде да и видят стандартните неща-ламбда, дебитомер,компресия...Може да ти е малко завишен разхода,защото си с газов инжекцион...но това "9 средно" не ми изглежда реално постижимо.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
Дам, така е. Иначе дебитометър смених нов, компресията я мерихме и е ок. Само ламбда сондата даваше грешки отвреме на време и ми казаха, че може би скоро ще трябва да се смени, евентуално може би тя прави беля нещо...
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
На газ с 140-150 на климатик и пълна кола, най-много съм засичал 12,5/100. Иначе 9-10/100, но има толкова много променливи засичане на газ, че не знам.
Комбиниран разход, примерно засичал съм за 350 км, от които 100 км магистрала, 100 км. извънградско и 150 градско, разход 11/100(като разхода в тоя ред ми е горе-долу така: 11-12,5/10-10,5/14-14,5) Като настройката на газта съм уверен, че не е добре направена.
На бензин при спокойно каране си излиза под 8/100 извънградско. Градско на бензин, нямам надблюдения, не мисля и да правя.
Смени ламбдата и тествай пак.
Комбиниран разход, примерно засичал съм за 350 км, от които 100 км магистрала, 100 км. извънградско и 150 градско, разход 11/100(като разхода в тоя ред ми е горе-долу така: 11-12,5/10-10,5/14-14,5) Като настройката на газта съм уверен, че не е добре направена.
На бензин при спокойно каране си излиза под 8/100 извънградско. Градско на бензин, нямам надблюдения, не мисля и да правя.

Смени ламбдата и тествай пак.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
"На газ с 140-150 на климатик и пълна кола, най-много съм засичал 12,5/100."
Колега, при това каране 15 не ми мърдат
)). Смяната на ламбдата колко ще излезе горе долу?
PS: Някой уикенд има ли възможност да направим тест с двата фокуса и да видим как върви моя...нещо спънат ми се вижда. Карах 2 седмици на един приятел VW PASSAT 1.9 tdi 131 коня и останах доста впечатлен, та незнам сега форда ли е спънат или вече ми идва слабичък....
Колега, при това каране 15 не ми мърдат

PS: Някой уикенд има ли възможност да направим тест с двата фокуса и да видим как върви моя...нещо спънат ми се вижда. Карах 2 седмици на един приятел VW PASSAT 1.9 tdi 131 коня и останах доста впечатлен, та незнам сега форда ли е спънат или вече ми идва слабичък....
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Некоректно е да сравняваш турбиниран мотор дизелов с бензинов атмосферен. Помпа дюзата на пасата няма нищо общо откъм вървеж въпреки че конете са еднакви с на бензиновия двигател, дизела просто бие бензина отвсякъде. Принципно бензиновите коли са си спънати, но може твоя точно да има някакъв проблем, което може да се види при правилна диагностика.Карах 2 седмици на един приятел VW PASSAT 1.9 tdi 131 коня и останах доста впечатлен, та незнам сега форда ли е спънат или вече ми идва слабичък....
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Не е коректно да сравняваме атмосферен и турбо мотор, това лято като тествах Екобууста изобщо не останах с впечатление да е спънат.urgan написа:....въпреки че конете са еднакви с на бензиновия двигател, дизела просто бие бензина отвсякъде. Принципно бензиновите коли са си спънати,....
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- urgan
- Потребител
Така де екобуста е турбиниран. В случая се сравняват турбо и атмосферен мотор което не е коректно както и ти каза.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Защо да не ги сравнява. Щом усеща огромна разлика, трябва да си види къде е проблема.
Passat (B5)
1.9 TDI (130Hp) 0-100 9.9
Focus Hatchback I
2.0 16V (131 Hp) 0-100 9.3
Колега оправи си ламбдата първо и ще ти уредя да ти засечат време с компютър и пр. Я питай направо fordmaniac за ламбда, какво ще ти каже.
За Екобуста 125 к.с., моите впечатления са, че върви точно колкото и нов 2,0 Zetec 131 к.с.
Passat (B5)
1.9 TDI (130Hp) 0-100 9.9
Focus Hatchback I
2.0 16V (131 Hp) 0-100 9.3
Колега оправи си ламбдата първо и ще ти уредя да ти засечат време с компютър и пр. Я питай направо fordmaniac за ламбда, какво ще ти каже.
За Екобуста 125 к.с., моите впечатления са, че върви точно колкото и нов 2,0 Zetec 131 к.с.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
-
- потребител
Благодаря ти madboy. Ще му пиша после за ламбдата. Иначе ги сравнявам от гледна точка на динамични показатели и ми се струва, че пасата ще ми скъса гъ_а с извинение :П
- urgan
- Потребител
Анджък за динамика се говори че неможе да се сравняват, а не за колко време правят от 0 до 100 м. Дизела се развърта в малките обороти.
-
- потребител
Това е така. VW има много голяма тяга от около 1800-2000 оборота до към 4000-4500. Докато Форда "тръгва" след 3500....
. Може би и това създава известна илюзия за по-голямото "вървене" на VW...

- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
Е то от 0 до 100 ако не е динамика, тури му пепел.
........., динамиката описва физичните величини път, скорост и ускорение и тяхното изменение под въздействието на сили.
Ето и примерна статия за динамични показатели на автомобил- http://automedia.investor.bg/read/4622.html

........., динамиката описва физичните величини път, скорост и ускорение и тяхното изменение под въздействието на сили.
Ето и примерна статия за динамични показатели на автомобил- http://automedia.investor.bg/read/4622.html

-
- потребител
Трябва си турбинка...иначе каквото и да го правиш не става и не става
Ако остане някой лев може на фордака след време да експериментираме