Газов инжекцион на Forsd Galaxy 2000 DOHC .
- schrack
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
- Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16
- Status: Извън линия
Газов инжекцион на Forsd Galaxy 2000 DOHC .
Аз му сложих на моя газ ама обикновенна със смесител по този начин съм намалил постъпващият въздух, три каталога гледах и е ф-38мм. но с него колата не поема на ниски обороти затова бях принуден да намаля Ф-то от ф-38мм. на ф-36мм. и колата се пооправи но не достатъчно. Затова намалих още на ф-30мм. и така постигнах желаната динамика на колата като се намали и от нея максималната и скорост. Такаааа, при скорост 100км/ч разход газ 10/10.2л при скорост 120км/ч разход газ 11/11.2л при скорост 150км/ч разход на газ 19/20л (и бахти ужаса..) . Сложих на още едно Galaxy по същият начин като моят като спазвам всички неща да са същите и какво стана след засичането... Със 120км/ч ръчкане на предавките 4-5та и с голям трафик на коли (става дума че всички засичания са извъндрадски) разход газ 10/10.50 , след това засичане нямаше смисъл да я засичам при още по висока скорост. Такаа има и още, сложих и на още едно Galaxy АГУ. и какво да ви кажа същите стойности ми даде, двете коли са изпробвани на дълги растояния от порядъка на 2-3000км. и са им дали среден разход 10/11л пълни с хора
Последна промяна от schrack на 21 май 2008, 10:53, променено общо 2 пъти.
- schrack
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
- Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16
Колата е вече с Газов инжекцион Bardolini
и така най накрая се родих
Разликата от едното и другото е все едно от земята до небето
на думи добре звучи но настройките са много важни
на 34 градуса минава на газ а над 4000 оборота и ????-вакум газовият комп. пуска 20% пове гориво и колата излита.
На 180км/ч при подаване на пълна газ колата се набира като трудовашка количка
При ниски и високи обороти, ряско подаване на газ, смяна на предавки не се........ получава лага
Разхода ми падна а за сметка на това скороста ми се вдигна с 20-30км/ч като се има на предвид че съм 2.5тона

Разликата от едното и другото е все едно от земята до небето

на 34 градуса минава на газ а над 4000 оборота и ????-вакум газовият комп. пуска 20% пове гориво и колата излита.
На 180км/ч при подаване на пълна газ колата се набира като трудовашка количка

При ниски и високи обороти, ряско подаване на газ, смяна на предавки не се........ получава лага

Разхода ми падна а за сметка на това скороста ми се вдигна с 20-30км/ч като се има на предвид че съм 2.5тона

Последна промяна от schrack на 21 май 2008, 10:52, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Здравей! Аз имам същия автомобил от 2месеца. Веднага му сложих газов инжекцион-BRC seq. Не мога да усетя голям рязлика газ-бензин, двигателя работи много добре. ходихме до морето, изминахме 1200км., с 4 душ +багаж разхода на газ беше 10л./100км. Без да се старая да карам икономично, но не и състезателно каране. Само на магистралата го изпробвах до 180км.,но бях със семейството и не посмях повече,но имаше възможност. Градско- 11,5-12л./100км.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
В общи линии.... 2.0 DOHC на Галакси, Мондео или Фокус е все едно и също. Както и дали е 1.8 или 2.0. Единственото от значение е, че двигателя ти е DOHC и годината на производство. В крайна сметка на всички кубатури хора са монтирали както стандартно АГУ, така и газов инжекцион. В "моята кола на газ" има много примери, както и отзиви... От всички общото е едно - качеството на монтажа е проблем. Но не заради автомобила или двигателя му.