Всмукателни колектори??? - Газ
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
- Status: Извън линия
Всмукателни колектори??? - Газ
Някой знае ли със сигурност дали мога на мондео 94 година с двигател 1,6 16V с пластмасови колектори да се сложат железни колектори от друг двигател и от какъв

Последна промяна от Brock на 12 май 2005, 15:56, променено общо 1 път.
-
- greek
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2005, 19:05
- Модел на автомобила: Mondeo 1993 2.0 combi 136HP-АГУ
Вместо тия сложни врътки по добре си сложи направо газовия ижекцион така или иначе цялатаработа без тия колектори едвали ще е по малко от 700-800 лева а като ги сметнеш и тях...
да не говорим че с конвенционалната газова обръщаш двигателя в карбураторен
поне аз така мисля пък и съм пред същата дилема 

- Brock
- потребител
- Контакти:
Ми кво му е - нищо няма - там му е проблема.Greek написа:Че кво му е на ГИГ-а
От това което си набавих като информация, следните неща не ми допадат много:
1. Цената му е към 1300лв с включен монтаж и настройка - на BRC е 1600лв.

2. Няма някои от нужните детайли, като например индикация за това колко газ има в бутилката. Аз ако си слагам бутилка, ще е на местото на резервната гума, от което следва, че не може да се сложи манометър на бутилката за визуален контрол на количеството газ.
3. Изработката на самата платка е направо аматьорска, като в час по "трудово обучение" - видях доста снимки и мнения /по руските сайтове/ за това.

4. Има само един единствен човек, който ги монтира и който е монополист в отношение на системите ГИГ - незнам дали има участие в руската фирма и в разработката на газовата инсталация.
5. Монтажа на бутилката и тръбите стават в един сервиз /нямащ нищо общо с ГИГ/ а монтажа на електрониката в гаражчето на вносителя - няма даже собствен гараж, в който да се прави цялото инсталиране на системата, а се ползват трети и четвърти фирми за това
6. Цената на ГИГ с поставяне в русия е към 400-500 долара с всичко а тук в БГ е доста по-висока - не искам да бъда обиран от всеки и за всяко нещо.
7. Въпроса с резервните части, гаранционния и следгаранционния сервиз са "малко" неизвестни
8. Дори и в обширната Руска страна, може да се закупи подобна уредба само директно от производителя в Москва след предварително преведена сума по банков път - няма магазин, няма офицялен сервиз няма нищо.
Май имаше и други негативи, но сега не се сещам за тях.
Та за мене извода е следния: по-добре да дам 300лв. повече и да си взема система, която е достатъчно разпространена /в Европа/, има официален вносител и сервиз, производство е на фирма, която се занимава от много време с подобни неща и не на последно място е сертифицирана и разрешена за употреба в цяла Европа, а и по доста други места в Света.

- Brock
- потребител
- Контакти:
Ти поне си с железни колектори - слагай една газова с ламбда контрол за около ~900лв и си готов
http://brc.hit.bg/lambda.htm

Всмукателни колектори
аз предлагам на всички заинтересовани да се организираме и да намерим отнякъде на старо пластмасови колектори(за модел) за Мондео и след това да разцепим разноските да ни отлеят или изработят на струг метални колектори и ако ефекта е о.к да си изработим сами. идеята ми я дадоха няколко бакшиша които са има подобна дилема.