Фокус 1.8i 16V Метан?
- izrotbg
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2008, 14:23
- Модел на автомобила: Focus 1.8i 16V Ztec '99 <= мойта шейна
- Status: Извън линия
Фокус 1.8i 16V Метан?
-= Колеги последната глупост която измислих е да си слагам метанова уредба на количката
Понеже за парви пат ще карам кола на метан (за повече от 1 4ас) се чудех дали може да ми дадете някви савети и препоръки отностно метана?
Вие пишете сега аз ще пиша после как варви и се даржи количката ми, ако ви интересува.
>:D<:
Може да питате и други неща ако искате
=-

Понеже за парви пат ще карам кола на метан (за повече от 1 4ас) се чудех дали може да ми дадете някви савети и препоръки отностно метана?

Вие пишете сега аз ще пиша после как варви и се даржи количката ми, ако ви интересува.

Може да питате и други неща ако искате

-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2008, 15:08
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 16v 99
Re: Фокус 1.8i 16V Метан?
Да не се наложи да смениш окачването 

- izrotbg
- потребител
-= Еми принципно не е кой знае какъв проблем .... принципно бутилките са ми 100 кила, което е се 1 човек да ти седи постоянно отзаде в колата. Просто ще клекне савсем малко отзаде, което може да поправи просто като се сложат 2 шайби на пружините на амортисиорите и сичко е без грешка
пак и дори да тряя да сменя задните 2 амортисиора са при положение че ще спестя хиледи заради метана няма да се циганим са за некви 2 амортисиора я
=-

-
- потребител
- Регистриран: 03 май 2008, 15:12
- Модел на автомобила: ford sierra,fiat tipo
слагай,аз се чудих доста и смених пропан бутана с метан и се сега се чудя защо не съм го
направил по-рано,една бутилка 64 кг тежи и побира 56 литра воден обем -около 8кг
метан,за 11 лв 200-230км на дълго и около 160-180 км в града
направил по-рано,една бутилка 64 кг тежи и побира 56 литра воден обем -около 8кг
метан,за 11 лв 200-230км на дълго и около 160-180 км в града
- izrotbg
- потребител
-= Е то тва е перфектно, и аз тарся такъв резулта... та даже и малко по-малко да минавам (а това май няма да стане че ще сам и с 2 бутилки) пак за тия пари, които ще давам ще се родя
се пак то мързела само до голям разход води
а иначе колата много ли кончета и мощност загуби или не е чак толкова фрапираща разликата ???
=-

-
- потребител
- Регистриран: 24 окт 2008, 22:50
- Модел на автомобила: ESKORT
A KOLKO STRUVA EDNA METANOVA UREDBA ? PRIBLIZITELNO ?
А КОЛКО СТРУВА ЕДНА МЕТАНОВА УРЕДБА ? ПРИБЛИЗИТЕЛНО ?
А КОЛКО СТРУВА ЕДНА МЕТАНОВА УРЕДБА ? ПРИБЛИЗИТЕЛНО ?
- izrotbg
- потребител
-= Ами колега много е относително, значи примерно на мене ми зеха само 1600 лв. ОБАЧЕ:
1. Си я слагах при някви хора с който баща ми работи и те ми зеха пари само за самият инжекцион
2. Не сам си плащал бутилките, а ми ги подариха
Та значи ако ти отидеш, за тебе цената почва от 1600 (самият изцекцион) 50-100 зимат за работа и по 12лв на литър ти е самата бутилка за метана. Така значи ако примерно си земеш 100 литрова бутилка за мене( мисля че тя е най-голямата) само бутилката ще ти струва 1200лв. и с такава бутилка сичко ще ти се варже 2800-3000лв. Със сигурност не са малко пари, но това са и парите който ще ти струва пълен изжекцион с наи голямата (ако не се лъжа) бутилка там кадето аз си слагах моята метанова уредба. На друго място може и по-малко пари да ти вземат (но разликата няма да е повече от 200лв). Опа за малко да забравя сащо така ти зимат още 50-100 лв зада ти направят паспорт на метановата уредба (зада нямаш проблеми с куки и т.н.)
Моята метанова уредба е Италянска бутилките ми сабират 10-12 кг метан (нз тва колко литра е но би трябвало да е около 50-80л), което струва с днешна дата около 15-18 лв. А с това количество метан минаваш 120-180 км градско или 200-250 км извунградско( или поне аз минавам толкова а не си жаля колата много много).
Това е мисля че най-важното което се сещам сега, ако имаш още вапроси питай. >:D<:
=-
1. Си я слагах при някви хора с който баща ми работи и те ми зеха пари само за самият инжекцион
2. Не сам си плащал бутилките, а ми ги подариха
Та значи ако ти отидеш, за тебе цената почва от 1600 (самият изцекцион) 50-100 зимат за работа и по 12лв на литър ти е самата бутилка за метана. Така значи ако примерно си земеш 100 литрова бутилка за мене( мисля че тя е най-голямата) само бутилката ще ти струва 1200лв. и с такава бутилка сичко ще ти се варже 2800-3000лв. Със сигурност не са малко пари, но това са и парите който ще ти струва пълен изжекцион с наи голямата (ако не се лъжа) бутилка там кадето аз си слагах моята метанова уредба. На друго място може и по-малко пари да ти вземат (но разликата няма да е повече от 200лв). Опа за малко да забравя сащо така ти зимат още 50-100 лв зада ти направят паспорт на метановата уредба (зада нямаш проблеми с куки и т.н.)
Моята метанова уредба е Италянска бутилките ми сабират 10-12 кг метан (нз тва колко литра е но би трябвало да е около 50-80л), което струва с днешна дата около 15-18 лв. А с това количество метан минаваш 120-180 км градско или 200-250 км извунградско( или поне аз минавам толкова а не си жаля колата много много).
Това е мисля че най-важното което се сещам сега, ако имаш още вапроси питай. >:D<: