Висок разход при палене на бензин
-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2018, 00:11
- Status: Извън линия
Висок разход при палене на бензин
Здравейте. Купих си фокус ford focus 1.6 ti-vct 115 ps. С фабричен метан. Разхода на метан градско ф София е 4кг на 100км.Обаче при палене докато превключи на метан ми гори много бензин. За 30 паления ми е изгорил 6,61 литра бензин. Като я за паля не карам на бензин чакам да превключи и тогава тръгвам. Идва ми по 200мл на едно запалване. Струва ми се много. Някакви идеи от къде може да идва този разход?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Висок разход при палене на бензин
При положение, че не караш на Бензин е много, може би термостата ти е блокирал в отворено състояние и затова достига бавно зададените 30градуса. Температурите все още са високи и не би трябвало да чакаш повече от 1-2минути. При мене при температура около -10 превключва след 4минути работа на място. Зимата я изкарвам с 10-15л Бензин.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 '00 lpg
При мен, само че на газ, превключва след около 5 минути каране. На място и трябва повече време, дори да достигне 70 градуса и нагоре, не превключва ако не натисна съединителя. Тоест винаги превключва при отпускане на съединителя.
Според газаджийте е добре настроена така, ако намалят температурата на превключване, зимата ще имам проблеми.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Според газаджийте е добре настроена така, ако намалят температурата на превключване, зимата ще имам проблеми.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
Датчика за скоростта работи ли коректно-това по повод ,че се разговорихме за него в една друга тема?
-
- потребител
Ще сменя въздушния филтър и горивния понеже не ги смених като я взех. Смених само масления.след това ако е пак същото ще прегледам свещите и лама сондата. Дано се оправи че ще ми дойде доста иначе.
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
Дано се оправи колега, но фабричен метан(или даже да е сложен на по-късен етап), ще рече много много изминати км.
-
- потребител
Взех го на 152000 със сервизна книжка от Швейцария. Фабричен е метана защото не е проектирано място за резервна гума. Иначе разхода на метан ми е супер. 3.8 - 3,9 кг извън градско. Градско 5. Софийско градско.
Ако се закачи на диагностика може ли да се разбере от там за разхода на бензин?
Ако се закачи на диагностика може ли да се разбере от там за разхода на бензин?
- anikolov
- потребител
- Регистриран: 02 яну 2016, 16:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Mk4 /2009/ Duratec 2.0 145, BRC Sequent, X1134KM
И моята гори бензин толкова, ако не и повече! Мисля, че е нормално.