Газ или дизел?
- addition
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
- Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia
- Status: Извън линия
Re: Газ или дизел?
Аз съм един от тези
9 години карах Ескорта на газ и не съм имал абсолютно никакви проблеми с газта или двигателя. Просто реших, че искам всичко по колата ми да си е фабрично, най-после да си ползвам целия багажник, а не да се чудя как да си подреждам багажа около бутилката, и не на последно място да имам достатъчно мощност при пълна кола, включен климатик и баир. Изчел съм всичко за дюзите, съединителя и т.н. и въпреки че не съм ги много наковал (парите), реших да си взема дизел. Все пак карам почти само извънградско и събота и неделя и съм фен на ниските обороти, удоволствието от карането на дизел за мен поне е несравнимо.
Та както каза колегата - първо: всеки си има предпочитания, и второ: всеки си хвали магарето

Та както каза колегата - първо: всеки си има предпочитания, и второ: всеки си хвали магарето

- BladeMan
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2011, 22:06
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 1.8TD Ghia
То има много хора дето карат с по 200 км/ч а пък не да харчи ами направо връща през резервоара! Много съм ги слушал,аз си казвам истината : много настъпвам и много гори! Дизела е скъп за каране и за поддръжка а газта не !
ПП: ако сега си купувам кола няма да е дизел! Ще си купя над 150 кс бензин , ще я сложа на газ и ще имам много по-малки разходи отколкото 90-кониовия дизел!
ПП2: единсвения кусур на мондеото беше ,че не бях изкарал кулера! Не мисля ,че някой нормален човек би тръгнал да си изкарва кулери и др такива! Просто ще си изхвърли колата след такъв харч!
ПП: ако сега си купувам кола няма да е дизел! Ще си купя над 150 кс бензин , ще я сложа на газ и ще имам много по-малки разходи отколкото 90-кониовия дизел!
ПП2: единсвения кусур на мондеото беше ,че не бях изкарал кулера! Не мисля ,че някой нормален човек би тръгнал да си изкарва кулери и др такива! Просто ще си изхвърли колата след такъв харч!

-
- потребител
- Регистриран: 24 май 2010, 14:49
- Модел на автомобила: '04 Mondeo Mk3 2.0 TDCI estate
Ей колега я кажи коя е тая кола дети като и подаваш здраво и не гори. Айде малко по сериозно все пак и ние коли караме. Да не изпадам в подробности че съм имал също Мк2 дизел. Трудно ще намериш кола която ще караш душмански и същевременно разхода да е 5/100. Затова колко е скъп дизела за поддръжка и то на Мк2 .....просто не се вързва.
Sent from my LG-D290 using Tapatalk
- BladeMan
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2011, 22:06
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 1.8TD Ghia
Дизеля е по скъп кято гориво двойно!Харчи 8-10 на 100 смесено(газта 10- 13)тоест е по-евтино за каране на газ! Дизеловите двигатели са по скъпи за ремонт и подръжка! Ако ми го успориш това просто няма да ти одговоря, защото ще е явно ,че темата е пълна с незапознати хора!

- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Пушекът и ти го гълташ и то доволно.BIGFORDFAN написа:Дреме ми, имам си един 2.0 зетек в мазето, ще го слагам него като забранят тъпите печки и готово... Ама до тогава ми дреме на пушека дето ще го яде тоя зад мене!
Sent from my Lenovo

Карал съм доста дизелови автомобили, основно SUV, служебни. Та си имам представа. Такава печка става само за служебен автомобил. В къщи ми не трябва. Ако имаше поне малко полза от тези дизели, отдавна да съм си купил такав. А иначе, нормално е за българите, когато се набутат здраво, след това да се хвалят колко правилно са постъпили и как въобще не са се набутали.Иван Вълков написа:Малко е спорен момента, кое замърсява повече. Ако трябва да сме точни и електромобилите замърсяват достатъчно природата - производството, рецеклирането на батерийте.
Стига офф по темата. Доста заклети фенове на бензин/пропан -бутан/ метан, като се качат на дизелов автомобил после рано или късно си купуват дизелов автомибил. Примери има доста в форума. Според мен някой само си чеше егото просто с тая тема. Много ясно че моето магаре е най хубаво..... Та така.

- mclsdreal
- потребител
- Регистриран: 01 май 2009, 20:44
- Модел на автомобила: Мондео 1.8TD-2000, Джия
Интересно защо в Белгия, Германия и доста страни се кара предимно дизел. При положение, че дизела в Германия в момента е 1.23-24, а на 40 километра от тук където живея е 1.08-09 евро за литър, а бензина удря над 1.50 евро за литър, как да карам бензинова кола? Това, че в България е такъв стандарта е много кофти, но пък ако нафтата е на цена по-евтина от бензина с 20-30стотинки си мисля, че по-голяма част ще карат дизелови автомобили. Стандарта прави цялата пародия. Ако всеки взима 1200-1300лева и нафтата е 1.60-1.70лева за литър, дали някой ще кара на газ?
I`m sorry.. I can`t be perfect... !!
- dimkar
- потребител
Много станаха ако-тата.
Карай си дизела в Германия и не ни мисли.

Карай си дизела в Германия и не ни мисли.
- mclsdreal
- потребител
Еко-меко...това е положението. Точно пък България сигурно е последната страна в която ще се направят каквито и да е било стандарти и забрани за дизели. То техническите прегледи са 99% пародия, Вие се хващате дизела колко вреден бил, а не се заглеждате колко вреден народ кара разпадащи се автомобили около Вас....
Има ли смисъл да се чепкате за глупости? Тук спора е газ или дизел + и -...не кое е еко, кое не. Щото предпочитам да карам зад дизел меришещ на картофи, вместо зад кола, с твърде богата смес и направо да ми увехнат ретините от силната миризма на неизгоряла газ.
Има ли смисъл да се чепкате за глупости? Тук спора е газ или дизел + и -...не кое е еко, кое не. Щото предпочитам да карам зад дизел меришещ на картофи, вместо зад кола, с твърде богата смес и направо да ми увехнат ретините от силната миризма на неизгоряла газ.
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Нищо не може да се сравни с удоволствието от тихата работа на място на бензинка и звука в обороти. Била тя и на газ
още едно за газта от мен.
Sent from my Электроника

Sent from my Электроника

-
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2007, 15:10
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.2 тдци titanium 05
Имам Фокус 1.8 тдди 90 к.с. и Фокус 1.6 100к.с. с ГИ.Всяка седмица изминавам минимум 250 км до работата и обратно.С дизела ми трябват около 14 л.х2.35 лв.,на газ 20 л.х0.90лв.Сами си направете сметка кое е по-икономично.
- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Колега ако ще и 1.30 да напраят нафтата пак ще карам на бензин или дизел.mclsdreal написа:Интересно защо в Белгия, Германия и доста страни се кара предимно дизел. При положение, че дизела в Германия в момента е 1.23-24, а на 40 километра от тук където живея е 1.08-09 евро за литър, а бензина удря над 1.50 евро за литър, как да карам бензинова кола? Това, че в България е такъв стандарта е много кофти, но пък ако нафтата е на цена по-евтина от бензина с 20-30стотинки си мисля, че по-голяма част ще карат дизелови автомобили. Стандарта прави цялата пародия. Ако всеки взима 1200-1300лева и нафтата е 1.60-1.70лева за литър, дали някой ще кара на газ?
Защото 1-во дизела СМЪРДИ и 2-ро
Качеството на БГ дизела е като смрадта му УЖАСНА.
Неам повече въптоси...
Па за подртжка и тинтири пинтири чедизел скъп за ремонт па бензина не те това е др тема...
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
koinov_bg написа: Колега ако ще и 1.30 да напраят нафтата пак ще карам на бензин или дизел.
......
Off Topic
Ко, ко риече? 

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- mclsdreal
- потребител
Ако стане нафтата 1.30 съм 999.99% убеден, че ще караш дизел....Логиката е проста. Защо си купуваш бензин? За да сложиш газ...щото газта е евтина, респективно минаваш повече километри. Айде сега направи простата сметка, ако нафтата е 1.30, а газта е 90 стотинки, кое е по-изгодно. 8-9 градско нафта, или 12-13 и нагоре газ?
За ремонтите няма да коментирам. Както при бензина, така и при дизела си има + и -. Митове и легенди от 1001 нощ не ми се четат....то ако бяха толкова чупливи тия дизели, нито цена щяха да държат, нито производството им щеше да продължи. Със здраве и не се коркай
За ремонтите няма да коментирам. Както при бензина, така и при дизела си има + и -. Митове и легенди от 1001 нощ не ми се четат....то ако бяха толкова чупливи тия дизели, нито цена щяха да държат, нито производството им щеше да продължи. Със здраве и не се коркай

- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Не ми се пише, но не се сдъжах. Ако нафтата стане 1.3 лв нали се сещаш, че газта няма как да е 0.9 лв.
- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
На газ е малко по-евтино, мисля че всеки ще се съгласи. Но аз сипвам нафтата на 1.95 (на колонка), може да се намери и по-евтино ''на черно'', а и всяка верига предлага 5-10ст отстъпка с карта, надали повечето не ползвате такива. С тази цена (1.95/л) разликата за мен е поносима и предпочитам да си карам на дизел, а и една хубава ГИ уредба струва почти колкото Мондеото ми, по-добре тези пари да ги дам за гориво.tushan написа:Имам Фокус 1.8 тдди 90 к.с. и Фокус 1.6 100к.с. с ГИ.Всяка седмица изминавам минимум 250 км до работата и обратно.С дизела ми трябват около 14 л.х2.35 лв.,на газ 20 л.х0.90лв.Сами си направете сметка кое е по-икономично.
П.С. много ми е интересно личното ти мнение кой от двата Фокуса е по-приятен за каране?
- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Сравнението малко не е уместно предвид кубатурата и турбото. Няма смисъл да сравняваме, би било смислено ако сравним с 1.8 115 кончета.
- BIGFORDFAN
- потребител
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Колегата има и двата мотора в гаража, какво лошо има в това да сподели мнението си?
Sent from my Lenovo
Sent from my Lenovo
-
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2007, 15:10
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.2 тдци titanium 05
Oт 97 г.карам Форд дизел и до скоро не исках да чуя за бензин и газ.Просто ми изпадна бензиновия за символични пари и с ГИ.За по-икономично като левова равностойност дизела не може да се мери с газта,но всички плюсове са до тук.Разбрах,че100 бензинови кончета са по-малко от 90 дизелови,а пък на газ и дума не става за сравнение.За поддържката за сега сравнение не мога да направя,но да подържаш две горивни уредби вместо една сигурно е по скъпо.Времето ще покаже.
- dimkar
- потребител
Това как го разбра? Като гледам техническите данни на фокус I дизелът е с повече от секунда по-бавен.
- BIGFORDFAN
- потребител
Благодаря ти за отговора, макар да предполагах че ще е такъв, все пак мнението ти е от личен опит и е най-меродавно според мен.tushan написа:Oт 97 г.карам Форд дизел и до скоро не исках да чуя за бензин и газ.Просто ми изпадна бензиновия за символични пари и с ГИ.За по-икономично като левова равностойност дизела не може да се мери с газта,но всички плюсове са до тук.Разбрах,че100 бензинови кончета са по-малко от 90 дизелови,а пък на газ и дума не става за сравнение.За поддържката за сега сравнение не мога да направя,но да подържаш две горивни уредби вместо една сигурно е по скъпо.Времето ще покаже.
П.С. @dimkar : хайде да намалиш хейта и спама, колегата ти казва личното си мнение като СОБСТВЕНИК на 2(два) Форда. За такива като теб дето си продадоха и последния Форд има каталожни данни бол, чети ги с кеф! И за да не ни залееш отново с обяснения за това че ТВОЯТ Нисан е най-добрият (лошо няма, още 100 години да си го караш с кеф), ТВОИТЕ климатици са най-добрите, ТВОЯТА работа е най-добрата (малко на 2000лв заплата, още дълги години да я взимаш и да расте през 6 месеца! ) и т.н., ще ти кажа че това си го знаем! Всичко си споделил, знаем за какъв перфектен човек става на въпрос, просто спри с хейта и спама, ако имаш с какво да помогнеш на потребителите - ПОМАГАЙ!