Метан/Пропан за Форд Мондео

Остана ли някой да кара на бензин? LPG, Метан. Съвместимост, проблеми, препоръки.
jokoto
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2007, 10:38
Модел на автомобила: Astra
Status: Извън линия

Метан/Пропан за Форд Мондео

Мнение от jokoto » 05 юни 2007, 17:03

Здравейте, пиша в този форум понеже незнам каде другаде да намеря отговор от ценители и познавачи на форд.
Прочетох много мнения и постинги в този и други форуми разбрах ,че явно Мондеото има проблем с газта без значение каква е, но и разбрах, че явно има и модели с двигатели при които конвертирането на газ не е проблем в смисъл не е нужно да се слага газов инжекцион и клапаните не изгарят.
Тъй като аз искам да си взема мондео, но трябва да му сложа метан понеже доста пътувам може ли някои да ми отговори какъв модел и с кой двигател да търся за да не се наложи газов инжекцион и да не ми горят клапаните някаде между 1995-1998 година.
Предварително Благодаря

Потребителски аватар
greek
потребител
потребител
Регистриран: 30 юли 2005, 19:05
Модел на автомобила: Mondeo 1993 2.0 combi 136HP-АГУ

Мнение от greek » 07 юни 2007, 17:42

препоръчват да бъде до `97г. Колкото до мощността ти си решаваш!

jokoto
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2007, 10:38
Модел на автомобила: Astra

Мнение от jokoto » 08 юни 2007, 18:11

има ли представа някои Мондео 1.6 16V 90hp 1996 с пластмасови колектори ли е и проблем ли е да е без газов инжекцион

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 11 юни 2007, 10:57

В клуба и не само имаме газифицирани почти всички двигатели на Форд, независимо от това с пластмаса или метал са им колекторите, както и годината на производство. Засега никой не се е оплакал (от стандартно АГУ). Инжекциона си е по-добре. А специално за мотора, който питаш - в "Моята кола на газ" има доста снимки....т.е. става и с обикновено

Отговори

Върни се в “АГУ - Алтернативни Горивни Уредби”