от къде да взема + за превключвател за АГУ

Остана ли някой да кара на бензин? LPG, Метан. Съвместимост, проблеми, препоръки.
goro_89
потребител
потребител
Регистриран: 20 ное 2012, 19:10
Модел на автомобила: fiesta 1.25z tech
Status: Извън линия

от къде да взема + за превключвател за АГУ

Мнение от goro_89 » 11 апр 2013, 14:52

колеги от къде да взема + за превключвател за АГУ,пробвах от бушоните но там няма товар гори бушона.с електронна бубина съм колата е пълен инж. имам и емулатор няма да прекъсвам помпа ,а дюзите ще ги спре емулатора надявам се

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: от къде да взема + за превключвател за АГУ

Мнение от HACKO » 11 апр 2013, 16:33

Не трябва да гори бушона, нещо бъркаш, провери пак. Като се убедиш, че не грешиш, откопчай таблото и търси Черен с червена ивица кабел. Почти всички такива в Ескорта са +12В "на контакт". Харесай си някой с по-голямо сечение, провери го какво напрежение има и ако е +12 " на контакт" включвай копчето.
А сигурен ли си какво правиш и че ще се справиш?
goro_89 написа:колеги как да свържа ключ за АГУ само с три жила /кабела/?
Гледам че си пуснал друга тема с този въпрос, заключих я за да не се раздвоява информацията, защото двете неща се свързани и няма смисъл от нова тема. Питай тука за всичко по свързването на уредбата.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

янко
потребител
потребител
Регистриран: 04 дек 2008, 21:44
Модел на автомобила: citroen c4 1,6hdi 109 fap
mazda3 1,6hdi 90

Мнение от янко » 11 апр 2013, 17:05

Както съм ти отговорил в другата тема,ако е обикновенно ключе и няма да спираш помпата вземи + от нейния кабел но без да го прекъсваш

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 11 апр 2013, 22:02

янко написа:Както съм ти отговорил в другата тема,ако е обикновенно ключе и няма да спираш помпата вземи + от нейния кабел но без да го прекъсваш
Само че помпата работи няколко секунди и спира и след това тръгва като запали двигателя. Какво ще стане с подаването на газ в този момент? Не е удачно оттам.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

янко
потребител
потребител
Регистриран: 04 дек 2008, 21:44
Модел на автомобила: citroen c4 1,6hdi 109 fap
mazda3 1,6hdi 90

Мнение от янко » 11 апр 2013, 23:08

Точно това е целта,когато включи контакт ще пръсне газ за запалване и ще спре, и щом завърти стартера отново ще включи газта.Точно като електронно ключе,но по сигурно.Преди го правех заради скъпи ключета,а сега май ще трябва заради калпави

Iamhere
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2010, 20:15
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 16v 75hp

Мнение от Iamhere » 11 апр 2013, 23:25

Колега ако питаш за + за автоматичен ключ за газ при електронна бобина мисля че трябва да вземеш от кабела на бобината който при контакт ти дава 12волта.Бобината трябва да има 3 кабела.Забелва се малко от изолацията и се мери с мултицет.Така ключа при 2000к обръща от бензин на газ.Важно е да не объркаш и да го вържеш на някой от другите два защото може да изгориш ключа.Дано съм ти полезен и не бъркам нещо.Моята така я вързах и вече почти 2 години ключето си работи идеално.Моят е 3 позиционен:газ,бензин и запалване на бенз. и при 2000к обръща на газ.Мисля че ключа отчита лекото вдигане на напрежението при 2000к и обръща на газ.Това е по спомен и дано да не се бъркам.

Отговори

Върни се в “АГУ - Алтернативни Горивни Уредби”